Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko ponad roczne może pamiętać, że rodzice uprawiali sex?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy z teściami, warunki spartańskie, no ale co zrobić. Nasza córcia ma prawie 1,5 roku, jej łóżeczko stoi w dość sporej odległości od naszego, ale i tak staramy się uprawiać sex jedynie mając gwarancje, że akurat śpi. Niemniej po sylwestrowej nocy mnie i męża dopadł wiadomo jaki nastrój. Było jeszcze widno, wydawało nam się, że córka śpi. Po kilkunastu minutach wstała ze smokiem, stojąc przy szczebelkach nam się przypatrywała, akurat robiliśmy to w pozycji na pieska, ale byliśmy już na takiem etapie, że cięzko było nam się powstrzymać. Z całych sił tłumiłam jęki, ale nie do końca dałam radę... wtedy nasze dziecko wpadło w ryk i szał. Łzy jej leciały i zaczęła rzucać w nas zabawkami. Mało tego, nie chciała się dać wziąć na ręce i całe popołudnie była niespokojna. Aż teściowe jak wrócili z kawiarni to się dopytywali co rybcia taka niespokojna. Zastanawiam się czy nie wyrządziliśmy jej jakieś krzywdy na tle psychicznym... Ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość gość
Do trzech lat dziecko praktycznie nie zapamiętuje wydarzeń.

Gość gość
Wpisz sobie w gugel "czlowiek od wilkow". :D

Gość gość
Zobaczyła, że robicie jej braciszka, widocznie nie chce.

Gość Michał121212
"wilki to rodzice; ich białość oznacza pościel; ich bezruch – dokładnie odwrotnie, ruchy wykonywane podczas stosunku; ich duże ogony oznaczały, według zasad tej samej logiki, kastrację; dzień oznaczał noc; a całość musiała stanowić odbicie wspomnienia pierwszego roku życia, gdy matka i ojciec Pankiejewa spółkowali, jak psy, co najmniej trzy razy z rzędu, podczas gdy on patrzył z kołyski i brudził się na znak protestu." Hahaha o qrwa. :D

Gość gość
Mocno naciągana ta psychoanaliza, podobnie jak wszystkie prace Freuda.

Gość gość
Muzyk 21 lata dziś co za bydlo z autorki i jej meza a o bachorze nie wspomne Prosze nam absolutnie nie ubliżać, nie życzymy sobie tego! Jesteśmy normalnym, młodym i zdrowym małżeństwem z potrzebami także seksualnymi. Problemem jest dla nas to, że akurat córeczka się obudziła i dosć gwałtownie zareagowała i pytanie brzmi czy pozostawi to jakąś traumę. Nie prosimy o ocenę naszego zachowania.

Gość gość
To są normalne warunki, w przeszłości nawet w dobrym tonie było to, że młodzi rodzice sprowadzali się do teściów/rodziców by ci pomagali im zarówno w uzbieraniu środków na książeczke mieszkaniową (dziś to dla nas wkład własny do kredytu) i pomagali w wychowaniu wnuków. Zresztą nie tego dotyczy temat. Jeśli faktycznie dziecko niewiele pamięta do 3 roku życia to śpie spokojnie. W sumie ja też niewiele pamiętam aż do czasów pójścia pierwszy dzień do przedszkola, coś w tym jest.

Teraz juz jestem pewny, ze ludzie w d***e maja prawde, a wybieraja te elementy ze swiata, ktore im pasuja. Tak samo ty autorko, wolalabys, zeby z corka bylo wszystko ok, wiec sie oklamujesz, ze nic nie bedzie pamietac... bedzie. :)

Gość gość
Nie rozumiejącemu takiej sytuacji dziecku może się wydawać, ze ten co jest "u góry" i "kryje" tego na dole, robi mu jakąś krzywdę przez co ten na dole wydaje jakieś dźwięki...jeśli dziecko gdy tylko to zauważyło nie krzyczeliście na nie, ani potem to pół biedy. Ale i tak zapamięta "krzywdę", którą jedna bliska jej osoba "wyrządziła" drugiej. Przynajmniej na jakiś czas. Ale bez obaw, na całe życie jej to nie zostanie. Taką pamięć zyskuje się najwcześniej dopiero po 3 r.ż.

Gość gość
Do 16:42 Bo pamiętać tak małe dziecko nie będzie, do dwóch lat w stu procentach, są geniusze którzy zapamiętali szczątki wydarzeń z wieku 3 lat ale więcej jest w tym mitów niż prawdy

Gość gość
Ale właśnie w tej pozycji ani mąż nie "górował" nade mną, ani ja nad mężem ;) Staraliśmy się powstrzymać, ale wiadomo jak to czasami bywa... Bardzo fajnie jednak, że nie pozostawi to śladu na psychice na dziecka i na przyszłość po prostu trzeba się będzie hamować :)

Gość gość
Dziecko sex odbiera jako robienie krzywdy jednemu przez drugie. Mój ojciec oglądał przy mnie taki film a byłam malutka i do tej pory wiem jaka byłam wystraszona wtedy. Mogliście sory ale do kibla iść ale wiem ze ciężko się myśli. Nie doprowadzcie drugi raz do takiej sytuacji nigdy i się przytulajcie żeby wiedziała że jest ok i nikt się nie krzywdzi

Gość gość
co za patologia, mieszkają teściom na głowie z bachorem w klitce i jeszcze sie piertolą przy dziecku

Gość gość
idź ty zdziro jak można robić to pieska zboczono łajzo

Gość gość
Ty michał żal ciebie bierze że inni mają rodzine udany seks a ty stary prawiku jej nigdy mieć nie będziesz

Gość gość
jeszcze uprawiać seks

Gość gość
Michał121212 dziś i z czego rżysz??? napisałem tak jak jest, większość ludzi nie pamięta wydarzeń sprzed swojego 3-4 roku życia, w dalszych jego etapach

Gość gość
Michał a ty coś pamiętasz z niemowlęctwa ?

Gość gość
Muzyk 21 lata dziś Bydlo jak autorka tematu nie powinno w ogole sie rozmnazac, autorka powinna zostac wykastrowana jak i jej coreczka by nie dopuscic do reprodukcji przez bydlo. xxx Hihihi, ale frustracja. Ku Twojej wiadomości może właśnie wczoraj jak daliśmy się ponieść emocjom zmajstrowaliśmy rodzeństwo dla naszej córki i wychowamy je w ciepłej atmosferze wielopokoleniowej rodziny. Normalni ludzie w nosie mają takie nakazy-zakazy. :)

Gość gość
No ja tak właśnie napisałam, mi uświadomiono że właściwie pamiętam dopiero pierwszy dzień w przedszkolu i miałam wówczas 3 lata. Także Freud mógł sobie pisać co chciał, rzeczywistości nie da się zakłamać.

Gość gość
Ciekawe co z Niej wyrośnie? Nifomanka czy osoba aseksualna?

Gość takijeden666
Marcinku ale oni robili to w małżeństwie, przeszkadza ci też taki seks ? Przecież to nie był seks przedmałżeński, do tego robili bachora, a tyle piszesz że będzie nas mniej jak muzułmanów niedługo. Ja uprawiam seks przedmałżeński więc mnie mógłbyś gnoić. :)

Swiadomie sie nie pamieta, podswiadomie i owszem, ale to autorka zauwazy dopiero gdy corka bedzie miala kilkanascie lat. ;) 17:11 wiec jej nie zaklamuj. :)

Gość gość
Michałek wie wszystko, prorok jakiś czy co.

Gość gość
jak ty zdziro mogłaś uprawiać seks jesteś jakaś nienormalna i jeszcze robić to na pieska patologia