Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przy karmieniu piersia naprawde sie chudnie

Polecane posty

Gość gość

Przytylam w ciazy tylko 8 i juz to zgubilam. Od porodu minal miesiac. Ale mam nadwage z przed ciazy jakies 9kg. Chcialabym to zgubic. Ile musze karmic piersia zakladajac ze bede jadla normalnie eliminujac slodycze i duzo spacerujac z dzieckiem:) niestety nie moge cwiczyc bo mialam cc i musze odczekac

Gość gość
Ja przy kp w trzy miesiące zgubiłam 9 kg, ale jadłam słodycze głównie w nocy podczas karmienia, bo nie mogłam się powstrzymać, przy czym byłam też na diecie matki karniącej. Niestety po tych 3 miesiącach przytyłam 3 kg i dopiero, jak przestałam karmić po 10 miesiącach, zgubiłam te dodatkowe kg ograniczając jedzenie, nie jedząc głównie kolacji. Także u mnie trochę się sprawdza teoria a trochę nie.

Gość gość
Scudniesz o ile nie bedziesz sie obzerac wieczorami jak ja:)

Gość gość
Ja przytyłam 20 kg w ciąży. Po szpitalu zostało 10 i tak już zostało a karmię 8 miesięcy. Jem normalnie bez szalu i bez obżerania, a waga stoi. Dodam, że zawsze byłam szczupła.

Gość gość
Karmienie piersią nie jest pewnikiem schudniecia. Miałam tylko jedną koleżankę, która karmiąc schudła, dzieciak za to był jak paczuszek. :D po odstawieniu przytyla. Reszta albo schudła dopiero po odstawieniu od piersi, albo nigdy. ;)

Gość gość
ja po porodzie ważyłam ok 62 kg, przy karmieniu piersią w kilka miesięcy schudłam do 52 kg i na tym waga stanęła. Karmiłam prawie 2 lata i waga cały czas stała. Niestety zaraz po odstawieniu waga poszła w szybkim tempie do góry z 6 kilo:( Dodam że jadłam co chciałam.

Gość gość
W ciazy przytylam 9kg. Karmilam piersia 5m-cy nie ograniczajac sie bo mialam niesamowity apetyt schudlam 15kg. Niestety w nast 3m-cach przytylam 5kg i za nic teraz nie chce nic zleciec z wagi. Gdybym mogla karmilabym dalej bo nigdy z taka latwoscia nie pozbylam sie kg

Gość gość
Chudnie się zawsze jeżeli dostarcza się organizmowi mniej kalorii niż potrzebuje- trochę mniej, bo jak sobie obetniesz do 1000 kcal dziennie, to po prostu metabolizm zwolni. Nieważne czy jesteś w ciąży, czy nie. Oczywiście jak zawsze warto przestrzegać zdrowego żywienia, jeść mniejsze posiłki a częściej, nie napychać się na noc,wybierać zdrowsze zamienniki... No i zakładając że nie ma się problemów hormonalnych, a te po ciąży lubią szaleć. Żeby mieć ładną sylwetkę, i tak trzeba się poruszać, ale skoro już przed ciążą miałaś nadwagę, chyba nie oczekujesz że 6 tyg po będziesz miała idealną figurę? Ja przytyłam w ciąży bardzo dużo, przy karmieniu zrzuciłam większość, ale i tak ostatnie kilogramy zeszły jak przestałam karmić. I to nie tylko z biustu. Wiele znajomych dziewczyn miało podobnie.

Nic. Karmilam rok i nie schudlam nic. Teraz karmie drugie dziecko drugi miesiac i tak samo z jaka waga wricilam taka mam. Oczywiscie jem ladnie, zdrowo, ksiazkowo (zeby brzuszrk nie bolal) :-(

Gość gość
Przy karmieniu piersią się chudnie z prostego powodu. Organizm, aby wyprodukować pokarm potrzebuje około 500 kalorii dziennie. Przy zachowaniu takiej diety jak wcześniej, to jest tak jakby codziennie zrobić porządny trening. Ja schudłam w czasie pół roku karmienia około 7 kg

Gość gość
500 kcal ok, ale jak ktoś zjada codziennie 3 tys cal to oczywiste że nie schudnie