Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w tej sytuacji strace swiadczenia na dziecko

Polecane posty

Gość gość

J.W

Gość gość
W grudniu podjelam prace.Pracuje naumowe zleceniei zarabiam miesiecznie ok 800zł.Wiec łapie sie na świadczenia z mops.W mopsie wymagaja zaswiadczenie o zarobkach za miesiac styczen.A ja w styczniu mam molziowsc zarobienie wiekszych pieniedzy nawet moze to byc 3000zł wieksze zlecenie.I co w tej sytuacji strace swiadczenia na dziecko.Mimo ze w kazdym kolejnym miesiacu moj dochod bedzie wynosil ok 800zł.I nawet w pit 37 roczym nie mam mozliwosci aby moj dochod przekroczyl minimum do otrzymania swiadczen.Jak to jest.?

Gość gość
najlepiej dopytaj się w mops.

Gość SlowianskaLala
Do swiadczen bierze sie chyba rozliczenia za 2015 i 2014 a nie miesiac wstecz.

Gość gość
Pracuj na czarno bo wszystko ci zabiora!

Gość gość
Dopytaj dokładnie bo biorą zaświadczenie z danego roku ale biorą pod uwagę utratę dochodu, ogólnie usredniaja zarobki żeby nie było takich sytuacji, że jeden lepszy miesiąc przekreśla szansę na świadczenia ale ja mówię o 500+ i tzw rodzinnym, a tam biorą pod uwagę cały rok a nie miesiąc.

Gość gość
pytasz o świadczenia rodzinne czy pomoc społeczną? jeśli o to pierwsze, to biorą przecież dochód za cały rok. jeśli o to drugie, to wezmą dochód, za poprzedni miesiąc - czyli grudzień 2016. o ile w lutym się nie zgłosisz po pomoc, to ten styczeń nawet nie wypłynie...