Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dacie tytuły

Dziewczyny polećcie dobre książki

Polecane posty

Gość dacie tytuły

Dawno nie czytałam, a chciałabym znowu zacząć. Obiecałam sobie znaleźć czas;-) Podajcie ciekawe tytuły.

Gość gość
'Harda' super ksiazka. Naprawde polecam.

Gość gość
Zalezy co lubisz czytac- kryminaly, obyczajowki, romansidla?? Ja ostatnio odkrylam Katarzyne Puzynska "Motylka", to taki kryminal, jak sie okazalo pierwsza czesc cyklu. Tak mi sie spodobalo ze "wciagnelam " pozostale 6 ksiazek w miesiac :)

Gość gość
No właśnie. Jakie lubisz. Ja mogę polecić fajne ale o tematyce kobiet w islamie.

Gość gość
Wszystko oprócz romansów:-)

Gość gość
nie jestem autorką , proszę podaj tytuły tych o islamie . pewnie większość czytałam ale może jeszcze coś znajdę

Gość wiwinka
trylogia- Jeździec miedziany- Tatiana i Aleksander- Letni ogród-fantastycznie się czyta

Gość gość
"W glebi lasu" H.Coben, "Myszy i koty" G.Reece, "Proba nadziei" B.Saubin, "Dziewczynka w czerwonym plaszczyku" R.Ligocka, rowniez "Dziewczynka w zielonym sweterku" K.Chiger. o islamie "Niewierna corka" autorki nie pamietam... Kryminaly Jo Nesbo - ale rade pominac "czlowiek nietoperz" bo mozna sie zrazic a pozostale sa wysmienite:-)

Gość gość
Gra o tron

Gość gość
Jeżeli lubisz kryminały, to polecam Ryszarda Ćwirleja. Seria zaczyna się książką "Upiory spacerują nad Wartą" . Nie trzeba czytać po kolei po kolei

Gość gość
12:40 całą seria tanya valko arabska zona itd., Souad -Spalona żywcem, Ulica rajskich dziewic, Tylko razem z córką i tej samej autorko Wszystko dla dzieci (chyba taki tytuł to byl), i jeszcze Sprzedane.

Gość gość z 12 37
A tak w ogole to polecam strone lubimyczytac.pl, tam wejdz w baze ksiazek, wybierz sobie kategorie i zobacz te wysoko oceniane. Ja w ten sposob natrafilam na naprawde duuuzo ciekawych ksiazek :) PS. Do mam zaczytujacych sie w tematyce arabskiej. Pytam z ciekawosci- czy nie irytuja was te wsystkie historie gdzie jakas europejka poslubia araba i zawsze konczy sie tak samo?? Ja chyba czytalam 3 ksiazki z takiej tematyki i wszystkie na jedno kopyto i sie zrazilam. Aczkolwiek ktos tu wspomnial o Ulicy rajskich dziewic, zobaczylam opis i chyba sie skusze :) bo nie wyglada to na kolejna naiwna historie o egzotycznym ksieciu ;) Pozdrawiam wszystkie czytajace mamy!

Gość gość
Może coś z oziway ? Tam są np. bardzo ciekawe biografie .

Gość gość
14:52 ta Souad spalona żywcem i sprzedane tez fajne.ta pierwsza pochłonęłam w jeden wieczór a druga tez mi szybko poszła właśnie są bez tej całej historii miłosnej Europejek do Arabów.

Gość gość
Gościu dzisiaj z 14:52 - Niekoniecznie te książki muszą być o schemacie - zły Arab i Europejka (Amerykanka). Kiedyś czytałam książkę o nastolatce z Afganistanu, to były wspomnienia o koszmarze życia po przejęciu władzy przez Talibów, niestety nie pamiętam tytułu.

Gość gość
Lars Kepler "Stalker", "Hipnotyzer", trylogia Millenium

Gość gość
Mnie tez niesamowicie irytuja te Europejki zakochane... Fajna jest "Zdradzona. Ucieczka z Iraku" bez watku z "ksieciem z bajki" oraz wspomnina wwyzej "Niewierna corka" historia mumuzulmankicorki imama, ktora porzucila islam. Polecam tez "Sprzedana" Sophie Hayes. Oraz serwis lubimyczytac.pl tez dzieki niemu trafilam na wiele swietnych ksiazek.

Gość gość
Ja w zeszłym roku przeczytałam: "Wichrowe wzgórza", "Ty jesteś moje imię" i "Dzieci dyktatorów". Polecam :-)

Gość gość
Miłość w czasie zarazy. Trudna ale dobra.ksiazki Carlosa Luiza zafona-lzejsze ale super język,styl. No i teraz bardzo popularna Katarzyna Bonda i Miloszewski

Gość gość
Warto przeczytać książke "Moje pragnienie wolności". Idealna na wieczorny odpoczynek.

Gość gość
"Krysztalowy aniol" Grochola.

Gość Mahatma
"Jak ona to robi" - o angielskiej "wyrodnej" matce robiącej karierę w londyńskim City i próbującej być dobrą matką dla dwójki dzieci. "Księżyc nad nikabem" - Polka w Egipcie "Śmierć nie wchodzi w grę, mamo" -autentyczna historia 25-letniej Niemki, samotnej mamy 4-latki, która dowiaduje się o diagnozie raka piersi...

Gość gość
Elegia o Ziemi - świetna książka!

Gość gość
Jodi Picoult - "Bez mojej zgody", " Świadectwo prawdy", "Kr**** jak lód", "W naszym domu" i inne. "Krawcowa z Dachau".

Gość gość
Polecam przeczytanie "Ścigając marzenia. W pogoni za złotem" Mi osobiście świetnie się czytało tę książkę!

Gość gość
A czytaliście może "Dianetyka: współczesna nauka o zdrowiu umysłowym"?

Gość gość
ksiazki autorki Jodi Picoult, a poza tym polecam: Oskar i pani Róża Trafny wybór Złodziejka książek Liliowe dziewczyny Poczwarka i bardzo, bardzo polecam dwie książki, które przewartościowały moje spojrzenie na "wielkie" problemy: Ślady małych stóp na piasku i Wyjątkowy dzień napisane przez Anne Dauphine Julliand. To chyba jedne z najwazniejszych książek, jakie przeczytałam w życiu.

Gość gość
e, królice zamiast robić kolejne dziecko będą czytać, ja pieprzę, gdzie ja żyje

Gość gość
Za zamkniętymi drzwiami Paris Jeździec miedziany Pauliny Simons teraz na być za śmieszne pieniądze w salonik ach prasowych

Gość gość
Czytałam "Dianetyka: współczesna nauka o zdrowiu umysłowym", książka zapadająca w pamięć!