Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszła mamusia

Wrześniówki 2017

Polecane posty

Gość gość
Kuleczkaaaaaa 31 / 19 wrzesnia/ mazowieckie

Gość Mama Maurycego
Mama Maurycego/35 lat/ 8-10 wrzesień/ Warszawa

Bierzecie jakiś gotowy plan porodu ze strony czy same układanie?ja eyczailam tej fundacji rodzic po ludzku ale tam trochę długo on jest

Gość gość
jakie macie materace w łózeczkach ? musze kupić i nie wiem na jaki sie zdecydować?

My mamy Sensillo, lateks-pianka-kokos. Kosztowal niecale 200zl. Bylam dzis na malych zakupach w Smyku, kupilam malej pierwsza zabawke i gryzak ;) wiecie ze maluchy do ktoregos miesiaca nie widza kolorow, tylko silne kontrasty? Dlatego dla noworodka i malego dziecka lepiej kupowac czarno biale zabawki wtedy szybciej sa w stanie je zauwazyc i z nich korzystac :) ja kupilam krolika firmy Mom's jest czarno bialo rozowy, miekki w dotyku i ma szeleszczace uszy i dlugie nogi :)

Ja nie kupuję materaca.mam głęboką wygodę gondole tylko coś Na spod mie kkiego.maluchy nie widzą pastelowych kolorów dlatego lepiej ostre kolory lub wlasnie kontrasty.a już kilka zabawek mam i karuzele poki co nie kupuję bo pewnie rodzina i znajomi pokupuja więc żeby nie mnożyć bytow.

Gość khii
Chyba jestem tu najmłodsza, 21 a już druga ciąża ☺

Boze przeczytalam ze materac do wozka...a to do łóżeczka hehehe..ja nie wiem jaki mam nawet w łóżeczku gryczany z kokosem ale jaka firma nie wiem

Gość gość
mam takie bóle ze sie normalnie funkcjonować nie da, głowka takjakby sie pcha i kłuje strasznie i jeszcze plecy na dole bolą. jak poród jest gorszy to ja nie wiem jak to bedzie. duzo silniejsze sa bole niz takie przepowiadajace?

Ja też czuję parcie i mnie ciągnie wszystko.mała się za duzo dziś nie rusza tylko wupinanie i napinanie czuję.a w nocy mnie podbrzusze tak inaczej bolało.hmmm ja to nie wiem czy porodowe sa gorsze ale wydaje mi di ze tak hehe

Gość Kuleczkaaaaaaaa
Do khi w wieku 21 lat urodziłam pierwsze dziecko. Uważam że to naj lepszy czas na rodzenie dzieci 20-25 późne macierzynstwo to nic dobrego:-/ widzę to po sobie. I pracowalam/pracuję w przedszkolu. Dzieci tragedia tak są rozpieszczone:-) to jest moje zdanie

Gość Mama Maurycego
Kuleczkaaa ja też urodziłam pierwszego syna jak miałam 22 lata :) ... dzięki tej ciąży czuję się jakbym cofnęła się w czasie :) ale jestem dużo bardziej świadoma:) z moim charakterem rozbełtanie młodemu nie grozi :D ... na pewno pod względem zdrowotnym nie popełnię starych błędów :) ... reszta bez zmian :D ... materac mam kokosowo gryczany :) ... też się czuję jakbym miała za chwilę urodzić... to chyba przez te upały ... koleżanka ma termin na 17 sierpnia i już nie może z łóżka wstać :( a mnie nosi strasznie ... a wiem, że czas odsapnąć :D ... jutro ma być mniej parno :) tak się pocieszam :) ... widzę, że jestem najstarsza :)

W dzisiejszych czasach rzadko się zdarza ze dziecko pierwsze ma się w młodym wieku tzn 20 lat na przykład.choć sa wyjątki.jak ktoś ma z kim i wie że chce już i jest gotów to jak najbardziej...ja miałam wielkie bum na dziecko w wieku 22 lat jak s tudiowalam.nawet kilka razy spróbowałam ale się wtedy nie udało...a później już było za późno przed ślubem a N weselu nie chciałam być w ciąży więc miałam zamiar mieć dzieci po ślubie...no Al coz po ślubie wyszło tak że już z tym człowiekiem dzieci mieć nie chciałam więc zeszło się się czasie.w dzisiejszych czasach pierwsze dzuecko kobitki rodzą po trzydziestce w większości przypadków.średnia to chyba trzy dychy.i wiek idzie coraz bardziej w górę.

Gość khii
Pierwsze dziecko urodzilam w wieku prawie 20lat, udalo sie przy pierwszym cyklu staran, a teraz to totalna wpadka☺

Gość khii
Bettyzgr w pierwszej ciąży na ostatniej wizycie u lekarza polozna mi dala plan porodu do wypelnienia, jeden dla niej, drugi dla mnie do szpitala, byl juz gotowy, a i tak w szpitalu znowu dostalam plan porodu do wypelnienia, na spokojnie znowuwypelnilam, bo lezalam ponad tydzień na patologii. Teraz nie wiem jak to będzie ale raczej sie nie rodzi w 15minut jak na filmach, wiec jak dostane u poloznej to wypelnie, a jeśli nie to maz wypelni na porodówce nawet jak ja nie bede mogla, to 5 minut przecież zajmie

Gość gość
No ja jak by się udało to też 20 lat bym miała ale sporo się zeszło na starania. Później jak się udało to jedno poronienie drugie i w końcu się udało. A drugi synek będzie na prezent dla mamusi na 25 urodziny:) A drugi trochę wpadka nie wpadka bo nikomu się zabezpieczać nie chciało:) zresztą w małżeństwie nie ma wpadek:) bardzo się cieszę bo będzie mała różnica wieku choć martwie się jak sobie poradzę i później ciężej by było pewnie zajść w ciążę i znowu problemy mogłyby być. Ale teraz to odpoczywam conajmniej trzy lata bo jednak ciąża po ciąży to duży wysiłek dla organizmu. A materac też mamy kokos gryka.

Gość gość
Planu porodu nie mam i przy pierwszym też nie miałam. Tylko już na porodówce się zapytała o zgodę na nacięcie i cesarke w razie konieczności. Bóle są dużo gorsze ale każda z nas jest inna i inaczej odczuwa. Ja nawet nie pisnęłam tylko leżałam i się na boku kiwałam bo mi to ulge przynosiło. Teraz jak mi się brzuch napina to też tak robię i przynosi to ulgę.

Gość gość
Przez ten upał też już ledwo żyję. Aż płakać się chce. Już bym chciała normalną pogodę.

Powiem Wam ze ja mam 28, moj maz jest rok mlodszy i jestesmy niecaly rok po slubie, a wsrod znajomych jestesmy pierwsza para ktora zdecydowala sie na dziecko. Nikt jeszcze nie ma i jak na razie nawet nie mysli. Z pracy mam dwie kolezanki ktore sie staraja od jakiegos czasu a tak to tylko gdzies wsrod dalszych znajomych wiec ja tez widze ta tendencje do dzieci i malzenstwa duzo pozniej.Ja generalnie majac 20-25 lat to mam wrazenie ze na matke bym sie nie nadawala, zreszta wtedy nawet o tym bym nie pomyslala, bylam sama dzieciak, studiowalam, podrozowalam, skupialam sie na spotkaniach ze znajomymi, chodzeniu na koncerty, do kawiarni, do kina ;) inna sprawa ze nie wyobrazam sobie zdecydowac sie na malucha gdybysmy obydwoje nie mieli stalej, pewnej pracy, a nie oszukujmy sie- konczac studia w wieku 25lat i majac za soba prace dorywcze i staze to troche trwa zanim czlowiek sie czegos dorobi, cos osiagnie zawodowo, zajmie jakies stanowisko, a co za tym idzie mieszka "na swoim" i jest od innych niezalezny :) ja znam siebie i wiem ze najpierw musialam miec wszystko poukladane zanim podjelismy swiadoma decyzje. Teraz sobie mysle ze faktycznie super jest byc mloda mama, kiedy ma sie te 21 lat i duzo energii, ale ja wiem ze ja na pewno nie bylabym wtedy szczesliwa. Kazdy jest inny i ma inne podejscie :)

Gość gość
W szpitalu leżałam parę dni na patologi to leżały dziewczyny po 38 lat i pierwsze dziecko. Właśnie zależy od osoby jedni pragną dzieci po 20 a drudzy chcą się wyszaleć. U 20 latki czy 40 latki mogą wystąpić problemy z zajściem w ciąże. Choć to prawda że teraz coraz później kobiety decydują się na dziecko.

Gość gość
Dziewczyny który tc i ile macie kg na plusie?

Gość gość
Dziewczyny piszecie ze taka pogoda i przez nią się czujecie ze urodzicie. A ja mam bóle jak na okres. Takie kłucie jakby dziecko chciało się przecisnąć . To chyba nie przez pogodę

Gość gość
35t0d. Właśnie jak to mówić? Jestem w 35 czy 36 tyg? 6.5 kg na plusie. A bardzo mocne te bóle? Jeśli takie bardzo mocne to lepiej do lekarza się przejechać albo na Ip.

Gość gość
Się cieszę że tylko tyle w pierwszej ciąży 20 kg przytyłam. Mam nadzieję że przy dwójce zgubię trochę kg. Choć ja od zawsze mam problemy z wagą tzn tyję szybko a chudnę ciężko.

nick | wiek | termin porodu | województwo ELA | 30 lat | 3 września | pomorze ANIA | 31 lat | 8 września | mazowieckie MAMA MAURYCEGO | 35 lat | 8 wrzesien Warszawa PAŹDZIERNIK | 28 lat | 9 września | mazowieckie PAULINA | 25 lat | 10 września| lubelskie REDSKY |30 lat | 10 września | małopolskie KHII | 21 lat | | 11 wrzesien | EWA | 29 lat | 15 września | wielkopolskie PAELKA | 31 lat | 18 września| mazowieckie ANKAS | 36 lat | 19 września | śląskie KULECZKA | 31 | 19 wrzesien | mazowiecie DZIDZIULKOWO | 33lata | 20 września| wielkopolskie NICKY LAUDA | 30lat | 20 września | mazowieckie BETTYZGR |28 lat | 29 września | łódzkie

Podopisywalam chyba dobrze wszystko :-) ja pierwsze w wieku 18 lat wpadka. To dziecko zaplanowane pierwsza.proba poronienie i zaraz sie udalo ponownie a tak.juz w czerwcu bym bawila :-) mama Maurycego ja jestem najstarsza :-)

Gość khii
34t4d i 6 kg