Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpytam

usg dopochwowe

Polecane posty

Gość gośćpytam

Powiedzcie mi proszę czy gin mógłby nie zauważyć ciąży 8 tyg po ostatnim stosunku?

Gość gość
Nie, to nie realne.

Gość Mamusiaporazdrugi
A robilas test?

Gość gość
zdecydowanie zobaczyłby. A co wkręcasz sobie ciażę? nie pisałaś tutaj już wcześniej?

Gość gośćpytam
Tak, robiłam testy domowe i też takie z krwi beta. Wszystko ujemne. Mimo tego coś jest nie tak i albo hormony mi szaleją albo nie wiem co się dzieje.

Gość gość
Testy negatywne, na usg macica czysta, ale to NA PEWNO ciąża!!

Gość gość
no to dlaczego nadal myślisz że to ciaża?

Gość gośćpytam
Ostatnio jestem strasznie śpiąca, mogłabym spać całe dnie, nic mi się nie chce. Do tego mam większe piersi, pobolewa mnie w podbrzuszu. Czasem mnie mdli. Od czego to może być??

Gość gość
zaburzenia hormonalne! Robiłaś badanie hormonów?

Gość gośćpytam
Jeszcze nie robiłam. Jedynie pod kątem tarczycy, bo mam subkliniczną nadczynność ale obecnie już unormowaną. Jakie hormony powinnam zbadać?

Gość gośćpytam
Gin powiedział że warto byłoby zrobić badania ale najlepiej wtedy iść do szpitala na 3 dni. Któraś z was tak zrobiła czy jednak normalnie laboratoryjnie?

Gość gośćpytam
Wydaje mi się, że to jednak będzie ciąża. :/ Ciągle czuję taką ciężkość i napięcie w brzuchu/podbrzuszu. To nie jest normalne. I jeszcze znalazłam temat gdzie dziewczyna pyta o usg dopochwowe i ja również nic nie wiedziałam, że musi być pusty pęcherz. Może przez to gin nic nie znalazł???

Gość gośćpytam
Wydaje mi się, że to jednak będzie ciąża. :/ Ciągle czuję taką ciężkość i napięcie w brzuchu/podbrzuszu. To nie jest normalne. I jeszcze znalazłam temat gdzie dziewczyna pyta o usg dopochwowe i ja również nic nie wiedziałam, że musi być pusty pęcherz. Może przez to gin nic nie znalazł???

Gość gość
A okres miałaś przez ten czas? W któym dniu cyklu był ten stosunek? Jak długie masz cykle? Czy jest możliwe w ogóle że zaszłaś w ciążę? Uważasz że lekarz nie zauważyłby 2,5 -3 cm płodu w macicy?? Co do usg i pełnego pęcherza to poczytaj sobie: "Jak się przygotować do USG dopochwowego? Do przeprowadzenia USG przezpochwowego pacjentka nie musi wykonywać specjalnych przygotowań. Przed badaniem zostanie poproszona o rozebranie się od pasa w dół, a następnie przyjęcie pozycji leżącej. W zależności od zaleceń lekarza oraz wskazań do wykonania USG ginekologicznego, przed badaniem należy częściowo lub całkowicie opróżnić pęcherz. Pełny pęcherz „podnosi” jelita, dając możliwość dokładniejszego zbadania organów. Nie ma przeciwwskazań do przeprowadzenia USG w trakcie menstruacji lub plamienia 2." http://adamed.expert/usg-dopochwowe/

Gość gośćpytam
Tak miałam dwa okresy, choć trudno mi ocenić na 100%, pierwszy nie był szczególnie obfity ale bolesny. Drugi spóźnił się tydzień i poprzedziło go brązowe plamienie a nigdy tak nie miałam. Niestety stosunek był w dni plodne, jak się potem okazało bardzo blisko owulacji. Czyli pusty pęcherz nie jest konieczny? Zresztą beta też powinna coś wykazać gdyby była ciąża. Już nic nie wiem. :/

Gość gość
wszystko co piszesz składa się w obraz zaburzeń hormonalnych! odpuść sobie w końcu tą ciążę bo jej nie ma.

Gość gośćpytam
Tylko skąd to uczucie ciężkości w podbrzuszu? Cały czas czuję brzuch, tak jakby był napięty i nie daje mi to spokoju. Nigdy wcześniej nie czułam czegoś takiego. Uroiłam sobie coś? Mam już dość. :/

Gość gość
Dokladnie rok temu bylam w 8 tygodniu ciąży

Gość gość
Przejedzona jestes,kup sobie espumisam.

Gość gośćpytam
Raczej nie, ostatnio nie mam za bardzo ochoty na jedzenie.

Gość gość
I co wtedy test i usg wykazało ciążę? A tak w ogóle chcesz ciąży czy wręcz przeciwnie?

Gość gośćpytam
Jeśli to pytanie do mnie to nie chciałabym, stąd ten stres. Ale jakby była to wolałabym wiedzieć wcześniej niż w 4 miesiącu.

Gość gość
Tak uroiłas sobie, nie jesteś w ciazy. Kurczę ile ty masz lat? Piszesz jak nastolatka- brzuszek boli to ciąża :-( no wyobraź sobie ze nie zawsze.