Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

umiarkowane plus size?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Noszę rozmiar XL. Zawsze byłam korpulentna. Dużo ćwiczę, ale nigdy nie udało mi się znacznie zmniejszyć dużych bioder i ud. Jeśli chodzi o górę - mam duży biust. W brzuchu dopinam każde L, ale wyżej nie dałabym rady. Nawet widać mi obojczyki, nie mam fałd na brzuchu itd. Mam takie pytanie - szukam jakichś inspiracji jak się ubierać. Dotąd raczej się ukrywałam za ubraniem, ale chciałabym to zmienić. Znacie jakieś miejsca? Szukałam i dziewczyny najczęściej są w S albo plus size tak, że są prawie dwa razy jak ja.

Gość gość
Nie polecę ci konkretnego bloga, ale podpowiem na co zwrócić uwagę wybierając ubrania i dodatki, jakie fasony będą dla ciebie najkorzystniejsze. -buty na klocku lub słupku bez paska w kostce, zimą kozaki lub botki, ale botki tylko do spodni wypuszczonych na buty -spodnie o prostych nogawkach typ regular , trudno je znaleźć , ale warto poszukać, spodnie z kantem optycznie wyszczuplające sylwetkę. Najlepsze z wysoką talią , fajnie modelują biodra i podkreślają wcięcie w pasie. Wiosną, latem możesz także nosić szerokie spodnie z miękkich, lejących się tkanin. - bluzki , swetry wkładane przez głowę, tuniki z dekoltem V nie dopasowane , ale też nie typu namiot o długości zasłaniającej biodra i uda i lekko rozszerzającej się linii , w kształcie litery A. -sukienki lekko rozszerzane od linii talii , w kształcie litery A - bluzki z kopertowym dekoltem - spódnice - lekki trapez albo ołówkowa przed kolano - długie koszule z rozcięciami, kamizelki , kardigany,kurtki, płaszcze sięgające poniżej ud - z dodatków długie naszyjniki, szaliki optycznie wyszczuplające i wydłużające sylwetkę , torebki średniej wielkości albo duże - kolory - stonowane , świetne są połączenia biały i czarny, biały i granatowy, na mocniejszy akcent kolorystyczny możesz pozwolić sobie w dodatkach np teraz zimą czapka, szalik, rękawiczki - duże wzory poszerzają, najkorzystniejsze są pionowe paski albo drobne kropki , kratki

Gość gość
Dzięki za jedyną odpowiedź :) aczkolwiek akurat mam figurę inną :)