Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZłaKobieta

Nie wiem jak zerwać z partnerem, potrzebuję porady.

Polecane posty

Gość ZłaKobieta

Witam, opiszę swój problem najkrócej jak to możliwe, bez wdawania się w szczegóły. Od dwóch lat jestem w stałym związku z moim partnerem, mieszkamy razem od 1,5 roku, nie zmagamy się z żadnymi wielkim problemami, nie zdradzamy się, jesteśmy dość zgrani. Jednak od pół roku myślę o rozstaniu, a raczej zastanawiam się jak to zrobić. Nie chce go krzywdzić, ponieważ zdaję sobie sprawę z tego że on traktuje nasz związek bardzo poważnie (zadeklarował zaręczyny w pierwszej połowie roku). Nie chce go krzywdzić, ale nie chce też z nim być do końca życia, nasz związek przypomina bardziej koleżeństwo aniżeli związek kobiety i mężczyzny. Jest także wiele innych powodów dla których chce zakończyć nasz związek, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Wiem, że złamię mu serce, tym bardziej że niecały rok temu zmarła jego mama (ostatni z żyjących rodziców) . Uprzejmie proszę o jakieś rady. Pozdrawiam serdeznie

Gość gość
Mam nadzieje że kiedyś jakiś inny twój facet będzie mial te same dylematy co ty teraz,gdy mu się znudzisz, głupia szmato

Gość gość
Musisz poważnie zastanowić się, czy powody do zerwania z nim nie są na tyle błache i czy nie jest dla Ciebie dość odpowiedni, żeby z nim być. Nie podałaś żadnych szczegółów, ale głupio byłoby zakończyćdobry związek łamiąc komuś serce z powodu jakiś błahostek. To decyzja, która zaważy na Waszym dalszym życiu. Jakie to życie wobec tego chcesz mieć w planach?

Gość gość
Najlepszy sposób to szczera rozmowa. Jeśli Cię tak bardzo kocha to przy rozstaniu jak byś to nie zrobiła i jak powiedział będzie cierpiał ale napewno po jakimś czasie mu przejdzie

Gość gość
Jak już wiesz, że z nim nie chcesz być do końca życia, to mu to powiedz. Nie masz żadnego obowiązku być z nikim. Skończ to jak najszybciej.