Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszła mamusia

Wrześniówki 2017

Polecane posty

Gość gość
35. Lekarze licza skonczone wlasnie skonczylas 35 i jestes w 35.

Gość gość
No mnie dziś też łapią takie okresowe bóle na szczęście krótkie i nie mocne i nie często.

Gość gość
No właśnie z nimi nigdy nie wiadomo jeden tak drugi tak i nigdy nie wiadomo jak powiedzieć:) jedni liczą skończone drudzy zaczęte.

Gość Mama Maurycego
U mnie 35 tydzień i pomijając fakt, że w pierwszym trymestrze schudłam 7 kg... to w pozostałych miesiącach dogoniłam wagę sprzed ciąży + 3 kg :) ... Ankass :) teraz wszystkie jesteśmy młodymi mamusiami ;)

Gość khii
Ja tez z mazowieckiego. A ja nic nie czuje, kompletnie nic co by mialo świadczyć o zbliżającym sie porodzie. Dziecko strasznie kopie i caly czas sie obraca, mi slabo i duszno bo wiadomo jaka pogoda, a mieszkam chwilowo na 10pietrze i okna od południowego zachodu. Wczoraj prawie zemdlalam i jeszcze corka daje popalić, juz chce wrzesień

Mało przytykyscie zazdroszczę ale ja mam bardzo dużo wody w organizmie która po poridzie ponoc zejdzie. I mam naprawde wieeelki brzuch i grube lozysko.polecam stronkę bobaskowo.pl jak jeszcze coś macie do kupienia

Akurat moj lekarz liczy rozpoczete tygodnie i aplikacja na telefonie Moja ciaza tez rozpoczete. Skoro dany tydzien skonczylam to na logike ze juz w nim nie jestem tylko w tym zaczetym ;) Super ze nasza rozpiska z datami uaktualniona :) Ankass dobra robota. ja jednak date porodu mam na 11 wrzesnia ale to mala roznica ;)

Gość Kuleczkaaaaaaaa
Ja 33 +plus 3 i 11/12kg zależy od wagi. Masakra dla mnie bo w dwóch pozostałych już byłam po porodach:(((( i wszystko poszło w idą i d**e:-)))

nick | wiek | termin porodu | województwo ELA | 30 lat | 3 września | pomorze ANIA | 31 lat | 8 września | mazowieckie MAMA MAURYCEGO | 35 lat | 8 wrzesien Warszawa PAULINA | 25 lat | 10 września| lubelskie REDSKY |30 lat | 10 września | małopolskie PAŹDZIERNIK | 28 lat | 11 września | mazowieckie KHII | 21 lat | | 11 wrzesien | mazowieckie EWA | 29 lat | 15 września | wielkopolskie PAELKA | 31 lat | 18 września| mazowieckie ANKAS | 36 lat | 19 września | śląskie KULECZKA | 31 | 19 wrzesien | mazowiecie DZIDZIULKOWO | 33lata | 20 września| wielkopolskie NICKY LAUDA | 30lat | 20 września | mazowieckie BETTYZGR |28 lat | 29 września | łódzkie

Gość Kuleczkaaaaaaaa
Mamo Maurycego też jestem z Warszawy a termin masz w moje urodziny:))))

Pazdziernik poprawione :-) ja 33 i 3 dni czyli 34 :-) niby malo nam.zostalo a ciagnie sie jak nie wiem co a na plusie 8.5 kg te pol kg mi.sie wacha nie wiem.od wody w org moze :-) mama Maurycego podobo dzieci odmladzaja haha mi.sie to przyda bo moje cory juz pannice

Gość khii
Ja moze i malo przytylam, ale tez mam pelno wody w organizmie, spuchnieta jak bąbel chodzę. I jestem gruba bo po pierwszej ciąży nie zdazylam schudnąć a przytylam wtedy 16kg i juz zaszlam w kolejna, wiec do mojej wagi mam 22kg i tyle planuje schudnąć po porodzie.

Gość gość
Ja też nie zdążyłam a mi dużo za dużo zostało. U mnie różnica między dziećmi będzie 14 miesięcy a u Ciebie khii?

Gość khii
Kupujecie biustonosze do karmienia czy to strata kasy i normalny moze być? Bo u mnie to nawet nie wiem gdzie mogę stacjonarnie cos kupić, musialabym z internetu, polecicie cos?

Gość khii
Zależy kiedy urodzę, 3wrzesnia będzie roznica 15 miesięcy, termin mam na 11 września wiec będzie 15-16 miesięcy różnicy

Gość gość
Ja używałam topików. Ale zwykłe bez poduszek też będą dobre. Mam jeden do karmienia ale wcale go nie odpinałam tylko właśnie odciagałam żeby pierś wystawić. Nie lubię miękkich biustonoszy ale wkładki laktacyjne załatwiały sprawę:) nie lubię świecić sutkami. I jak z maluszkiem i w ciąży? Bo ja w te upały czekam tylko do drzemki synka żeby trochę odpocząć a później już do pory spania. Całkowicie nie jestem do życia przez ten gorąc. Do tego nie mogę go nosić a jak broi to czasem muszę go wziąść na ręce tyle dobrze że to już końcówka.

Ja kupilam dwa biustonosze do karmienia takie bezszwowe, bez fiszbin, bo podobno na poczatku usztywnienia i fiszbiny moga uciskac i powodowac zastoje mleka i stany zapalne. A jeden kupilam do karmienia juz taki normalny, koronkowy z Alles Mama- super wygodny.

Ja jeden zamówiłam na bobaskowo ale nie wiem czy będzie dobry.o więcej narazie nie kupuję bo nie wiem jak to będzie z karmieniem.

Gość khii
Super pomysł, zamiast do karmienia kupie bez gąbek☺ jeśli chodzi o starsza córkę to dla mnie super, chodzi sama juz 4 miesiące, nie musze jej nosić, wszystko mowi juz zdaniami wiec nie ma problemu z komunikacja, sama je, a w nocy wstaje mąż więc spoko, teraz upaly wiec pluskamy sie w wannie po trzy razy dziennie , jemy lody i jest super. W ogóle mi nie przeszkadza, a w razie kryzysu ogląda peppe☺. Mam tylko taki problem ze ona juz jest gotowa na odpieluchowywanie, caly dzień chodzi w majtkach i nie zrobi siku, wystarczy ja wysadzać co 40minut a ja nie mam na to sily i pod koniec dnia i tak zakladamy pampersa

Gość khii
No i corka ma jedna drzemkę na dniu trzygodzinna to ja wtedy tez śpię☺

Gość gość
No mi synek też nie przeszkadza tylko jest taki rozbrykany że co chwile muszę latać i go z czegoś ściągać albo złapie coś do buzi. No teraz jak zaczyna sam chodzić to jest o niebo lepiej. Bo nawet głupie zejście po schodach jest łatwiejsze bo go tylko za rączki przytrzymam i schodzi a tak albo musiałam prosić żeby ktoś mi go zniósł albo schodził tyłem na kolanach a ja go asekurowałam. Sporo umie Twoja córcia jak na 14 miesięcy.

Gość khii
Bardzo dużo umie, nawet liczy do trzech ☺nie lubie o niej mowic bo ludzie nie wierza i sie patrza jak na wariatke, dopiero jak ja zobcza to teksty " ona ma dopiero rok i trzy miesoace?? Nie wyglada" no nie wyglada bo jest wielka, noso ubrania na 98/104 i nawet madra jak na swoj wiek, nie wiem skąd nawet tyle umie, przeciez jej nie tresujemy☺tylko mala papuga jest i wszystko zapamoetuje, az za duzo bym powoedziala, trzeba uwazac co sie przy niej mowi bo chodzi i powtarza, ale za to w nocy daje popalić z jedzeniem, moja na szczęście do buzi nic nie wkłada, od początku krzyczeliśmy i sie nauczyla, a o schody zawsze się balam i sama nie wejdzie tylko stoi i czeka, wiec na czworakach po schodach nigdy nie zasuwala, teraz za ręce juz chodzi ale tylko kilka schodków a tak to trzeba ja wnosić

Gość gość
Aj te zacinające się strony trochę to denerwujące.

Gość khii
Bardzo dużo umie, nawet liczy do trzech ☺nie lubie o niej mowic bo ludzie nie wierza i sie patrza jak na wariatke, dopiero jak ja zobcza to teksty " ona ma dopiero rok i trzy miesoace?? Nie wyglada" no nie wyglada bo jest wielka, noso ubrania na 98/104 i nawet madra jak na swoj wiek, nie wiem skąd nawet tyle umie, przeciez jej nie tresujemy☺tylko mala papuga jest i wszystko zapamoetuje, az za duzo bym powoedziala, trzeba uwazac co sie przy niej mowi bo chodzi i powtarza, ale za to w nocy daje popalić z jedzeniem, moja na szczęście do buzi nic nie wkłada, od początku krzyczeliśmy i sie nauczyla, a o schody zawsze się balam i sama nie wejdzie tylko stoi i czeka, wiec na czworakach po schodach nigdy nie zasuwala, teraz za ręce juz chodzi ale tylko kilka schodków a tak to trzeba ja wnosić