Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lek ciągłość czy moga byc przerwy

Polecane posty

Gość gość

Witam Zowlnienie lek mam do tej niedzieli. Czuje sie ogolnie lepiej ale niebwkem jaki tam moj stan wew. W pracy bardzo potrzebuja mojej pomocybchcialabym pojsc w poniedz i wtorek im pomoc i we wtorek wieczorem mam wizyte u dr Czy jezeli okarze sie ze moj stan nadal wymaga siedzenia w domu i nie podejmowania pracy to czy dr wystawi mi zwolneinie od 9 czy od dnia w którym bede u niej ? Czyli 10 Chciałabym wiedziec czy to jakos zle dla mnie skutkuje ze nie bede miala ciągłości zwolenienia tylko wlasnie taka przerwe czy nie

Gość gość
Lekarz zapyta czy bylas w pracy.

Gość gość
Aha zapyta i co dalej? Czyli jak bede to da mi zwolnjenie od 10 stycznia rozmumiem tak ? A czy taka sytuacja wplywa jakos na moje wynagrodzenia itp?

Gość gość
Jeżeli ZUS ustali, że podczas L4 wykonywałas jakies czynności w pracy, to na pewno cofnie ci zasiłek (a może to ustalić, bo życzliwych nie brakuje)

Gość gość
no jeśli pójdziesz 9 i 10 do pracy to logiczne że na te dni chorobowego nie dostaniesz bo będziesz w pracy! jeśli już to od 11.01. "Do okresu zasiłkowego wlicza się wszystkie okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy bez względu na to, jaka była przyczyna poszczególnych okresów niezdolności, a także okresy poprzedniej niezdolności do pracy, spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa pomiędzy ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niemożności nie przekraczała 60 dni." http://poradnik.wfirma.pl/-przerwa-pomiedzy-zwolnieniami-lekarskimi