Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból gardła i opuchlizna

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni boli mnie gardło, mam trudności z przełykaniem. Po jednej stronie pojawiła się znaczna opuchlizna. Stosuje tabletki na ból gardła i płukankę z solą. Niestety bez efektu. Jak dotrwać do poniedziałkowej wizyty u lekarza?

Gość gość
Musisz się pomęczyć. Bez antybiotyku węzłów chłonnych nie wyleczysz. Pozdro i zdrówka ;)

Gość gość
Ja bym położyła się pod kołdrą zażyła coś na przeziębienie i wypociła się.

Gość gość
Tak robię cały wczorajszy i dzisiejszy dzień a opuchlizna jak była tak jest nadal. Pije sporo herbaty z miodem i cytryną. Wypocił się wczoraj i gorączka zeszła. Teraz zaledwie 37stopni

Gość gość
Przyjmuj dużo płynów i leż

Gość gość
Dzięki za porady:) dla Was też zdrowia

Gość gość
Być może masz anginę. Zwykle brałam antybiotyk, ale teraz kiedy jestem bardziej świadoma to bałabym się. Jeśli masz w domu czosnek, chleb i masło to spróbuj moich metod ucieczki spod łopaty. Dwie kromki chleba albo przekrojoną bułkę smarujesz grubo masłem i na to kładziesz kilka posiekanych ząbków czosnku, tyle ile jesteś w stanie zjeść. zjadasz to na noc a potem idziesz spać darując sobie mycie zębów. Rano robisz to samo. Gardło płuczesz wodą utlenioną (łyżka na szklankę ciepłej wody). Następnie kupujesz witaminę c w proszku, witaminy K2+D3 w solidnej dawce, wyrzucasz antyperspirant i robisz sobie dezodorant w chlorku lub siarczku magnezu, znaną w internecie jako "oliwka magnezowa"używasz tego regularnie i już nigdy więcej nie chorujesz ;)

Gość gość
Aha, czosnek w dawce uderzeniowej jesz jeśli nie masz problemów w żołądkiem i przewodem pokarmowym - to może drażnić. Mnie brzuch po tym nie boli, ale jak jadłam takie kanapeczki to płakałam, tak bolało i piekło mnie od czosnku gardło. Popijasz w razie czego ciepłą, słodką od miodu herbatą. Na łzy nie zwracaj uwagi, tylko nad brzuchem się zastanów, żeby nie pogorszyć swojego stanu.

Gość gość
Dziękuje Ci za odpowiedz. Spróbuje czosnku

Gość gość
Jak angina to jedynie antybiotyk!!!!

Gość gość
Leż dużo i idź do lekarza

Gość gość
Jak długo się to utrzymuje? Jutro idź do lekarza najpewniej po antybiotyk

Gość gość
Dużo leż przyjmuj płyny i leki przeciwgorączkowe

Gość gość
Do lekarza marsz!

Gość małagonia_
Też mi się wydaje, że lekarz jest konieczny. Jeśli węzły są powiększone, to może być poważniejsza infekcja i trzeba będzie brać antybiotyk. Objawowo natomiast na ból gardła mi pomaga http://www.tantumverde.pl/ .