Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pewna rodzinka bierze kilka tys z 500plus, do tego rodzinne to po co praca

Polecane posty

Gość gość

Czy nikt tego nie widzi ze panstwo robi z tych ludzi jeszcze wiekszych nierobow? 500+, rodzinne, macierzynskie, pielegnacyjne i rodzinka dzieciorobow ma na czysto miesiecznie 7000 zł to po co pojdą pracować?! Chlaja wóde i klepia nastepne dzieci, a uczciwy czlowiek po studiach czesto nie zarabia nawet polowy z tego. Nawet moja mama ktora pracuje w GOPS (wiejski odpowiednik mops) uwaza ze to co kaze im teraz panstwo tym czubom wyplacac to juz przeginka i dno.

Gość gość
no teraz tak jest Sama znam babkę 4 dzieci (3 ojców biol ) nie pracuje na najmłodsze bierze 1000 zł na każde 500 zł czyli 2000zł + rodzinne + alimenty na 3 dzieci i w d***e ma prace

Gość Mama 2 plus 1
Tak, ja tez znam takie rodziny ale szczerze? Wisi mi to. Nie chciałabym tych pieniędzy z tym tabunem dzieciaków. Oboje z mężem pracujemy, sami sobie zarobilismy na wszystko, stac nas fajne zycie a te rodziny dalej dziadują jak dziadowaly. Tylko fajeczki, piweczko, wódeczka, dzieci zaniedbane, mamusie jeszcze gorzej... Nie chciałabym tak zyc nawet z tymi ich darmowymi 7 tys. Nie zazdroszczę, jak kogoś boli to tez niech rzuci prace i sobie zrobi 10 dzieciaków i tez bedzie miał ten wymarzony high life.

Gość gość
ale kto tu mowi o zazdrosci? Tu raczej chodzi o sprawiedliwosc i o to ze pozostali z*********ja na tych p**************yc.ch nierobow,.j******h w dupska przez siebie wzajemnie

Gość gość
15:58 dokladnie. nie zalozylam tego tematu z zazdrosci, bynajmniej.

Gość Mama 2 plus 1
Mi sie jednak wydaje ze tutaj zazdrość w dużym stopniu przemawia bo ktoś dostaje... Poza tym mozna byłoby sie nieco kulturalniej wypowiadać :o

Gość gość
Jaka zazdrość? Kobieto ty i twoj maz robicie na tych nierobów. Nie powinno sie nagradzac ludzi leniwych tylko dlatego ze zrobilo sobie dzieci.

Gość Mama 2 plus 1
I tak mnie to nie rusza. Nic nie moze przecież wiecznie trwać ;)

Gość gość
Pensja pracowników GOPS też jest wypłacana z budżetu państwa, czyli podatków

Gość gość
Serio 7k dla np 8 osob to jest czego zazdroscic? To dalej jest bieda

Gość gość
Nie piszesz z zazdrości to po co zakladasz ten temat

Gość gość
to nie mozna nic napisac bez zazdrosci? czy ty sie dobrze czujesz?

Gość gość
Ja mysle, ze wcale nie jest tak zle, ze te 500+ weszlo. Jesli tylko te pieniadze pomoga, poprawia byt nawet kilkorgu dzieciom, to uwazam, ze warto. W Polsce mamy tak zakodowane, ze nic za darmo, ze trzeba na wszystko pracowac (nie bede dyskutowala, czy to dobrze, czy zle), ale wystarczy spojrzec na inne panstwa w Europie- wszedzie jest socjal (chodzi mi o Unie), ktorego jeszcze nie tak dawno zazdroscilismy- ze w innych panstwach to mozna zyc, bo o obywatela sie dba, itd. Ja powiem tak: jesli te pieniadze komus pomoga, to bardzo dobrze. Swiadoma jestem rowniez tego, ze niektorzy zmarnuja te pieniadze. Na to wplywu nie mamy, ewentualnie kazdy moze powiadomic odpowiednie instytucje, jesli zna takie rodziny, ktore te pieniadze przeznaczaja np. na alkohol. Wtedy taka rodzina dostanie bony. Czemu nikt tego nie zrobi? Bo wedlug mnie chodzi o zazdrosc. Owszem, takiej patologicznej rodzinie zabiora pieniadze, dadza bony, ale to nie zmieni faktu, ze inni biora, chocby dobrze uzytkowali te 500+... To jest zwykla zazdrosc. Lepiej jest narzekac. Ja przyznam, ze dostaje te pieniadze, a mam tylko 1 dziecko. Ale wiecie co? Nawet gdyby mi sie nie nalezalo, to nie mialabym nic przeciwko, by inni pobierali to swiadczenie. Absolutnie nic. Jesli znacie takie rodziny, ktore pieniadze z 500+ przepijaja to informujcie o tym opieke. Wtedy nie bedziecie musialy ''utrzymywac'' patologii. Dziec***anstwu sa potrzebne. Kazdemu panstwu, nie tylko Polsce. Jesli dzietnosc przez to sie zwiekszy to tylko dobrze. Reagujcie, gdy widzicie patologie, a nie tylko narzekacie. O reszte sie nie martwcie, bo sa ludzie, ktorzy te pieniadze spozytkuja zgodnie z przeznaczeniem, uwierzcie.

Gość gość
A jeszcze mam pytanie, tylko bardzo prosze o szczere odpowiedzi: ile z Was w tym watku ma dzieci? Nie licza sie dorosle dzieci, tylko niepelnoletnie.

Gość gość
Tak myslalam, ze raczej niewiele osob sie wypowie. Bo o tym, czy 500+ jest potrzebne, czy nie najchetniej dyskutuja osoby, ktore dzieci nie maja, albo takie, ktore dzieci odchowaly. Wiele z Was pisze, ze to niepotrzebne, zmarnowane pieniadze, ale gdybyscie tylko mialy dzieci to zaraz byscie wniosek zlozyly. Nie pisze tego ze zlosliwosci, tylko tak by po prostu bylo. Wtedy nagle 500+ byloby dobrym, potrzebnym programem. Taka jest prawda. Nie chce z nikim sie klocic, ale szczerze sobie odpowiedzcie, co Wami kieruje, ze tak piszecie albo czy nie zlozylybyscie wniosku, gdyby Wam sie nalezaly te pieniadze? Nawet nie musicie odpisywac, tylko sobie pomyslcie gleboko w duszy. Ostatnio moja bratowa, ktora ma dwoje doroslych dzieci wypowiadala sie na temat 500+ wraz ze swoja kolezanka, ze ''gdy one mialy male dzieci, to takich pieniedzy nie bylo i jakos wychowaly..." A prawda jest taka, ze tylko sie oblizaly na to swiadczenie, ta kolezanka to nawet bardzo, bo ma 4-ke doroslych dzieci i tylko dlatego tak mowily, a gdyby im sie nalezalo, to pierwsze by po wniosek polecialy.

Gość gość
19 09 mam roczniaka. uwazam ze 500+ to porazka. nie biore oczywiscie.

Gość gość
Mądry wpis, gościu powyżej. Ja jestem tego samego zdania, a 500 + nie pobieram... Wychowałam trójkę dzieci, niedawno zostałam babcią i cieszę się, że niektórzy mają lżej. Czego zazdrościć? 500 zł? Opamiętajcie się ludzie, bo nienawiść względem drugiego Was zniszczy jako człowieka, jako jednostkę. I gość powyżej ma rację: reagujcie, gdy widzicie marnotrawstwo 500+, wtedy nie będziecie mieli powodów, by narzekać. Chyba że o to chodzi: wytrącicie sobie argumenty z ręki... Nie musicie od razu pisać, co myślicie, lepiej najpierw pomyślcie, co piszecie...

Gość gość
A gdyby Ci sie nalezalo 500 +, to rozumiem, ze nie bralabys, bo uwazasz ten program za porazke?

Gość gość
Dlugo nad tym myslalas? nawet niw chce mi sie czytac tych durnot ale powiem ci jedno - pieniadze to sie naleza za prace a nie za to ze ktos inny zapieprza a drugi dostaje. powinnismy zarabiac tyle zeby stac bylo na dzieci i przede wszystkim miec tyle dzieci na ile kogos stac. Nie stac to wypieprzaj do roboty, na kursy, szkolenia. Te rzadowe nieudaczniki niech rusza gospodarke a nie rozdaja kase jednym zabierajac ja drugim. I sram na to czy uwazasz ze to zazdroac. Widocznie jestes tak ograniczona ze wszystko kojarzysz z zazdroscia :/

Gość gość
A Ty jestes tak ograniczona, ze nie potrafisz napisac kulturalnego posta pomimo tego, ze nikt Ci nie ublizyl. Pieniadze z 500+ to pieniadze na dzieci/ dla dzieci, a one do pracy raczej nie pojda. A jesli widzisz, ze jacys rodzice uzytkuja je na wlasne potrzeby, marnuja, to zglos to do mopsu. W czym masz problem? Serio tak Ci lezy na sercu, na co Twoje podatki ida? To oswiece Cie: gro Twoich pieniedzy poszlo na koryto dla ''rzadzacych'', na przekrety, machloje, afery... Teraz przynajmniej ida na dzieci. Mnie serce o to nie boli. Pewnie Ci sie nie nalezalo, stad Twoja frustracja, no chyba ze wspanialomyslnie zrezygnowalas, by podatnikow nie obciazac. Wtedy zwracam honor.

Gość gość
Ja pierdziuu, czytam i nie wierze. Jak wam łatwo oceniać ludzi- że 500+ pobiera patologia, nieroby, a przecież jest multum osób, które pomimo tych pieniędzy chodzą do pracy. Ja nie znam nikogo, kto by z pracy zrezygnował przez 500 zl. A wiecie dlaczego? Bo ludzie są na tyle rozumni (pewnie nie wszyscy) że zdają sobie sprawę, że te pieniadzę nie będą dawane wecznie. kiedyś to się skończy... Jak łatwo oceniacie polityków, ty gosciu z 19:30, że to nieudacznicy, itd... a idz mądralo popieprzona do parlamentu, skoroś taka wykształcona i rządź! zobaczymy, co napolitykujesz, idiotko.

Gość gość
Fajnie ze jest takie świadczenie dla dzieci.ja mam dwoje nie pobieram .mieszkam w Polsce pobieram Kindergeld z Niemiec co miesiąc 380 euro razy dwa na dwoje dzieci. Każde państwo pomaga rodzinom dzieciakom wiec dlaczego w Polsce tak narzekają to ja nie wiem. W innych krajach tez pewnie dostaje i patologia i pieniadze na dzieci mogą niektóre rodziny przepic wiec życie na to wpływu nie mamy

Gość gość
idiotka to twoja stara, nie zamierz z toba dyskutowac, produkujesz posty z predkoscia swiatla nie zastanawiajac sie nad sensem tego co naprodukowalas. Sram ci do mordy, tak jak tym wszystkim cieciom na zasilkach potrafiacym tylko lapy wyciagac po cudze, tylko tyle potrafia nieudaczniki patentowane, nara oszolomko, i nie zesraj sie czasem

Gość gość
19:55, ty sie lepiej nie rozmnażaj. Jak śmiesz oczerniać innych ludzi, nie widząc, jak sama się wypowiadasz. To jest poziom rynsztoka, menelicy, a nie kobiety. Wstyd mi, że reprezentujesz moją płeć...