Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byly maz zostanie ojcem....czy moge wniesc o podwyzszenie alimentow

Polecane posty

Gość gość

Dostaje alimenty 850 zl na syna i yule samo na corke. Razem mamy 1700 zl ale splacam z tego tez kredyt bo ozstawil nam mieszkanie wiec nie zostaje duzo na 1 osobe. Znowa zona ma miec dziecko widze na facebooku ze ona sie chwali. Czy moge wniesc o podwyzszenie alimentow?

Gość gość
Możesz jak najbardziej choć w tej sytuacji bardziej prawdopodobne ze twoim dzieciom obniża bo teraz ojciec musi loży na 3

Gość gość
on 1700 zł alimentów, ty 1700 zł alimentów, to kuźwa tylko od starych brać alimenty, bo tyle nawet nie zarobią

Gość gość
Kobieto tyle co Ty masz alimentów to nie jedna by chciała no chyba że Twój były maz zarabia około 30tys. miesięcznie to wtedy masz szansę podwyżki alimentów ale nie zapominajmy że matka też ma mieć wklad w koszt utrzymania dzieci w takiej samej kwocie jak ojciec dzieci więc lepiej przemysl to byś później nie plakala że alimenty za miast Ci podwyższyć to Ci obniżą.

Gość gość
Byłemu sie powodzi i ma swoje zycie wiec z zazdorsci trzeba mu dowalic i alimenty podwyzszyc??? Idiotka, mój ex płaci po 500 zł i nie mam zamiaru mu podnosic, tym bardziej gdyby miał nowe dziecko, potrafie sama zarobic na moje dzieci. Do roboty zasuwaj pazerna leniwa babo:D

Gość gość
Im wiecej dzieci bedzie miec twoj byly maz tym ty mniejsze bedziesz dostawac alimenty.autorka jest walnieta psychicznie :-D

Gość gość
Masz coś z głową czy jesteś zazdrosna o tą kobietę? To,że będzie miał kolejne dziecko to żaden argument,żeby podnieść alimenty,wręcz przeciwnie.

Gość gość
Bylo zasadzone 1700 zl na dwojke dzieci.teraz ta kwota dzielona bedzie na trojke dzieci.wiec dostaniesz po 500czyli 1000zl.jak zrobi sobie nastepne to bedzie dzielone na 4 czyli dostaniesz 850 czyli na kazde 425zl

Gość gość
Lepiej nie bo były ci obniży alimenty z racji narodzin kolejnego dziecka. Taki ci odwet może niemiły zrobić.

Gość gość
autorko chyba mialas na mysli obnizenie alimentow ,bo skoro bedzie mial o jednio dziecko wiecej to musi tez utrzymywac kolejne dziecko. Pewnie on sam wniesie prosbe o zmniejszenie alimentow i na bankt to uzyska a co bedzie jak bedzie mial kolejne dziecko ?Twoje alimenty beda topniec i malec z czasem takie zycie.

Gość gość
patrzac na wypowiedz autrki chyba juz wiem dlaczego to jest juz byly maz.Chyba cie rozgryzl.

Gość gość
dziś Bylo zasadzone 1700 zl na dwojke dzieci.teraz ta kwota dzielona bedzie na trojke dzieci.wiec dostaniesz po 500czyli 1000zl.jak zrobi sobie nastepne to bedzie dzielone na 4 czyli dostaniesz 850 czyli na kazde 425zl xxx a jak zrobi kilka kolejnych to już wcale na żadne nie będzie musiał płacić, prawda?

Gość gość
Ojej jakie obronczynie susiaczkow. Rzygac sie chce jak jedna z druga wyliczaja innej kobiecie, ze ma za duzooo alimentów. Kogo obchodzi ze facet zrobił sobie 3 dziecko? Nikogo tym bardziej w sadzie nikt nie bedzie bral tego pod uwage. Jak zrobi kolejnych 10 z różnymi kobietami to co bedzie placil po kilka zl bo bidulek nie ma kasy? Autorko jesli byly duzo zarabia to skladaj wniosrk o podwyższenie. 850 zl na dziecko to wcale nie jest tak duzo wiec czym wy sie tak podniecacie?

Gość gość
850 zł to nie jest dużo? Mój szef ma dobrze zarabiającą firmę, na dziecko ma zasądzone 400 zł, a jest z siebie dumny, bo daje 500 :O

Gość gość
850 zl to nie jest duzo. Jak facet zarobi 2000zl to jeczycie ze niezaradny, noedojda. Za to jak placi 850 to juz super fajny tatus. A twoj szef to c**a a nie facet.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz tych dziewczyn ktore mnie nie ocenialy. Chodzi mi o to ze jezeli zalozyl rodzine to pieniadze jeho zony powoduje ze lepiej mu sie wiedzie. Nam zostawil mieszkanie ale bylo na kredyt i przez 3 lata od sprawy rozwodowowej musialam splacacac i splacac po 600 zl kredytu. Potem bedzie mone ale gdzies musimy przeciez mieszkac. Chce sby dawal te 1000 zl na kazde dziecko. Jakie sa szanse na to?

Gość gość
Pewnie, że wnieś o podwyższenie. Jak wniesiesz, to sąd będzie miał okazję rozpatrzyć nowo zaistniałe okoliczności i pewnie Ci je obniży. Co za kwoka.

Gość gość
Ex mojego meza dostawala na rozwydrzonego bachora uwaga 3000.Moj maz byl tak glupi ze sie zgodzil..Stracil prace nie miwlismy z czego zyc doslownie i dlug u komornika rosl.Teraz alimenty sa na 1700 a ta su..ka twierdzi ze to GROSZE.Baby sa pazerne a najgorsze te paszczury ktore licza tylko na kase ojca dzoecka po prostu babkomat.Alimebty w wysokosci powiedzmy te 300-600zl to zenada to rozumiem.Aleto prawie 900zl na dziecko ktore ma autorka to jest ok.Po przykladzie eks mego meza sidac ze i 3000 dla niektorych to malo a 1700 na 1 dziecko to juz jakies ochlapy... Babska tez potrafia byc wstretne Poza tym jezeli dziecko w drodze a alimenty sa w godnej wysokosci to faktycznie autorko nie licz na podwyzszenie.Wbrew pozorom sad tez zwraca uwage na to ze ktos zaklada rodzine.Oczywiscie ojciec ma bezwzglednie lozyc na dziecko ktore splodzil i to jest bezdyskusyjne ale troche przyzwoitosci w tym wyciaganiu łap przez baby tez musi byc

Gość gość
gość dziś A czy Ty czasem nie powinnaś spłacać tego kredytu ze swoich pieniędzy?

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz tych dziewczyn ktore mnie nie ocenialy. Chodzi mi o to ze jezeli zalozyl rodzine to pieniadze jeho zony powoduje ze lepiej mu sie wiedzie. xxx Chyba kpisz. Jak żona nie będzie pracować, do tego urodzi dziecko, albo dwoje, to mu się sytuacja znacznie pogorszy. Sąd będzie musiał wziąć to pod uwagę przy obniżce alimentów dla ciebie.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz tych dziewczyn ktore mnie nie ocenialy. Chodzi mi o to ze jezeli zalozyl rodzine to pieniadze jeho zony powoduje ze lepiej mu sie wiedzie. xxx Znajdź sobie faceta to też ci się będzie lepiej wiodło. Dlaczego żona byłego miałaby cię utrzymywać?

Gość gość marza
Autorko nie rob tego efekt bedzie taki ze alimenty beda nizsze a nowa partnerka zrobi wszystko by twoje dzieci jak najmniej widzialy sie z ojcem. Nie wiem czy pracujesz czy nie jak nie to poszukaj sobie pracy chodz na pol etatu jak dzieci sa w szkole. Jak czesto byly widuje sie z dziecmi?

Gość gość
Musisz udowodnić teraz że faktycznie wydajesz na dzieci 3400zl miesięcznie jeśli tego nie zrobisz sąd obniży Ci alimenty. Moja koleżanka miała miesiąc temu sprawę o podwyżkę alimentów ale jej były mąż zarabia 25tys. Wraz z partnerką która już urodziła ma każe swój samochód, mieszkanie w Sopocie i 100tys. na koncie więc sąd ez żadnego ale przy takim majątku podwyższył z 850zl na 1400 tylko ona udownila w sądzie że faktycznie tyle wydaje na dziecko czyli wtedy 1900zl miesięcznie.

Gość gość marza
Autorko nie rob tego efekt bedzie taki ze alimenty beda nizsze a nowa partnerka zrobi wszystko by twoje dzieci jak najmniej widzialy sie z ojcem. Nie wiem czy pracujesz czy nie jak nie to poszukaj sobie pracy chodz na pol etatu jak dzieci sa w szkole. Jak czesto byly widuje sie z dziecmi?

Gość gość marza
Alimenty zaleza od tego ile zarabia rodzic ktory je placi. Jak ojciec zarabia 10 000 to 300 czy 400 zl jest smieszna kwota. Gdy zarabia ponizej 3 000 to alimenty okolo 500 zl sa ok.

Gość gość
A dlaczego ja mam splacac tem kredyty? Razem go zaciagnelismy wirc powinie nsplacac jezeli mi zostawil mieszkanie i dzieci!!!

Gość gość
To pozbadz sie tego mieszkania i wynajmij sobie jakiej jak swojego wlasnego nie chcesz miec.

Gość gość
Alimenty nie sa na splate kredytu ani na utrzymanie bylej zony.sa dla dzieci.

Gość gość
i tak zrobił Ci przysługe ze ci zostawił to mieszkanie bo mógł je sprzedac dostałąbys połowe kasy i g****o bys miała, a masz mieszkanie 600 zł to smieszna wrecz rata, no i pytanie podtsawowe; Dlaczego Ty nie pracujesz kobieto????

Gość gość
do gośc 20.00 a dlaczego ma ci dawac w ..uj alimentów i jeszcze mieszkanie spłacac skoro ty tam mieszkasz i będzie twoje?? następna wygodna kwoka. 500+ nie dostajesz?? Takie pazerne lochy jak ty stały pierwsze w kolejce po pincet + nieprawdaż?