Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olusia3254

Czy możliwe ze jestem w ciąży ?

Polecane posty

Gość Olusia3254

Witam. Na wstępie odrazu informuje ze nie jestem zdesperowana nastolatka, ktora mogłaby byc w ciąży. A wiec Ostatnia miesiączkę miałam 28 listopada, a seks uprawiałam 20 grudnia moje cykle sa roZne ale wyliczając ze od października do listopada był to cykl 31 dniowy. (W październiku miałam 29 okres) czy jest duże prawdopodobieństwo, ze jestem w ciąży ? Bo to juz 37 dni bez miesiączki licząc od ostatniej. Mysle ze na test ciążowy jeszcze troche za wcześnie.objawow nie zauważyłam oprócz pobolewania brzucha niby jak na okres a Niby nie. Pozdrawiam i liczę na normalne odpowiedzi.

Gość gość
Nie jest za wcześnie na test.

Gość gość
Popytaj babcie co sie robi jak się wpyszcza gości do piz.y

Gość gość
Olusia no co ty oczywiście, że nie jest za wcześnie. Już dawno go powinnaś zrobić, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z takich cykli, powinnaś się tym zainteresować, to że są one niereguralne to najczęściej świadczy o problemach z fazą owulacyjną, organizm ciągle próbuje doprowadzić do owulacji jajeczka, które nie jest gotowe i wydłuża cykl, w końcu odpuszcza i stwierdza, że nic z tego i może być to cykl bezowulacyjny, takie cykle nie tylko uniemozliwają ciąże ale sa objawem PCO, który może nawet nieleczony powodować nowotwory jajników. Po wykonanym teście radziłabym Ci zrobić badania 3-5 d.c TSH, prolaktyka , LH, FSH, testosteron i estradiol. Wiem co mówie, jestm położną , prawdopodobieństwo ciąży oczywiście, że jest i musisz to sprawdzić, ważne jest wdrożenie przeciez kwasu foliowego i zrobienie badań dla dobra Twojego dziecka, jak najszybciej

Gość gość
Nieplanowana ciąża? Chcesz porozmawiać? NETporadnia Telefon - Chat – Email ZAUFANIA dla osób w nieplanowanej ciaży Jeśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00. Zespół Telefonu Zaufania i Netporadni to grupa specjalistów z wielu dziedzin zawodowych. Dzięki temu w krótkim czasie uzyskasz informacje z różnych obszarów wiedzy,w zależności od potrzeb. Łączy nas przekonanie, że jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne  a także wiedzę z zakresu: 1. medycyny, 2. farmakologii, 3. procedur wsparcia instytucjonalnego, 4. psychologii, 5. prawa, tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl chat: http://www.netporadnia.pl/ Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.