Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żołądek szwankuje

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat i od 2 lat cierpię na ból żołądka gdy się zdenerwuje. Najbardziej ból jest dokuczający gdy leżę lub pomyślę o czymś stresującym. Nie mogę przez to spać w nocy, brałam połowę tabletki 5mg melatoniny i niestety spałam tylko do 00:10. Czy jakieś tabletki uspokajające mi pomogą? Bo sama nie dam rady chyba tego zrobic... Dziękuję z góry za każdą odpowiedź i liczę na pomoc

Gość gość
Dlaczego nie pójdziesz do dietetyczki/tyka, lekarza? Możesz mieć nadmiar bakterii o nazwie Helibacter pyroli które można całkiemm śmiało wyleczyć . To dotyczy systemu pokarmowego oraz jelit. Nie diagnozuj się infromacjami z internetu tylko idź do lekarza. Dbaj o swoje zdrowie.

Gość gość
Właśnie moje problemy zaczęły się od bakterii, wyłączyłam ją. W październiku gdy znowu bolał mi brzuch badania wykazały że nie mam bakterii :(

Gość gość
To postaraj się odprężyć umysłowo i fizycznie. Pomyśl że świata nie naprawisz bo to nie jest możliwe. Skup się na pozytywnych rzeczach. Stres jest zmorą każdego z nas w dzisiejszych czasach ale można go zmniejszyć zamykając mu przed nosem drzwi. Nie ma cudownych tabletek, hernatek, ziółek itp. Te mogą dopomóc ale nie wyeliminują problemu. Musisz się naauczyć "olewać" sprawy nad którymi nie masz kontroli i żyć swoim życiem nie oglądając się na innych bo nikt inny nie przeżyje Twojego życia. Powodzenia

Gość gość
Moja bezsenność jest dla mnie najgorsza w tym wszystkim, nie mogę normalnie spać, gdy jakimś cudem zasnę to tylko na godzinę a później budzę się z bólem i nieraz z walącym sercem. Dopiero nad ranem gdy pora wstawać czuję że mogłabym spać

Gość gość
Pepto-Bismol na bol brzucha, hydroxyzyna na spanie

Gość Kreja
Jaki to ból? Kłujący, skurczowy, ciągły i uporczywy, czy tylko Cię nachodzi w zrywach? Jakieś inne objawy, brak apetytu albo biegunka na przykład (często powiązane ze stresem)? Powinnaś zrobić podstawowe badania krwi, a najlepiej żebyś po prostu poszła do jakiegoś "świeżego" lekarza po diagnozę. Ja Ci na razie mogę polecić herbaty ziołowe - rumianek, melisę i miętę, bo łagodzą dolegliwości żołądkowe (i do tego działają uspokajająco).