Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co moge zrobic w takiej sytuacji

Polecane posty

Gość gość

Pracowalam w pewnym miejscu. Placone bylo tzw cash in hand, do reki. Wiem, ze powiecie iz nie powinnam byla tego zaakceptowac, ale zyc z czegos trzeba i czasem nie za bardzo ma sie wybor. Roznie sie uklada. Probuje znalezc teraz "normalna" prace, ale pojawia sie problem, bo raz, ze nie mam P45 i nie wiem jak wypelnie ew P46 gdzie nalezy albo wybrac: A) to moja pierwsza praca od 6 kwietnia i nie pobieralem/am zasilkow albo B) jest to moja jedyna praca, ale w obecnym roku podatkowym pracowalem/am. Jesli wybiore opcje pierwsza to nie pokryje sie to z moim CV, wyjde na oszusta, a jesli druga to takze moge miec problem, bo przeciez nie odprowadzany byl podatek itd. Madry Polak po szkodzie jak to mowia. Prosze bez wyzwisk, wolalam juz to niz siedziec na tylku i nie wiem, zebrac czy co :/ Prosze o jakies rady. Gdybym zaczelam nowa prace w nowym roku podatkowym tj po 5-6 kwietnia tego roku to problemu z wypelnieniem P46 by nie bylo, ale przeciez dopiero mamy styczn i mam tyle czekac i bez pracy siedziec. Ja juz nie wiem. I tak, oczywiscie probowalam wczesniej znalezc ta normalna prace, a ze sie nie udawalo to wzielam ta, bo lepsze bylo to niz nic.

Gość gość
W PL jest miodzio. I kupa rozrywek. UK to sracz dla nadwiślańskich przygłupów którzy ledwo wiążą koniec z końcem i chlastaja sie wsrod ciapatych.

Gość gość
to ja wuefista. nigdy wam tego nie mowilem ale uwielbiam zajadac kupe znajomych. uki jepane wy nie macie swinie takich przysmakow w ukeju! ani znajomych!!