Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nie uważacie, że pracownik jest bezczelny?

Polecane posty

Gość gość

Co miesiąc bierze wolne dwa dni w miesiącu mówiąc, że musi wypocząć. Prowadzę rodzinną piekarnie, nie mamy ludzi, i jak kogoś nie ma to rodzina musi iść robić na piekarnię (są trzy działy: piekarnia, cukiernia, magazyn). Pracownik pracuję na same nocki od ndz-piątku kończy w sobotę rano. Wczoraj mi powiedział, że w przyszłym tygodniu musi mieć dwa dni wolnego. Czwartek i piątek, ja mówię mu, że nie ma takiej możliwości. Raz tak było to przyniósł mi L4.

To po co z nim przedłużasz umowę? Ewidentnie jesteś niezadowolony z jego usług, on też chyba nie jest spełniony zawodowo. Pracy dostatek. Pracowników też.

Gość gość
zalezy od rodzaju pracy i ilości godzin - jak oczekujesz, że będzie robił nocki po 10-12 godzin 5 razy w tygodniu to nie dziw się, że pada na pysk

Gość gość
pracownikowi przysługuje dwa dni urlopu w miesiacu, chyba ze jest robolem na czarno albo na zlecenie

Gość gość
Praca jest od niedzieli od godziny 18 do piątku (kończy w sobotę o godzinie 6 rano). Problem polega na tym, że nikt nie chce tutaj pracować, każdy nowy ucieka, ten pracownik nie jest najgorszy. Ale chce wolne, domaga się. Ja mam z nim umowę do 2018 roku.

Gość gość
Ja np. niedzieli i świąt nie wliczam do urlopu.

Gość gość
Do autora Pamiętaj to, że pracownik przychodzi w niedzielę do pracy to jest jego dobra wola. Pracownik powinien pracować od pn-pt 40 h tygodniowo.

Jak pracuje 6 dni w tygodniu, to nic dziwnego, że chce odpocząć i te dwa dni powinny przysługiwać mu poza urlopem.

Gość gość
drogi autorze- chyba cię do reszty p***********o jak myślisz, że ktoś wytrzyma taką pracę. Nic dziwnego, że ludzie uciekają...a i łamiesz prawo.

Gość gość
gość dziś Praca jest od niedzieli od godziny 18 do piątku (kończy w sobotę o godzinie 6 rano). Problem polega na tym, że nikt nie chce tutaj pracować, każdy nowy ucieka, ten pracownik nie jest najgorszy. Ale chce wolne, domaga się. Ja mam z nim umowę do 2018 roku. Zgłoś Xxxx Jeeezu, ten biedak z********a jak wół !!! Poszukaj kogoś kto go zmieni w te dni wolne i wręcz daj mu więcej wolnego - łamiesz prawo i wykończysz tęgo niewolnika tfu pracownika. Ciesz sie ze masz kogoś a to ze kazdy ucieka nie daje główce do myślenia ?