Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę Was o porady jak rozszerzać dietę 5mies.dziecka by przespało noc?

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że jak długo karmię piersią, tak długo będzie to nierealne pomimo rozszerzenia diety? Od 2 tygodni codziennie prócz piersi moj syn dostaje w godzinach popołudniowych po kilka łyzeczek papki owocowej lub warzywnej. Mimo tego nie przesypia nocy. Zadowalałaby mnie jedna pobudka, ale nie 3! Dziecko które zasypia mi o 21 (wcześniej nie chce spać, bywa też że zasypia o 22 a śpi do 9) wstaje na jedzenie średnio o północy, potem o 3 nad ranem, potem o 6. Czyli są 3 pobudki bo śpi do 9. Co z tym zrobić? Z mężem już padamy na przysłowiowy "pysk" bo mały czasem po karmieniu robi sobie godzinę zabawy zamiast spać! :( Pomocy

Gość gość
5 m diecko ma prawo budzic się w nocy na jedzenie, jego żołądek jest malutki i nie pomieści jedzenia na cała noc bez pobudek. poza tym dieta nie ma nic wspólnego ze snem. twoje dziecko samo ustali czy będzie spal w nocy czy nie. wszystkie twoje proby , wymyślanie spełzną na niczym, tylko się wkurzsz a to efektów nie da. przyjdzie moment , ze prześpi noc, ot tak. nawet jak napasiesz go kaszką przed snem też ci to nic nie da!

Gość gość
poza tym, myślałaś , ze urodzisz i co? posadzisz dziecko przed tv, samo sobie przyniesie z lodówki jedzenie, a ty spokojnie poleżysz??odkąd dziecko się pojawia na świecie już nic nie jest takie samo, pozekaj na ząbki, to dopierobedzie hardkor, pobudki co 10min przez cała noc i to jedynki to jeszcze ale poczekaj na piatki i tak ciągle coś już do końca życia.

Gość gość
13:40 spadaj...slysze od matek w parku czy na necie ze im mlodsze nawet niz moje, spia cala noc, wiec pytam. Zejdz ze mnie!

Gość gość
Pytasz ,odpowiadam :). Opowiem o mojej dwójce dzieci. Córka karmiona piersią zaczęła przesypiać całą noc kiedy skończyła 2,5 miesiąca i w zasadzie juz wcześniej "olewała" nocne karmienia ale lekarz kazał wybudzać . Karmiłam ją piersią do 10 miesiąca a dietę zaczęłam rozszerzać w 6 miesiącu. Z synem było inaczej, był karmiony piersią tylko do 3 miesiąca życia, potem przeszliśmy na mm. Dziś syn ma 2,5 roku i nadal budzi się nocą tyle że sam się obsługuje (bierze butelkę z rurką i pije wodę :D ). Syn był karmiony mlekiem nocami do 10 miesiąca (niestety) i od 6 miesiąca było to już tylko jedno posiedzenie z butelką. Jeżeli twój syn zasypia około 21 lub 22 giej to powinien w tym czasie dostać kaszkę z mlekiem w butelce (kaszkę pełnoziarnistą) a potem musisz się liczyć z tym że przez jakiś czas obudzi się o znajomej porze bo tak ma ustawiony żołądek (zmiany nie przychodzą ot tak). Karm go kaszką z mlekiem jak najpóźniej. Jak dostanie ją o 22 giej i pójdzie spać to kolejny posiłek (mleko ) postaraj się dać mu nie wcześniej niż o 3 nad ranem, wcześniej podaj wodę.

Gość gość
14:22 Dzięki! Z pewnością to wypróbuję! :)) Mam kaszkę Hipp, ale chyba żeby ją podać w butelce to muszę ją rozcieńczyć z wodą? Bo są dwa przepisy: jeden na wodzie, drugi na mm. Ale chyba z mm to będzie za gęste? Butelkę mam z takim małym otworkiem, smoczek ma niby imitować sutek i nie leci z niego tak szybko jak ze standardowej butelki, a kaszka gestsza pewnie sie nie przecisnie...

Gość gość
Do kaszel są specjalne smoczki :) Mój syn ma 7 miesięcy, jeszcze 2 miesiące temu spał od 22 do 5. Niestety poprzestawialo Mu się i znowu mamy nocne pobudki. Wśród moich koleżanek nie ma ani jednej co może pochwalić się przesypianiem nocy :D