Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taki ja 123

Sex po rozwodzie, a spowiedz

Polecane posty

Gość Taki ja 123

Jezeli bede wspolzyc po rozwodzie, czy dostane rozgrzeszenie? Nie wchodza w gre jakies uczucia do partnerki, badz zalozenie rodziny na nowo, po prostu przelotny sex.

Gość gość
nie dostaniesz bo rozwód to grzech w KK

Gość Taki ja123
Czegos tutaj nie rozumiem, juz sam rozwod cywilny jest grzechem? Czyli do konca zycia mam z nikim nie wspolzyc? Myslalem ze tyczy sie to wtenczas, gdy sie zamieszka z inna osoba i regularnie sie wspolzyje.

Gość gość
według KK jedna żona na całe życie

Gość gość
Jak się rozwiedziesz a żyjesz sam możesz przajmować sakramenty ale jak współzyjesz z inną osobą to już nie.

Gość gość
Ale jak ksiądz spędza noc z kochanką, to nie powinien przyjmowac sakramentow w czasie mszy a jest inaczej... dlaczego? On się Boga nie boi? A takich księży jest bardzo dużo, ja osobiście znam wielu...

Gość gość
Bo księża chyba w Boga nie wierzą - skoro postępują wbrew przykazaniom...

Gość gość
No właśnie! Sami łamią przykazania i grzeszą ile wlezie, a szary lud straszą pieklem...

Gość gość
Czyli obłuda KK...

Gość Taki ja123
No to glupie, zona odeszla ode mnie, odkochala sie i teraz ja mam zyc bez sexu, facet 29 lat ,bravo!!!jasne, ze bede z kims wspolzyc, nie ma takiej opcji, powinni cos zmienic w tym prawie. Dziwi mnie fakt ksiezy, kto daje im rozgrzeszenie? Znam takich co pukaja i mezatki i panny, a w niedziele przyjmuja cialo Chrystusa. To nam jako rozwodnikom nie moga dac rozgrzeszenia, a sami na wzajem sobie daja, to jakas kpina.

Gość gość
No to czym Ty się martwisz? bierz przyklad z kleru...

Gość gość
Autorze, jeśli będziesz wspólzyc sporadycznie, dostaniesz rozgrzeszenie. Nie możesz być tylko w trwałym związku, bo to jest świadomy grzech przeciw przekazaniu. A czy macie dzieci? Bo jeśli nie macie, a żona nie chciała, to jest powód do unieważnienia ślubu kościelnego.

Gość gość
Ksiądz też człowiek, i spowiada się że swoich grzechów, by móc przyjąć Komunię Św. Nie najezdzajcie na księzy, to ludzie, ze swoimi slabosciami i grzechami. A wszyscy ludzie będą się rozliczać przed Bogiem. Nie Wy jesteście ich sędziami.

małzenstwo cywilne bie uzaje kościół czyli dalej żyjesz w grzechu i traktowany jako grzech sex przedslubny tylko dla boga liczy sie przed kapłanem

Gość Taki ja123
Tak mam z nia coreczke, ona miala synka z poprzednim partnerem, mielismy tzw. wpadke, doskonale wiem co oznacza sex przedmałżeński teraz pije tego owoce, w przeciagu 9 miesiecy od momentu poznania juz bylismy po slubie, jestem przekonany, ze mnie nie kochala nawet przed slubem, a jak kochala to bardzo slabo odczuwalem to na kazdym kroku, jej rodzice sa jechowi, ona do konca nie rozumie co oznacza sakrament malzenski, chcialem terapie, ale ona nie widziala ze mna dalszej przyszlosci i skonczylo sie tak jak sie skonczylo, bylismy 5 lat po slubie wydaje mi sie, ze jest to jakis powod, ze byla to milosc udawana, slub zostal zawarty tylko i wylacznie ze wzgledu na dzieci, powinienem dostac unieważnienie, ja nie odszedlem , nie przestalem jej kochac, dalem sie w trabke robic miala po drodze przelotne romanse, ktore sa do udowodnienia.

Gość Taki ja123
Absolutnie Nie mam nic do ksiezy, sa takimi samymi ludzmi jak ja i maja takie same pragnienia, wszystko musza robic w granicach rozsadku byle nie rozbijac pelnych rodzin, nawet mmnie nie dziwi fakt, ze biegaja po domach towarzyskich.

Gość Taki ja123
Absolutnie Nie mam nic do ksiezy, sa takimi samymi ludzmi jak ja i maja takie same pragnienia, wszystko musza robic w granicach rozsadku byle nie rozbijac pelnych rodzin, nawet mmnie nie dziwi fakt, ze biegaja po domach towarzyskich.

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej