Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak planujecie emeryturę

Polecane posty

Gość gość

Ja odkładam co miesiąc. Mnie wyszło, że muszę odłożyć jeszcze minimum 400tys by mieć pewność na co najmniej biedno ale porządnie.

Gość gość
a co tu kurfa zaplanujesz w,tym zasranym kraju,zaoszczedzisz to ci 4,zera obetna tak jak kiedys i zostanie ci na bilet MPK :-D :-D tu cza,krasć i w,zloto zamieniac piniadz inaczej przepadles z kretesem . Cza jak żyd przed wojną zbierac zloto ,zato Hitler lubial zydow :-P

Gość gość
Juz to widzę jak 400 tys odlozysz. ...

Gość gość
Emerytura z ZUSu (o ile się do tego czasu to ustrojstwo nie rozpadnie) to pewnie jakiś 1000zł, no może max 1200zł bo to jednak za pare dziesiąt lat to pewnie będą podwyższać + do tego mam już jedną kawalerkę którą wynajmuje za 650zł odstępnego (50daje na podatek, więc mam 600 na czysto), aktualnie odkładam na kolejną, te 600zł z pierwszej kawalerki idzie od razu na odłożenie plus z pensji dokładam drugie tyle, potem jak już będę miał dwie kawalerki to będzie 1200zł się odkładało plus coś tam jeszcze dorzuce, więc myślę że do czasu emerytury powinienem mieć 4-5 kawalerek pod wynajem plus do tego ochłapy z ZUSu i powinna być całkiem fajna emeryturka ;) a po mojej śmierci mieszkania podzieli się na dzieci, jest ich dwójka więc po 2 mieszkania będą mieli na pewno i oni będą sobie dalej budować swoje mieszkaniowe imperia :) Chociaż ogólnie to dobrym pomysłem jest sama emerytura z ZUSu przesyłana na konto i wyprowadzka np. na Ukraine albo jak ktoś zna hiszpański tak jak ja to praktycznie cała ameryka południowa stoi otworem np. Ekwador gdzie za te 1000-1200zł można tam żyć jak pączek w maśle bo to w przeliczeniu jest tyle warte co u nas powiedzmy 4000-5000zł

Gość gość
up

Gość gość
Jedna osoba, tylko jedna, źle z wami ludzie. Strach spojrzeć w przyszłość?