Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym dniu cyklu udało Wam się zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyżej. Czy wiecie mniej więcej w którym dniu cyklu kochalyscie się i że na 100 procent ten dzień sprawił że zaszlyscie w ciążę.

Gość gość
Up

Gość gość
nie, bo nie pilnowałam tego. Ale zachodzi sie w ciążę podczas owulacji -w którym dniu cyklu by nie była. Innej opcji nie ma.

Gość gość
W 18

Gość gość
Wiem że w owulacje. Tylko dużo kobiet jest takich co np kochają się tylko 10 czy 13 dc i więcej nie, a później okazuje się że są w ciąży. Stąd moje pytanie. Jak dużo wcześnie przed owulacja np.

Gość gość
Ja miałam taką sytuację. Przez 10 cykli staraliśmy się o ciążę, monitorowanie cyklu, mierzenie temperatury, testy owulacyjne i nic. I tego 11 cyklu nie mierzyłam, nie monitorowałam, nie testowałam... Wiedziałam że zawsze ok.14-15 dc mam owulkę, tym razem też bolał mnie jajnik więc tylko w te dwa dni - 14 i 15 dc współżyliśmy. I udało się!

Gość gość
U mnie zbytnio się nie staramy. Przez ostatnie trzy cykle brałam progesteron na ich wyregulowanie. Miałam wtedy @ co 28 dni rowniotko. Teraz kochalismy się z mężem bez zabezpieczenia 4,5,7 i 12 dc. Zastanawiam się czy w tym wypadku jest możliwa ciąża.

Gość gość
Dla mnie to troche szcztuczne takie planowanoe bzykanie sie na zawolanie (teraz bo mam owu) mierzenie tem monitoring cyklu kochanie sie tylko w dni plodne ? O masakra :-) z calym szczacunkiem ale to nie dla mnie :-) my jak chcielismy dzidziusia to poprostu odstawilismy zabezpieczenia najpierw prezerwatywy i udalo sie w 8 mies a druga ciaza odstawilam tabletki w grudniu tamtego roku i zaszlam w pazdzierniku i teraz jestem w 14 tyf ciazy blizniaczej. A kiedy to sie stalo i jak nie mam pojecia :-)

Gość gość
No właśnie my póki co.nie planujemy trzeciego dziecka dlatego trochę się martwię że ten 12 dc może zaowocować w ciążę. Trochę z mężem zaszalelusmy i dopiero na drugi dzień dotarło do mnie ze jeśli ten cykl będzie taki sam jak poprzednie miał 28 dni to ten 12 dc może nie być zbyt bezpieczny. Myślicie że w takim wypadku jest możliwość ciąży?

Gość gość
jest mozliwosc ciazy w kazdym dniu, ale najgorsze jest to zamartwianie sie na zapas nie mysl na razie o tym i staraj sie normalnie funkcjonować ( wiem ze latwo się mowi ) pozdrawiam

Gość gość
A w jaki sposob sie zabezpieczacie?

Gość gość
No właśnie w te dni było bez zabezpieczenia. Do końca. Ostatnimi czasy miałam spore wahania w cyklach. Stąd moja gin dała luteine na wyrównanie i przez ostatnie trzy miesiące stosowałam ja od 15 dc do 25. Okres był co 28 dni. W tym cyklu odstawilam już luteine więc sama nie wiem czego się spodziewać. Dawniej jeszcze wiedziałam kiedy mam dni płodne po obserwacji śluzu, jednak po drugiej ciąży coś się we mnie pozmieniało i tego śluzu nie widzę. Po pierwszej ciąży było podobnie.

Gość gość
Up

Gość gość
Upup

Gość gość
w 14dc to był jedyny raz w 28 dniowym cyklu i się udało i za pierwszym razem

Gość gość
A czy komuś udało się w 12 dc?

Gość gość
ja w 12dc a owulacje miałam około 14dc i to był jedyny raz kiedy serduszkowaliśmy i mam córeczke

Gość gość
a ty w pierwsza ciąze się starasz jak długie masz cykle?

Gość gość
A którejś udało się w 15dc ? przy 28-29 cyklach ?

Gość gość
Tak jak opisałam wyżej. Ostatnie trzy cykle miałam regulowane przez luteine. I @ przychodziła rowniotko co 28 dni. W tym cyklu postanowiłam już odstawić luteine. I w zasadzie to nie wiem czego się spodziewać. Stosunek był 12 dc wieczorem, czyli tak w sumie to już nawet bliżej 13 dc.

Gość gość
myśle ze masz szanse ja dokładnie w 12 dc przy cyklach 28 dniowych i serduszkowaliśmy tylko jeden raz akurat w tym cyklu i wiesz żadnych objawów nie miałam nawet jak mi @spóźniała po tygodniu poszłam na bete i była ciąza więc jak najbardziej można ... ale my nie zakładaliśmy ciązy odstawiłam tabletki ant . które brałam kilka lat potem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek brałam luteina 16-25 dc tak mi gin przepisała i udało się

Gość gość
Up

Gość gość
Pozostaje czekać do @. Mam mieszane uczucia póki co. Z jednej strony myśleliśmy o trzecim dziecku ale może za rok, półtorej. Nie teraz. Więc odlozylismy starania. Ten jeden raz nas tak poniosło. A z drugiej strony marzy mi się córeczka ( mam dwóch synów, 6 latka i roczniaka) więc może jak ma być to będzie.