Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tajemnicza choroba?

Polecane posty

Gość gość

Od dwóch miesiecy cierpię na pieczenie i świad pochwy. Byłam leczona juz 3 antybiotykami doustnie i róznymi globulkami na grzyby i bakterie. Tydzien temu mialam dopiero zrobiony wymaz z którego nic nie wyniknęło...wszystkie wyniki ujemne... nie wiem już co robić lekarzy zmieniam nic to nie daje. Czuje pieczenie w środku ale tylko przy wejściu, teraz zazywam provag i mucovagin żel trochę jest lepiej ale to jeszcze nie to.Mam wrazenie ze po żelu pieczenie powróciło mocniejsze... Mam dopiero 22 lata, dodam że to wszystko się zaczęło po powrocie z Niemiec. Jestem załamana, proszę o jakieś porady.

Gość gość
U no nie wiem. Nie będę zgadywał co to może być, zwłaszcza że badania wcale nie muszą niczego wykazać. Różnie bywa. Ale takie ogólne rady mogę dać, acz uwzględnij ewentualne alergie (etc, itd, itp) na jedzenie i/lub zioła. A więc tak. Jeśli się nie mylę to problemy z tarczycą to i problem ze skórą zatem mniemam że i z nawilżeniem (google: tarczyca suchość skóry). Więc może i wpływa to na pH CAŁEGO organizmu. Rozważ alkalizację i płyny hipoalergiczne (np. Biały Jeleń bo w miarę tanie).

Gość gość
Zrezygnuj na razie z kąpieli. Bierz prysznice. Gdy myjesz przyrodzenie to od przodu do tyłu. Jedzenie, zioła (czytaj ulotki, opakowania) i płyny (doustnie) antybakteryjne, antyzapalne (np. rokitnik, ale uwaga bo np. rozrzedza krew), alkalizujące i tonizujące. Warto zmienić jadłospis. Zero wysokoprzetworzonych produktów. Wyklucz słodycze. Lepsze miody (spadziowe, Manuka - minimum 250+, nie wielokwiatowe, nie sztuczne).

Gość gość
No i kto wie czy nie masz candidy. A to nieraz w badaniach nie wychodzi bo lekarze skupiają się na badaniach jakościowych a badania ilościowe pomijają, a są ważne, jeśli nie ważniejsze od jakościowych.

Gość gość
Na candide można by spróbować siarkę (rzodkiewka albo Sufrin, tyle że to mocne). I wtedy trzeba więcej pić, tylko bez hektolitrów, znaczy nie przesadzać.

Gość gość
Co do higieny, to po umyciu w wannie nie wolno wysiadywać bo woda brudna. Dlatego lepiej wziąć prysznic spłukać się, a wtedy można ewentualnie umyć wannę, napełnić wodą, dodać ciut jakichś ziół i się pomoczyć/nawilżyć/wygrzać. Ale bez przesady. I może dopiero gdy wróci wszystko do normy. Poza tym może zmień proszki do prania bielizny na takie dla niemowlaków (bez parabenów, bez PEGów, etc). Nie pij też na razie alkoholu. No i nie każde kosmetyki i produkty higieniczne są dobre.

Gość gość
Słodycze odstawilam juz dawno, myje sie bialym jeleniem , ziół nie pije, ogólnie po provagu czuje ulge w małym stopniu ...ale ten mucovagin żel znowu mnie dowalił bo jak za pierwszym razem aplikowalam to nic.nie szcYpalo a z dnia na dzien jak aplikowalam to czulam jak.wkladalam od.nowa szczypie :/ to juz jest do nie wytrzymania czuje sie jakbym wróciła do tego.co leczylam prawie 3miesiace temu...idzie sie juz załamać

Gość gość
Nie wiem co Ci w sumie doradzić. Może złóż nowy temat w dziale Zdrowie, a ten na przykład podlinkuj lub skopiuj pytanie. A tak w ogóle może używasz coś co powoduje alergie.

Gość gość
tyle się nie daje c**y

Gość gość
No wlasnie nic nie zmienialam zeby miec alergie :(

Gość gość
sprawdź czy kiły nie złapałaś

Gość gość
albo rzeżączki

Gość gość
Mam stalego partnera