Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam, które podawały mleka wysokokaloryczne.

Polecane posty

Gość gość

Mój synek mało przybiera, lekarka poleciła zakup mleka wysokokalorycznego. I tu moje pytanie które z produktów INFATRINI, NUTRINI czy CLINUTREN jes najsmaczniejsze. Mam odżywkę dla niemowląt NUTRICJA ale jest okropna w smaku i zapachu, dała odwrotny skutek bo po dodaniu do zupki lub kaszki zmieniła smak i mały nie chciał jeść przez trzy dni nic tylko pierś. Chcę mu kupić mleczko kaloryczne ale , które jest na tyle smaczne by wybredne dziecko zjadło? Synek ma 8 miesięcy.

Gość gość
up

Gość gość
Może byc mleko z dodatkiem kleiku ryzowego lub gryczanego . Dobry jest tez Sinlac bez recepty, ja mojej córce podawałam jak miała 8 m-cy zwykłe mleko 3,2 % bo nie zawierało witaminy D , nie będę sie rozpisywac czemu (wit miała w normie ) i zasypywałam zwykłą kaszą manną.

Gość gość
Poradziłabym Ci jeszcze wizyte u gastroenterologa dziecięcego jeśli nie byłaś . tego typu sprawy żywieniowe on Ci podpowie ,

Gość gość
Dziękuję za rady. Synek ma dobre wyniki krwi i moczu,usg jelit ok, jest kp, problemem jest wprowadzenie mleka mm zjada dosłownie kilka łyczków dlatego pytam o kaloryczne mleko. Kleiki, kaszki, wszystko już wypróbowałam. Codzienny posiłek to burza mózgów co mu dać by zjadł. Moje mleko podane w butelce też wypluwa. Podaję mu pierś potem szubko zabieram i podaję butelkę i wtedy kilka łyczków wypije. Wizytę u w/w specjalisty uwówię jak znajdę takiego w okolicy.

Gość gość
Moja córa na zalecenie gastroenterologa piła Resource Junior (to chyba dawniejszy Clinutren). Mleko jest chyba smaczne, ładnie pachnie i ma smak waniliowy. Można też regulować jego kaloryczność zgodnie z ulotką poprzez zmienne proporcje. Ja osobiście polecam, ale kupowałam przez Internet, bo jest znacznie taniej. Wcześniej miałam Infatrini, ale córka nie chciała tego wypić, czemu się nie dziwię, bo strasznie śmierdziało rybami...

Gość gość
Pisałam powyżej - nie jestem pewna, że twój synek potrzebuje takiego specjalistycznego mleka. Moja córka miała znaczną niedowagę, też kp, ale ona była konsultowana u specjalisty. Może u ciebie wystarczy po prostu zwykłe mm, jeśli już. A zachęcenie dziecka kp do butli często bywa trudne, to jest normalne zjawisko.

Gość gość
Tu autorka. Gdyby synek chciał mm pić to byłoby super. Problem w tym, że nie chce. Woda i soczek z butelki idzie. Mleko nawet moje, nie. Dlatego myślę o takim kalorycznym. Kilka łyków by podniosło kaloryczność.

Gość gość
A ile twoja córka ważyła mając 7 miesięcy i ile przy porodzie? Mój miał. 2.9 kg a miesiąc temu 6.4 kg. Teraz nie wiem bo jesteśmy przed ważeniem.

Gość gość
Moj syn tez pije Resource Junior-ale on jest po roczku dopiero....chyba ze wypytasz specjalisty . Moj jest skrajnym wczesnuakiem,nienawidzi butelki,mleko pije tylko na spiocha,poza tym je wszystko ale w malych ilosciach. Mleko jest bardzo smaczne i nie smuerdzi. Moj syn urodzil sie 720g.Na rok mial 7500g.Teraz ma 20miesiecy i ma 10,5kg. Tak wiec przybiera bez zastrzezen.

Gość gość
Wydaje mi sie ze skoro podwoil wage na pol roku to chyba problem jest wyolbrzymiony. Lekarze czesto patrza tylko w swoje tabelki nie podchodzac indywidualnie. Mamy sasiadke w wieku mojego syna(to ja od wpusu powyzej)urodzona o czasie ktora na rok muala 8kg. Ciagali ja po lekarzach,zaliczyli 2tyg.pobyt w szpitalu i dziecko zdrowe jak rydz tylko drobne :-)

Gość gość
To ja pisałam o 23:33 o córce. Moja ważyła 2800, urodzona o czasie w 38 tygodniu i po prostu słabo przybierała. W wieku 8 miesięcy miała około 7 kg. Karmiłam piersią do roku. Mieliśmy wszelkie możliwe badania zlecone przez gastroenterologa i wszystko wyszło prawidłowo. Podawałam przez jakiś czas Resource, ale ono rzeczywiście jest po roku. Prawdę mówiąc nie zauważyłam spektakularnych efektów, chociaż córka piła to mleko chętnie. Na chwilę obecną ma ponad 1,5 roku i waży niecałe 9 kg, więc nadal jest poza normami, ale jest zdrowa, tyle że drobna. To moje drugie dziecko i starsze (szkolne)też jest chude. Moja rada- wyluzuj, niektóre dzieci takie są. Jeżeli martwisz się to poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do gastroenterologa. Ale pomyśl też o tym, że nie chodzi o to, aby dziecko siłą utuczyć tylko po to, aby zmieściło się w siatkach.

Gość gość
Autorka. Dziękuję bardzo za Wasze wypowiedzi. Mój synek ma zrobionych sporo badań. Jeszcze neurolog nam został. Chodzimy na rehabilitację i tam rehabilitantka uznała, że jego wiotkość wynika właśnie z zamalej wagi. Chyba coś w tym jest bo jak miał miesiąc to pięknie dźwigał głowę. Potem jak mniej przybierał to trochę przystopował z rozwojem ruchowym. Chcę go trochę podkarmić by miał więcej siły. Nie chodzi mi o tuczenie by wyglądał jak bigbibas. Synek jest wysoki w 7 miesiącu miał 78 wzrostu i 6.5 kg wagi. Wypróbuję mleko o ktorym piszecie Jeszcze raz dziękuję.