Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gripex w 25 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem w 25 tc Rozlozylo mnie niezle stan podgoraczkowy katar bol miesni gardlo itp.. Zawsze na przeziębienie biore gripex Nie wiem jakos tak odrychowo poszłam wzielam polozyalm sie Czuje sie lepiej Zupełnie wyszlo mi z glowy czytanie ulotki zrobilam to porostu odruchowo wzielam jak zawsze. Ja jestem spokojna nie sadze any po 1 tabelrce stalo sie cos mojemu dziecku a maz panikuje. Co sadzicie ? Ja mysle ze moj stan zdrowia i temperatura moga wyrzadzic gorsze szkody dziecku niz sama 1 tabeltka

Gość gość
Najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem. :)

Gość gość
Jesteś bezmyślna. Są preparaty na przeziębienie u ciężarnej, poza tym stosuje się naturalne metody (miód, czosnek, cebula itp) i wygrzewa. Jak można tak lekkomyślnie podchodzić do życia/zdrowia dziecka.

Gość gość
O matko... Nic nie będzie ani tobie ani dziecku...

Gość gość
Nic nie powinno się stać po jednej tabletce tym bardziej że to 2 trymest. Ale absolutnie nie bierz tego więcej

Gość gość
Paracetamol można zażywać w ciąży na gorączkę

Gość gość
Też myślę że nie powinno się nic stać ( teoretycznie ) ale nie wyobrażam sobie ze w tak zaawansowanej ciąży robię coś odruchowo bo robiłam tak przed ciążą. Trzeba się 2 razy zastanowić zanim się weźmie jakiś lek w odmiennym stanie.

Gość USP Zdrowie
Szanowna Pani, Zgodnie z informacją zamieszczoną w ulotce dla pacjenta produktu leczniczego Gripex nie należy stosować w okresie ciąży. Poza tym znajduje tam też się informacja, że zastosowanie produktu leczniczego w ciąży należy zgłosić lekarzowi prowadzącemu, a jeśli dotyczy zastosowania produktu grupy USP to można ją zgłaszać na adres pv@usp.pl Pozdrawiamy, USP Zdrowie