Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RyżowaPanna

Dieta ryżowa

Polecane posty

Gość RyżowaPanna

Ktoś stosował? Ja zaczynam od dziś, ktoś chętny do wspólnego tracenia kg? Mam 160 wzrostu 68 kg . 18 kg chce się pozbyć Oprócz diety rowerek stacjonarny ok 20 km dziennie i co drugi dzien skakanka 2 tys podskokow.

Gość RyżowaPanna
Głównym produktem w diecie jest ryż. Jego ziarna są niskokaloryczne, dzięki małej zawartości tłuszczu. Ryż zawiera dużo potasu i mało sodu, dzięki czemu usuwa nadmiar wody z tkanek. Najzdrowszy i najbardziej wartościowy jest ryż brązowy. Podczas procesu przetwarzania biały ryż pozbawiony zostaje naturalnej łuski i traci cenne składniki. Niepolerowany ryż brązowy wymaga dość długiego gotowania, ale po takiej obróbce pozostaje sypki, sprężysty, ma jasnobrązowy kolor i jest bogaty w szereg składników odżywczych. Zawiera błonnik, białko, witaminy z grupy B, wit. K, wit. E, potas, cynk, wapń, magnez i żelazo. Samo spożywanie ryżu przez długi czas mogłoby być niebezpieczne dla naszego zdrowia i wywołać chorobę beri-beri. Dlatego oprócz ryżu dieta wzbogacona jest w produkty zawierające witaminę B1: warzywa, owoce, gotowane mięso, produkty zbożowe, rośliny strączkowe, drożdże, orzechy, słonecznik, ryby, soki owocowe, herbatki ziołowe, wodę mineralną, jogurt naturalny Dieta ryżowa jest mało kaloryczna i monotonna. Należy ją stosować 2-3 tygodnie i powtarzać nie częściej niż co 3 miesiące. Poprawia stan zdrowia, oczyszcza organizm i pozwala schudnąć aż 10 kg w miesiąc! Jej sekretem jest mała zawartość sodu, a dużo węglowodorów złożonych i produktów pełnoziarnistych. Dieta dostarcza dziennie 1000 kcal i nie ma obawy ich przekroczenia, ponieważ czujemy się bardzo syci. Jest polecana dla wszystkich, a szczególnie dla osób, które kochają ryż i lubią szybkie posiłki. Takie informacje znalazłam, teraz się okaże jak w praktyce :). Miło by było jak by ktoś dołączył,

Gość marikos
Ja ogólnie wolę kaszę niż ryż;) już 3 miesiąc się odchudzam ale jak dla mnie nie tylko dietą człowiek żyję bo również ćwiczenia ale i suplementacja ja przyjmuję African Mango http://afrikanmango.pl dzięki niemu zahamowałam swój wilczy apetyt. Schudłam już 15kg!

Gość RyżowaPanna
Marikos a co ciekawego ćwiczysz i ile? A mniej więcej jak jesz? Gratulacje 15 kg.

Gość gość
Stosowałam. W 3 tygodnie schudłam 6kg. Do tej pory nie mogę patrzeć a ryż.

Gość gość
Marikos nic nie ćwiczy, tylko sprzedaje to african coś tam;)

Gość RyżowaPanna
gość dziś Stosowałam. W 3 tygodnie schudłam 6kg. Do tej pory nie mogę patrzeć a ryż. Sam ryz jadłas czy coś więcej? Efekty trzymają się? I w jakich ilościach?

Gość Ewela55
Nie słyszałam o diecie ryżowej. Ja zastosowałam dietę Sandruni, pozbyłam się 10 kg. Nie było łatwo ale walczyłam do końca i się udało :) https://dietasandruni.wordpress.com/

Gość gość
Gotowalam saszetke ryzu i jadlam z owocami, rybami, warzywami, jogurtami itd. Jak napisalas wyzej. Owszem wróciło z nawiązką ale co prawda nie trzymalam dalej zdrowych nawyków tylko wrocilam do starych i kilogramy wróciły.

Gość RyżowaPanna
gość dziś [13:58 Aha :), staram się dziś drugi dzień dobrze by było chociaż te 6 kg :). Chyba nikt nie dołączy

Gość demka8
Dieta powinna być indywidualna, nie każda dieta działa na każdego z nas. Cóż... na mnie żadna nie działa. Macie jakieś rozwiązanie? Stosujecie może to- http://www.twojanowafigura.pl ?

Gość gość
Ja schudlam jedzac 4 grahamki dziennie :) teraz jem wszystko tylko nie objadam sie tak jak kiedys i trzymam wage

Gość gość
Pytanie do zalozycieli. Jak idzie dieta? Dziala?