Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julkaczlowiekpech

Nadmierne owłosienie u nastolatki

Polecane posty

Gość Julkaczlowiekpech

Mam problem, który utrudnia mi normalne funkconowanie, mianowicie nadmierne owłosienie. Ja czuję się jak facet ;_; albo może bardziej małpa... To jest tragedia mam 17 lat mam owlosienie w dolnej części plecow, na CAŁYCH udach, na pośladkach podkreślam nie między pośladkami tylko na posladkach, brzuch szczególnie linia pod pępkiem ale nad pępkiem tez, piersi.. chce mi się płakać jak to pisze ;_; jak popatrzę pod światło moje ciało jest dosłownie całe pokryte włoskami, włoski są ciemne. Ja już naprawdę tyle się naplakalam że pozostało mi się śmiać albo rozpatrywać samobójstwo. Używałam kremów do depilacji ale to też nic nie daje włosy odrastają dosyć szybko. Mój problem zaczął się jakieś 3 lata temu... Może nawet 4 jakoś nie długo po pierwszej miesiaczce. Moja waga w normie uprzedzal pytanie. Proszę o pomoc bo to naprawdę niszczy zycie :(

Gość gość
Idź do endokrynologa.

Gość gość
Stawiam na policystyczne jajniki. Właśnie takie objawy. Założę się ze masz bardzo obfite , nieregularne miesiączki. Koniecznie zrobić badania , usg jajników plus hormony

Gość Notrudno
Mam to samo ide do endokrynologa za niedługo ale z tego co czytałam to jak mam ten hirsutyzm to mi przepisze tabletki antykoncepcyjne a jak je odstawie to wróci i prawdopodobnie nasilone to ja dziękuję a jak dokładnie przeczytać etykietę laserowej depilacji to jeżeli mamy hirsutyzm tak naprawdę nie ma pewności że zlikwiduje to owłosienie a właśnie raczej nie da nic za bardzo. Ja przez to zaczęłam już wierzyć w reinkarnacje może w następnym życiu obejdzie się bez włosów :')

Gość Julkaczlowiekpech
No mam obfite miesiączki ale raczej w miarę regularne trądzik w sumie ale nie jakiś straszny. Mam w dodatku problem z wytwarzaniem łoju przez skórę świece się cala i włosy się strasznie przetłuszczają... Jeżeli mam PCOS to co ja do końca życia jestem skazana na to? Nic mnie z tego nie wyleczy? Proszę nie mówcie o tabletkach bo to absolutnie nie wchodzi w gre.

Gość gość
idź do endokrynologa bo masz za dużo męskich hormonów

Gość gość
Endokrynolog na pewni, albo ginekolog, na pewno zleci badania, mi wystarczyło że zmieniła pigułkę na belarę, cera się poprawiła i włoski też znikają