Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocic czy zostac??Decyzja zycia,nie wiem co robic...

Polecane posty

Gość gość
ja nic w plu nie zarabiałem bo od razu po studiach wyjechałem, i była to najlepsza decyzja zyciowa.. jakbym został to bym pewnie zapier/dalal fizycznie bo w plu nawet po dobrych studiach informatycznych ciężko o prace i każdy wie ze w plu większość zarabia wlasnie około minimalnej no oczywiscie oprócz bingola i jego kupy znajomych bo on nie zna nikogo kto mniej niż 4000 zarabia :D bingol bogacz z kafe z plu hahahahah

Gość gość
21:49 Wszystko zależy od środowiska :) po studiach informatycznych ludzie raczej fizycznie nie pracują, ale jak ktoś jest stulejarzem to ma pecha :P

Gość gość
Jak nie wrocisz to juz nigdy nie bedziesz miala czystej glowy, poprzez ten dylemat. Rozlozysz sie psychicznie do konca. Takze podkresl swoje zycie gruba kreska i wracaj z usmiechem na twarzy, dopoki jeszcze masz czas.

Gość gość
"Babka tak samo poje/bana jak wnusio BUAAHAHA" xx Pewnie napisala to gruba, zaniedbana baba!

Gość ninka82
23.33 Dokladnie... Nie masz faceta,nie masz dziecka,nic cie nie trzyma.Wracaj,dalas rade w De dasz rade w Pl moze skromniej ale u siebie.I napewno bezpieczniej...Nie licz na to ze jesli spotkasz kogos w De bedzie Ci latwiej..pojawia sie dzieci, bedziesz chciala zeby znaly one swoja babcie, dziadka, ciocie, wujkow,kuzynow... tam nikogo nie bedzie...a gorycz bedzie sie powiekszac...tak jak napisal gosc o 23.33 jesli nie sprobujesz,zawsze bedziesz to miala z tylu glowy...Ale jest tez druga strona medalu..nie masz rodziny,jesli cos pojdzie nie tak i zdecydujesz ze jedak Pl nie jest juz dla Ciebie po 10latach emigracji, zawsze mozesz wrocic ze spokojem sumienia ze zrobilas wszystko aby byc szczesliwa...Trzymam kciuki

Gość gość
gość dziś xx Pewnie napisała to debilka która nie wie że bycie grubym nie zależy od inteligencji!

Gość gość
Zostac w Niemczech? Ja właśnie niedawno wróciłam do Polski z Niemiec, kupiłam mieszkanie i znalazłam pracę za 2500zl netto a mam średnie wyksztalcenie więc się da! Moim zdaniem w Niemczech nie da się już żyć..a wszystko przez tych uchodźców! Nawet zakupów nie można było spokojnie zrobić bo wiele razy byłam obserwowana a nawet śledzona przez tych uchodźców :o a wieczorem to już w ogóle strach z domu wychodzić..nie nie Niemcy już się skończyły..

Gość gość
No oczywiście , ze na GP mogą przydzielić ginekologa, dermatologa , lekarza od prostaty hahhaha xxx Wypowiedz osoby, ktora cos zaslyszala od znajomej znajomej swojej znajomej. GP to sa wlasnie lekarze internisci. Nie sa to ginekolodzy, dermatolodzy itd. GP moze cie najwyzej skierowac do specjalisty. Zaden specjalista nie pracuje w przychodni jako lekarz pierwszego kontaktu. Proponuje sie doinformowac i poprawic swoj angielski.

Gość gość
20:12 Wsiuro z pgru wychodowana na benefitach przestań srac

Gość gość
*wyhodowana Przez pisanie z tymi wsiurami i debilami z pgru nawet mądry człowiek sie myli haha

Gość gość
Nawet ortografii nie opanowales wiec nikt cie nie wezmie na powaznie. Skoncz najpierw podstawowke. I opanuj podstawy logiki.

Gość gość
Co teraz czas obsrywac uk? Gosc sobie niezle pofantazjowal, widac ze to mlot lub troll. Mlot bo poza dzielnicami biedy nic nie widzial, brak kontaktu z tubylcami zdeformowalo jego obraz spoleczenstwa - nigdy nie widzialam brudnych angielek, za to widzialam patologie z Polski czy innych krajow. Angielki takze sa bardzo ladne, ale jak mieszka sie w biedzie to sie widzi sama obsrana gruba patologie. Z dobrym angielskim to mozna co najwyzej pracowac na budowie, w sklepie, sprzatac i wtedy brak szans aby otaczac sie ludzmi z klasy sredniej. Kolo Polska taaaaka nowoczesna, a w dalszym ciagu w czaaarnej d...

Gość gość
Oj a ja miałem kontaktu z tubylcami aż nadto :D Mozesz pisać dziecino, ze cie kochają, ale prawda jest taka, ze ci nieźle doope obrabiają, a jak już odnosisz sukcesy i masz kasę nie będąc tubylca to chcą cie zniszczyć.

Gość gość
A PL cie kochaja ? :D Jak odnosisz sukcesy i masz kase ? No tak kochaja , bo jestes tubylcem ! :P D**y ci nie obrabiaja, nieeee wcale :D

Gość gość
Gosciu nie dramatyzuj, tobie sie w uk nie udalo, nie lubisz kraju i ludzi - twoje prawo ale nie rozsiewaj bzdur. Nigdy pewnie nie rozmawialescz zadna normalna Angielka, co najwyzej z imigrantami z fabryki czy z hali. Pracujac fizycznie miales do czynienia tylko z angielskimi robotnikami. Mieszkales pewnie takze w podlych okolicach, to fakt, tam zacofanie jest wiekszw niz w pl. W uk szanuja tych co sami siebie szanuja. To w pl szybciej zniszcza cie twoi kochani "bracia" gdy tylko odniesiesz sukces. W pl w tej krainie mlekiem i miodem plynacej.... ;)

Gość gość
polaczki zawsze w uk beda tubylcamy, a ja w pl jestem u siebie

Gość gość
Nie jesteś u siebie bo ryjesz za bezdurno na polskiego kapo-pracodawcę. On jest twoim właścicielem, panem życia i śmierci i może z tobą zrobić co chce. Ty jesteś jego niewolnikiem i białym murzynem. Morda w kubeł polski kajdaniarzu.

Gość gość
Uważam że nie można doradzać mówiąc słowa że w Pl nie dasz rady. Od strony rodziny ważne jakie masz z nimi relację, jak bardzo są dla Ciebie ważni. Z perspektywy rynku pracy to że nie miałaś w Pl pracy nie oznacza że stałaś w miejscu. Znasz język obcy przypuszczam że biegle, jesteś przedsiębiorcza, nie boisz się wyzwań, obsługa komp,jesteś jeszcze młoda. To ważne. Wiek również ma znaczenie. Zawsze możesz spróbować, zawiesić działalność. Masz tam kontakty, znasz teren. Spokojnie. Praca jest tylko trzeba szukać i coś sobą reprezentować. Do tego determinacja. Doradza Ci to ktoś kto bezpośrednio w tym siedzi na co dzień. Powodzenia i życzę samych dobrych wyborów. :)

Gość gość
Ja jestem. Nie jesteś u siebie bo ryjesz za bezdurno na ukowskiego kapo-pracodawcę. On jest twoim właścicielem, panem życia i śmierci i może z tobą zrobić co chce. Ty jesteś jego niewolnikiem i białym murzynem. Morda w kubeł kajdaniarzu na wygnaniu.

Gość fantazja cie porywa
Autorko tematu ......Chcesz zobaczyć jak cie kocha i wspiera rodzina w PL??? Jedź tam na miesiąc BEZ prezentów i BEZ kasy, i próbój znaleźć prace, to będzie dobry sprawdzian jak to wszystko wygląda w PL. Po tym miesiącu ( a może i wcześniej ) będziesz mieć dokładną odpowiedź na Twoje pytanie

Gość gość
Pracy jest full w PL, ze musimy sprowadzac ukraincow. I co roku podwyzka pensji, nie to cow uk gdzie wszystko drozeje a pensje te same. I socjal full wypas teraz, nie to co jakies ochłapy w uk.

Gość gość
Śmiać mi się z was chce polaczki. My Brytyjczycy nie mamy takich problemów. Nie zapominajcie że to wy kajdaniarze polskie ryjecie na nas a nie my na was. I tak nam dopomóż Bóg!

Gość gość
Brytyjska uczciwosc to wymordowanie indian w ameryce i kilku milionow ludzi w afryce. Haha! Stul pysk zapchlony pseudobrytyjczyku z uka. Gnij w dompopodobnej ruderze z grzybem i dwoma kurkami. Tak nam dopomoz bog.

Gość gość
Yebać Indian! Polski kajdaniarz Indianin mnie ma prawa głosu!

Gość gość
oooo brytolski rasista chce mordowac znowu india, yebac ciebie cwelu

Gość gość
WOw

Gość gość
Przecież Indianie i tak w większości są wymordowani :/ co ty p********z

Gość gość
to ja wuefista. nigdy wam tego nie mowilem ale uwielbiam zajadac kupe znajomych. uki jepane wy nie macie swinie takich przysmakow w ukeju! ani znajomych!!

Gość gość
Zapomnialem dodac ze ubostwiam lizac jaja chlopom i wkladac jezyk w 0dbyty kupy znajomych kumpli, niezapomniane smaki i aromaty z mojej wielkiej, niepokonanej Polski a wy swinie w ukeju nie macie takich rozrywek. /wasz na zawsze, wuefista.

Gość gość
Ja mam najwiecej znajomych na fb! *DUMA*