Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

musze zrobic prywatnie rtg barku. czy potrzebne jest skierowanie?

Polecane posty

Gość gość

myslalam ze nie musze miec skierowania a moj chłopak mówi że na rtg trzeba isc ze skierowaniem...

Gość gość
Chłopak ma rację. Ja poszłam ze złamaną nogą (nie miałam pewności czy to złamanie) to mi powiedzieli, że to nie zakład fotograficzny. Ostatecznie wylądowałam na ostrym dyżurze i trzeba mi było iść tam od razu. Nawet na rtg zęba trzeba mieć skierowanie. Idź do lekarza pierwszego kontaktu i poproś o skierowanie, chyba masz jakieś obawy, które skłaniają cię do prześwietlenia ? Przedstaw je lekarzowi aby zechciał wypisać to skierowanie. To jest ten sam świstek, którego użyłabyś w ramach nfz. A nie możesz wybrać się na ostry dyżur ?

Gość gość
w sylwestra przy upadku na nartach złamałam jakąś kość w barku. pojechałam na ostry dyżur i tam zrobili mi rtg od razu, stąd wiem. nie wpakowali mi ręki w gips, ale kazali za 7 dni powtórzyć rtg. myslalam ze najszybciej bedzie wyszukać jakas prywatna pracownie rtg i po prostu pojsc na zdjecie, ale widze ze niestety czeka mnie jeszcze wizyta u rodzinnego, co w mojej przychodni jest dosc problematyczne, bo ciezko sie tam dobić telefonicznie, lekarze przyjmuja tylko rano itd. No ale trudno, jak trzeba to trzeba. Dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam :)