Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 17

Polecane posty

Gość gość
Ciekawe czy Arecki uruchomił już machinę sprawiedliwości? :D

Gość gość
A może jednak popuścił?

Gość gość
Po tym jak ujawnił trzy ostatnie cyfry swojego psk my wszyscy powinniśmy pokusić :(

Gość gość
*popuscic

Gość gość
dziadek na taczkę i do archiwum! :D 🖐️

Gość gość
To była jedna z ostatnich decyzji, jaką podjęto w zlikwidowanym właśnie Ministerstwie Skarbu Państwa. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Telewizji Polskiej, nad którym nadzór sprawował resort skarbu, zdecydowało o zmianach w płacach zarządu TVP, więc i Jacka Kurskiego. Nadal jego pensja będzie ustalana według tzw. ustawy kominowej. Tyle że teraz jego wynagrodzenie wyliczane będzie na korzystniejszych zasadach. I tak, płaca szefa TVP nie mogła przekraczać sześciokrotności średniej pensji (dziś to 4329,48) – czyli ok. 26 tys. zł. Teraz płace zarządów mediów narodowych znajdą się w innych przedziałach ustawy kominowej. Wyniosą od 7 do nawet 12-krotności średniej krajowej. To oznacza, że od stycznia maksymalna pensja Kurskiego może wzrosnąć nawet do 52 tys. zł! O tym, ile dokładnie będzie zarabiać szef TVP ostatecznie zdecyduje Rada Nadzorcza spółki. Jedno jest pewne: Kurskiego czeka podwyżka. Na nowej drodze życia pieniądze mu się przydadzą – szef TVP przyznał kilka tygodni temu Faktowi, że związany jest z byłą dziennikarką Joanną Klimek i w marcu planują ślub.

Gość gość
Kadencja prof. Andrzeja Rzeplińskiego (68 l.) w Trybunale Konstytucyjnym już się zakończyła. Były prezes o pieniądze nie musi się jednak martwić. Dostaje teraz emeryturę w wysokości 21 tys. zł, a na otarcie łez dostał jeszcze ponad 320 tysięcy złotych! Za co? 170 tysięcy złotych to sama odprawa – sędzia odchodząc z TK dostaje równowartość sześciomiesięcznej pensji. Kolejne 150 tys. zł to ekwiwalent za urlop wypoczynkowy. Jak dowiedzieliśmy się biurze prasowym TK, były prezes nie wykorzystał aż 114 dni wolnych dni. Wychodzi więc na to, że w ciągu 6-letniej kadencji, przez ponad cztery lata nie był na urlopie! Jak ujawnił portal TVP Info także obecny wiceprezes Trybunału Stanisław Biernat (67 l.) ma ok. 100 dni zaległych wolnych dni. Od nowej prezes Julii Przyłębskiej (58 l.) dostał polecenie, by wykorzystać go do końca września. Skoro jednak sędziowie nie chodzili na urlopy i tak ciężko pracowali, ciekawe dlaczego na rozpatrzenie sprawy za czasów Rzeplińskiego TK potrzebował średnio aż dwóch lat?!

Gość gość
Na powyższych przykładach widać, ile warta jest nasza demokracja :)

Gość gość
Już to wklejalas. Moze zacznij prowadzić jakąś ewidencję swojej ciężkiej pracy.

Gość gość
Mamucha idź na spacer, przewietrz głowę :D

Gość gość
Jak to jest, że mądry facet jakim jest Paulo związał się z takim kafeteryjnym tłukiem? :D

Gość gość
Tak mamucha, nie robie nic innego tylko siedzę tu 24 na dobę i czekam na twoje wklejka z gazety polskiej codziennie :D To raczej ty tu siedzisz kiedy nie wejdę, u tego beznadziejne go Shatyna :D U Kucharza też byś siedziała i piertolila o jego gaciach, tyle że odszedł po znajomości z Toba.

Gość gość
Czytanie gazety polskiej nie rozwija za bardzo inteligencji. Zapomnij, nieważne :D

Gość gość
Pamiętaj że nie jesteś za PiS :D

Gość gość
O, Odurzona przynajmniej była na spacerze. Albo Mirek w piecu nie napalił :p

Gość gość
Bruno Shatyn dziś 1 "Prawda nie leży pośrodku. Prawda leży tam, gdzie leży". - Władysław Bartoszewski

Gość gość
Bruno shatyn przestań wreszcie zakładać ten temat kaczka na taczke co tak się na ten żałosny temat uwziąłeś rzygać mi się chce jak ciągle na spisie tematów widzę ten durny temat kaczka na taczke weź daruj sobie i przestań te durne tematy zakładać bo rzygać mi się chce Jak te tematy widze i nawet jak nie wchodzę w te tematy to wystarczy że widzę je na spisie tematów i rzygać mi się chce więc przestań te tematy zakładać...

Gość gość
To sie nie moze dziac naprawde :D:D

Gość gość
Bruno Shatyn 1. To ja jestem najlepszym tu ekonomistą bod dzieciństwj uczyli mnie tego rodzice. Od początku mnie tego uczyli. Jako przykład mogę podać np. temat słodycz. Rodzice stwierdzili że zamiast słodyczy taniej będzie wychodziło kupować musztardę. Bo to i taniej i na dłużej wystarcza, no i po tym zostają fajne szklanki, które to mama ustawiała w segmencie zamiast porcelany. Po tej musztardzie mam też i najbardziej z was mam wyostrzony smak więc proszę uznać mój smak za wyrocznię i to ja najlepiej wiem jak powino co smakować. "Prawda nie leży pośrodku. Prawda leży tam, gdzie leży". - Władysław Bartoszewski

Gość gość
Takiego postu Shatyna nie ma.

Gość gość
Arecki jednak popuścił i chyba poszło po nogach.:P

Gość gość
*profesor Władysław Bartoszewski :-/

Gość gość
y i polki to chwasty Europy. demokratycznej liberalnej Europy. wszystko co złe w UE to przez te polskie chwasty. wiecznie jątrzące na przekór demo9kratycznemu porządkowi świata. należy ostatecznie rozwiązać kwestię Polaków!

Gość gość
Arecki jak tu już jesteś to podaj IP Shatyna i moje.

Gość gość
gościu ale i wyskoczyłeś z tą wklejką. O tym to było nie dawno i wszyscy ten temat znają. wysil się i poszukaj dawniejszych tematów. Na przyład takich jak shatyn pisał o praniu papieru toaletowego w ramach oszczędności.

Gość gość
Arecki predko sie nie zaloguje. Bedzie dogryzal z goscia :)

Gość gość
też już od jakiegoś czasu zastanawiam się czy to był że przypadek w dosyć enigmatycznych okolicznościach zniknął Benedykt, a jego miejsce zajął postępowy Franciszek. na całe szczęście on jedno gada, drugie robi. przyjemnie było patrzeć na tą frustrację Żakowskiego i innych funkcjonariuszy gdy nowym metropolitą krakowskim wybrał konserwatywnego Jędraszewskiego.