Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bicie Rottweilera?!

Polecane posty

Gość gość

Mój sąsiad kupił Rottweilera jest alkoholikiem w domu stosuje przemoc nie ma ogrodzonego domu i bieje tego psa co robić?

Gość gość
Nie wtrącać się w cudze sprawy. Pies sam o siebie zadba i wymierzy sprawiedliwość

Gość gość
zglosic do towarzystwa opieki nad zwierzetami. pies jest zaniedbany, mieszka na dworze bez dobrze ocieplonej budy itp? widac, ze zabiedzony? jesli ma wszelkie slady przemocy, a oni sie na tym znaja to zabiora biedaka od tego gnoja

Gość gość
Pies jest pojedzony bo dbają o niego dziewczyny z tego domu a śladów nie widać narazie mieszka w domu z nimi a co dalej to Bog jeden wie , szkoda mi tych dziewczyn bo im w przyszłości ten pies może krzywdę zrobić chodz są niczemu winne

Gość gość
On bije psa ?? Ale bym mu dop************iła temu chlopu

Gość gość nie Kasia
Jak chcesz coś zgłaszać gdziekolwiek, musisz mieć na to konkretne dowody. Często osoby zgłaszające są zwyczajnie wścibskie i złośliwe. Można oskarżyć o zniesławienie taką osobę, jeśli eko patrol ze straży miejskiej lub osoby z fundacji nie znajdą dowodów, że ktoś krzywdzi zwierzę. Psa szkoda, ale TOZ może niczego nie znaleźć, pies musi nędznie wyglądać i mieć ślady znęcania się nad nim. Nie ma takiego prawa, żeby psa komuś zabrać, bo sąsiadom coś nie pasuje, bez przesady ☹

Gość gość
Skad wiesz ze bije psa widziales .? Nagraj filmik by miec dowod

Gość gość
Tak widziałam , ale ten pies źle wychowany może biedy narobić o to mi się rozchodzi , tego delikwenta nie raz policja zabierała bo takie grandy w domu czynił

Gość gość
I tu naprawdę o wsc****ość nie chodzi bo co ja mam mieć do osoby która psa sobie kupilam , sama zwierzęta kocham ale ludzie bez pszesady na ten typ to p******y jest znedza sie psychicznie nad ludźmi w domu

Gość gość
Wszędzie są miejskie lub gminne komisje do spraw rozwiązywania problemów alkoholowych, interwencja kryzysowa i tam zawsze zainteresują się alkoholikiem lub narkomanem, z którym rodzina czy sąsiedzi mają problemy. Jest niebieska linia, dzwń, jeśli tak ci zależy na losie sąsiadów i psa, kolęduj po komisjach, zgłoś, jak ci się nudzi. Masz zapewnione rozrywki na dłuższy czas, bo cię wezwą na świadka. Sama rodzina jak widać ma to w d/u/p/i/e , pewnie zaprzeczy. Gdyby im było tak źle, sami by zgłosili pijaka do skierowania na odwyk. Żaden pijak sam nie pójdzie się leczyć, najczęściej trafiają na odwyk na wniosek sądu dopiero

Gość gość
Aj to głębsza sprawa no trudno dzięki za porady pozdrawiam