Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdybyście mieli fortunę i możliwość ocalenia przed zagładą wielu Żydów

Polecane posty

Gość gość

Za wyżej wymienione pieniądze to czy zatrzymalibyście tę kasę czy ratowalibyscie ludzi?

Gość gość
dalabym na schronisko na psy i koty :)

Gość gość
ratowałabym ludzi i nie wiem jak można myśleć inaczej...trzeba potem jeszcze móc spojrzeć w lustro

Gość gość
Odpowiem prostym przykładem: moja śp. babcia przechowywała przez całą wojnę żydowskie dziecko (za darmo, by było jasne). Po wojnie jakaś żydowska organizacja odebrała jej go i zawiozła do Izraela. Po wielu latach wrócił do Polski, jako ważny dyrektor poważnego konsorcjum. Mój brat, po ukończeniu studiów, złożył m.in. w tej firmie CV. Ojciec dowiedział się o tym i zapytał Żydka (z którym się wychowywał), czy mogą porozmawiać. Żydek zaprosił ich do Marriotta, zapłacił za kolację służbową kartą i... olał zupełnie mojego brata. Nie zaproponował mu nawet stażu. x Szanuję swoją babcię, za jej poglądy i uratowanie tego dziecka. Żydka nie szanuję i uważam, że słusznie.

Gość gość
To wszystko nie jest takie proste. największą ilość Żydów w czasie wojny zadenuncjowała Niemcom... Żydówka. To właśnie Żydzi (przemysłowcy) sfinansowali kampanię wyborczą Hitlera i umożliwili mu dojście do władzy. Niektórzy z nich pracowali dla Hitlera do końca wojny. x Jak powiedział Stalin: śmierć jednego człowieka, to tragedia, śmierć tysięcy, to statystyka. G_wno obchodzą mnie obcy ludzie, ale osobom znanym pomógłbym z pewnością. Ich przetrwanie miałoby dla mnie większą wartość od pieniędzy.

Gość gość
Ale dlaczego Żydów? Czy to są ludzie lepszej kategorii?

Gość gość
Oni zwyczajnie najlepiej nagłośnili swoją tragedię. Najśmieszniejsze jest to, że często współpracują ze swoimi oprawcami. Np. podczas wojny o kanał Sueski, żołnierze Izraela, walczyli ramię w ramię z byłymi SS-manami, przeciwko Egipcjanom. Również podczas wojny w Jugosławii, poparli skutecznie Chorwatów, którzy wcześniej mordowali Żydów, gorzej niż Niemcy. Zrobili to przeciwko Serbom, którzy w czasie II w.św, ich przed śmiercią ratowali.

Gość gość
nie ufam im!

Gość gość
Najlepsi są ateiści. Boga nie ma bo gdyby był to nie dopuściłby do holocaustu. Rozumiem, że cała reszta może ginąć ( Katyń to nic takiego ), ale jak Żydom dzieje się krzywda to Boga nie ma :D Dlaczego w tym wypadku Bóg miałby odebrać Hitlerowi wolną wolę? Dlaczego cierpienie Żydów jest straszniejsze od cierpienia innych ludzi?

Gość gość
gość dziś Nie mieszaj Katynia z holocaustem. x Każde z tych morderstw było na zupełnie innym tle.

bo to nie są żadni ateiści tylko małe pejsate złośliwe zakłamane żydki, grające racjonalnych intelektualistów

Dlaczego w tym wypadku Bóg miałby odebrać Hitlerowi wolną wolę? x dlaczego miałby w jakimkolwiek, na piertnięcie lewaka-pejsaka? cały ból dupy lewactwa jest oparty na tym, że ludzie mają wolną wolę i choćby się zesrali to nikomu jej nie odbiorą

Gość gość
Jak tam twoja ciąża broken ?

Gość Hisol®
brokeninside87 - Jak to się stało że tygrysek będzie miał młode? :D

jeszcze nie, podszywie Hisola, fałszywy alarm. ale też się dziwiłam, że tulenie jest takie skuteczne bądź ZAWSZE na bieżąco z moimi tematami:)

Gość Hisol®
brokeninside87 - Heh ja nie jestem żadnym podszywem Broke ;) x Chciałem cię tylko przeprosić za te ostanie akcje i liczne obelgi skierowane w twoją stronę. ;)

Chciałem cię tylko przeprosić za te ostanie akcje i liczne obelgi skierowane w twoją stronę. oczko.gif x jeśli na serio jesteś Hisolem to ja tak łatwo nie wybaczam:( tym bardziej jako cały gatunek (śmiałeś się z mordowania tygrysów), krzywd wyrządzonych rodzinie się nie wybacza

Gość Hisol
brokeninside87 - Nie świruj pawiana ;) no ale jak chcesz bo mi to jedno. Wchodzę tu tak rzadko że nawet nie wiedziałem nic o żadnej ciąży. :P

Gość Hisol
brokeninside87 - Zacznijmy może od tego że Ty nie jesteś tygrysem a jedynie jego imitacją a więc nie wyrządziłem żadnych szkód twojej rodzinie jak i z niczego się nie naśmiewałem. Sama święta nie byłaś i swoje trzy grosze dodałaś do tego wszystkiego wkręcając ludzi że niby ja czułem do ciebie jakąś miętę. x Teraz mi powiedz kto tu ma być na kogo obrażony? Może Ty za zwyzywanie fikcyjnej rodziny tygrysów jak i tygryska. Wydaje mi się że to ja powinienem czuć się najbardziej poszkodowanym w tej sytuacji bo ty obraziłaś moją osobę a nie fikcyjną/zmyśloną postać którą masz w avku. :O

Gość Hisol
brokeninside87 - Przeprosiłem z grzeczności ale widać że z chamstwem trzeba inaczej postępować. Ty już z resztą niżej nie upadniesz a więc nie mam cię jak dobić. :D x Patrzałem przed chwilą na twoje poprzednie posty i widać że niewiele się zmieniłaś. Dalej hejtujesz w tematach które ci się nie podobają a ciąża jest zapewne zmyślona jak i cały ten twój profil na tym forum.

Gość Hisol
brokeninside87 - Wieczna dziewica coś o tym wie. :D x Ty chcesz mnie obrazić? :P Wystarczająco mocno się stoczyłaś i chyba dalsza rozmowa z tobą jest zbędna bo jeszcze i mnie to spotka. :D Powodzenia w swoim urojonym życiu wariatko ;)