Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście pomyśleli o pracowniku

Polecane posty

Gość gość

Który odchodzi z po zaledwie dwóch dniach mówiąc, ze chyba się do tej pracy nie nadaje, ze nie wie czy będzie w stanie pogodzić prace z nauka (studiuje) i ze samotne powroty nocą do domu (jest kobieta) tez są trochę problemem Praca za najniższą krajowa

Gość gość
Myślimy, że studia skończy tak samo, jak tą pracę, a bezrobotnego, leniwego tłuka, zostawi każda szanująca się kobieta :P.

Gość gość
że tak naprawdę wcale nie chciała pracy i nie podoba jej się po prostu

Pomyślałbym, że jest nierozgarnięty i niezdecydowany. Przecież takie rzeczy zwykle wiadomo przed rozpoczęciem pracy. Ale po to jest w końcu okres próbny, żeby zdecydować, czy ma się ochotę pracować, czy nie :)

Gość gość
Wymówki słabe. Kwestie dojazdu, studiowania itp.ta pani powinna sobie wczesniej przemyśleć. Znała swoje możliwości i obowiązki zanim poszła na rozmowę, a potem na pewno podali jej godziny pracy. Za to przeważnie rozumiem tych, którzy szybko odchodzą z przyczyn, które nie dały się poznać na rozmowie. Pamiętam jak w mojej starej pracy szef (porywczy, kłótliwy i nie do rozmowy) zatrudnił sobie asystentkę, ktora po 1 dniu powiedziała, że odchodzi, bo się nie dogadają...uwierzcie, ze nikt się jej nie dziwił...a na rozmowie byl wobec niej potulny i nie dałby się poznać jako furiat.

Gość gość
Powiem Wam, ze osoba ta jest chora, ma depresje i nerwice. Nadal uwazacie ja za leniwego tluka?

Gość gość
Nie wiem, czy w ogóle poszłabym do pracy, gdybym cierpiała na nerwicę z depresją.

Gość gość
D... w troki, a nerwicę i depresję do kieszeni.

Gość gość
gość wczoraj A co ma depresja i nerwica, do REALNEGO ocenienia własnych możliwości i potrzeb ? Gdybyś napisała (dopiero teraz zauważyłem, że w nawiasie powinno być "jest kobietą", a nie "jest kobieta"), że nie wytrzymałaś w tej pracy nerwowo, to miałoby jakiś sens, a tak wyszłaś na nierozgarniętą osobę, pozbawioną wyobraźni. To mi przypomina samotną matkę trojga dzieci, starającą się o pracę. - Kto zajmie się pani dziećmi, gdy będzie pani w pracy ? - Jak dostanę ta pracę, to coś wymyślę.

Gość gość
gość wczoraj Powiem Wam, ze osoba ta jest chora, ma depresje i nerwice. Nadal uwazacie ja za leniwego tluka? - nie ale wobec tego powinna sie leczyc, byc moze w zakladzie zamknietym, skoro wie, ze nie moze pracowac. Natomiast jest glupia.

Gość gość
Wyobrazam to sobie. Rozmowa kwalifikacyjna Szef: Jak sie pani podoba praca? Pracownica: Super, swietnie, wszystko mi pasuje, jutro przychodze Po dwoch dniach Pracownica: Jednak doszlam do wniosku, ze nie to chcialam robic, bedzie mi kolidowac ze szkola, boje sie wracac do domu, myslalam, ze mnie ktos odwiezie, a poza tym jestem chora na glowe i w sumie to nie chce sobie pracowac, wiec nara

Gość gość
Tak Latwo kogos oceniac niewiele o nim wiedzac

Gość gość
To osoba skrajnie nieodpowiedzialna.

Gość gość
Leniwa, glupia, nieodpowiedzialna, tluk ...niezle jej pojechaliscie

Gość gość
A przy czym dokladnie byla ta praca?

Gość gość
W Anglii jako barmanka&kelnerka&sprzataczka w pubie

Gość gość
Moze miala inne powody by odejsc, a cos powiedziec szefostwu musiala. Z takich prac za najnizsza to odchodzi wielu ludzi, jest duza rotacja

Gość gość
A co to ma do rzeczy, co się o nim pomyśli? Każdy jest kowalem własnego losu i ma prawo robić, co mu się podoba. I nie uważam, żeby opisana sytuacja była czymś dziwnym - sporo osób rezygnuje na początku. Pracodawca pewnie w ogóle nie będzie o tym rozmyślał, bo założę się, że nie pierwszy raz ma do czynienia z taką sytuacją. Inna sprawa jest taka, że czasami warto zacisnąć zęby i spróbować, może po kilku kolejnych dniach okaże się, że wszystko jest ok. Sam miałem myśli, by rzucić swoją pracę po kilku dniach, ale stwierdziłem, że dam sobie więcej czasu i opłaciło się - teraz nie żałuję, że zostałem.

Gość gość
@01:46 fajna, madra odpowiedz

Gość gość
a co pracodawco myślisz że tylko ty możesz wybierać i przebierać? to także nasze prawo i po to są dni wstępne :-) uznała że za psie pieniądze za duży wysiłek ,i się nie opłaca

Gość gość
odkąd pewna szefowa wyssała mnie do jednego projektu a potem kopnęła w dupę jak jej panienka wróciła z urlopu oszukując mnie,to już się nie cackam z pracodawcami,nie pasuje mi to idę i koniec