Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WPATRUJACA SIE DZIEWCZYNA

Polecane posty

Gość gość

Co maja w glowie dziewczyny, ktore potrafia miesiacami lub latami wgapiac sie w chlopaka, nawet sie do niego usmiechac, a przy probie nawiazania znajomosci okazuje sie, ze sa totalnie niezainteresowane i obojetne?

Gość gość
Może są nieśmiałe? Albo ty się na nie gapiłeś, one to zauważyły i też zaczęły się gapić.

Gość gość
One zaczynaly pierwsze na 100 %. Troche to wkurzajace, czlowiek mysli ze sie jakiejs podoba, ona jemu tez, probuje cos zrobic a tu lipa i wychodzi sie na glupka

Gość gość
Cholera, to już patrzeć na ludzi nie można? Lubię się przyglądać osobom i nie musi za tym stać nic więcej.

Gość gość
Skoro lubisz się przyglądać to wypada robic to bardziej dyskretnie, każdy dziwnie by się czuł jakby był obserwowany przez kogoś.

Gość gość
Bez przesady, wątpię iż patrzenie na kogoś przybiera formę jakiegoś obsesyjnego gapienia. Czasem wiele rzeczy przykuwa uwagę, ubiór, włosy, zachowanie. Popatrzenie na kogoś nie jest niczym złym i nie wymaga od razu tłumaczenia się. Czasem człowiek więcej sobie wmawia i interpretuje po swojemu. I nieważne czy to ukradkowe spojrzenie, uśmiech, czy przypadkowe zawieszenie się wzroku na dłużej, jak chce się w tym widzieć przejaw zainteresowania płci przeciwnej to i w najmniejszym geście taka osoba będzie się tego dopatrywać. Na tym forum już wielokrotnie wspominano (ale widzę iż bezowocnie) iż mężczyźni praktycznie każdy miły gest kobiecy traktują jako zachowanie o charakterze prowokującym, seksualnym. Nadinterpretacja niestety. A później rozczarowania.

Gość gość
... a później posty kobiet w stylu : Uśmiechnęłam się a on nie podszedł i nie zapytał o nr telefonu ..

Gość gość
W miarę ogarnięta dziewczyna raczej nie chciałaby pozostawiać swój los gdybaniu. Starałaby się aby facet nie miał wątpliwości że on ją interesuje. Dzieci niech się bawią wyłącznie w czytanie uśmiechów.

Gość gość
"Starałaby się aby facet nie miał wątpliwości że on ją interesuje." W jaki sposób?

Gość gość
gość dziś Bez przesady, wątpię iż patrzenie na kogoś przybiera formę jakiegoś obsesyjnego gapienia. Czasem wiele rzeczy przykuwa uwagę, ubiór, włosy, zachowanie. Popatrzenie na kogoś nie jest niczym złym i nie wymaga od razu tłumaczenia się. Czasem człowiek więcej sobie wmawia i interpretuje po swojemu. I nieważne czy to ukradkowe spojrzenie, uśmiech, czy przypadkowe zawieszenie się wzroku na dłużej, jak chce się w tym widzieć przejaw zainteresowania płci przeciwnej to i w najmniejszym geście taka osoba będzie się tego dopatrywać. Na tym forum już wielokrotnie wspominano (ale widzę iż bezowocnie) iż mężczyźni praktycznie każdy miły gest kobiecy traktują jako zachowanie o charakterze prowokującym, seksualnym. Nadinterpretacja niestety. A później rozczarowania. Prosze czytac ze zrozumieniem, chodzi mi o "wgapianie sie w jednego chlopaka miesiacami lub latami" non stop, a nie kilkusekundowe spojrzenie na ulicy.

Gość gość
17:28 Każdy ma swoje sposoby, zwykle jak ktoś nas interesuje to chce się przebywać bliżej tej osoby, jak najczęściej, poznać ją, dowiedzieć czegoś, przede wszystkim nawiązuje się kontakt (może zacząć jakimś podstawowym pytaniem ogólnym dot. pierdół, w zależności gdzie akcja się dzieje - szkoła, praca). Albo chociaż próbuje być w kontakcie i okazywać zainteresowanie przy wspólnych znajomych jeśli początkowo odwagi brak. To tak na początek. 23:05 Miesiącami lub latami? I nic poza tym patrzeniem? Nie wiem jak Ty ale dla mnie samo patrzenie nic nie znaczy i wcale nie pomaga fakt że trwa to tyle czasu (lata??). Jeśli tej osobie zależałoby to nie uważasz że zrobiłaby coś odrobinę więcej a nie gapiła się czekając aż upłynie kolejna dekada?

Gość gość
23:05 Miesiącami lub latami? I nic poza tym patrzeniem? Nie wiem jak Ty ale dla mnie samo patrzenie nic nie znaczy i wcale nie pomaga fakt że trwa to tyle czasu (lata??). Jeśli tej osobie zależałoby to nie uważasz że zrobiłaby coś odrobinę więcej a nie gapiła się czekając aż upłynie kolejna dekada? No wlasnie, a widzisz tak wlasnie bylo. Przeciez niemozliwym jest, zeby jest wpatrywac jak w obrazek latami lub miesiacami, nic do kogos nie majac. Tez nie moge pojac, o co tym laskom chodzilo.

Gość gość
Jeśli dziewczyna w siebie nie wierzy, to tak będzie się wgapiać latami w obiekt swoich westchnień. Smutne to, ale prawdziwe.

Gość gość
To może bądź mądrzejszy i nie zawracaj sobie nimi głowy? Jeśli to że zagadałeś nic nie zmieniło i nie ośmieliło to chyba niewiele poradzisz. Zagaduj do dziewczyn które Ci się podobają. Nie czekaj aż jakaś będzie wpatrywać się w Ciebie miesiącami.

Gość gość
23:25 Ale większość tych nieśmiałych czy zakompleksionych jednak czeka na jakiś znak odwzajemnienia. I nie odrzucają od razu faceta przy jego próbie kontaktu jeśli im się tak podoba.

Gość gość
Czasami odrzucają na początku, tak jakby się obawiały, że i tak ten ktoś ucieknie gdy je bliżej pozna, że nie są wystarczająco atrakcyjne. To jest teoretycznie możliwe. Dlatego przy tego typu dziewczynie trzeba się nieźle czasem napracować, żeby zdobyć jej zaufanie. Ważne jest też jak określasz, to całe wgapianie, co widzisz w jej oczach?

Gość gość
Co widze w jej oczach? trudno to nazwac slowami, takie hmm... cieplo wymieszane z zamysleniem, troche jakby byla zahipnotyzowana ;)

Gość gość
Zakochana jest z tego wynika.

Gość gość
Nawet mnie nie znajac? ;) Poza tym rozmawiajac z innymi klientami (pracuje w malej knajpce) jest usmiechnieta i wygadana, a obvslugujac mnie jakby zestresowana, zamknieta w sobie, niechetnie rozmawia, nie patrzy w oczy, jakby mnie nie lubila.

Gość gość
23:38 Są takie przypadki jak mówisz ale autor nie mówił jak wyglądały jego próby nawiązania znajomości z tymi osobami i ile ich podejmował. Dla mnie spojrzenie to jednak za mało żeby wnioskować czy to sympatia, zauroczenie, czy coś innego bądź zwykła ciekawość.

Gość gość
Bawi się tobą, też tak robiłam. Byłam od lat nieszczęśliwie zakochana w niedostępnym facecie i spotkałam jego. Był bardzo przystojny ale zupełnie nie mój typ. Przyłapałam go parę razy na wgapianiu się i potem sama to robiłam. Nie dlatego, że byłam w nim zakochana a dlatego, że mimo iż był naprawdę przystojny to dla mnie był kompletnie aseksualny.

Gość gość
No nie wiem ;-) nie jestem wróżką, ale to zachowanie nie zaprzecza temu, że możesz jej się bardzo podobać. Pytanie tylko co sam do tej pory zdziałałeś, jak się zachowywałeś wobec niej?

Gość gość
Nic, bo sam jestem niesmialy ;)

Gość gość
A co znaczy za duw zachodu. ..

Gość gość
Aha :-o

Gość gość
To znowu ja z 23:53. To wcale nie wyklucza tego, że możesz jej się podobać ale tak jak już pisałam ja tak zachowywałam się w stosunku do osoby która nic dla mnie nie znaczyła. Teraz zresztą robię to samo w stosunku do jednego faceta no i znowu jest to ktoś na kim mi nie zależy.

Gość gość
Co znaczy jak ktoś powie za dużo zachodu

Gość gość
00:01 bez urazy, ale takich osób jak ty nie może być tak znowu dużo. Większość ludzi nie lubi grać, bawić się uczuciami innych, celowo sprawiać tylko wrażenie zainteresowanych. Nie wiem jaki masz cel tak postępując, ale to nie jest normalne zachowanie.

Gość gość
00:01 i jeszcze jedno. Czy jesteś tak dobrą aktorką, że potrafisz spoglądać na kogoś ciepło i z uczuciem gdy ten ktoś nic ciebie nie obchodzi? Samo patrzenie jeszcze o niczym nie świadczy. Ważne jest jak się patrzy.