Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wierzycie w to ze ktoś mi może zle zyczyc i to sie moze spełaniac?

Polecane posty

Gość gość

Znam taka kobiete (kolezanka mojej mamy) , ktora jest dość fałszywa, co wiele razy okazywało się prawdą. Sama o sobie w żartach mówi, ze ona jest "czarownica". i tak jak dowiadywała się o moich powodzeniach ( kilku) to wtedy zaczynało mi się coś psuć. Np. dowiedziała się, ze sie obroniłam to później miałam za to problem z dostaniem sie na studia magisterskie bo dali mi wadliwy jak sie okazało dyplom, co trzeba bylo korygować potem i straciłam mnostwo czasów i nerwów. Następna sytuacja, jak znalazłam dobie faceta i on sie o tym dowiedziała to dosłownie kilka dni pozniej zaczelo sie nam psuc ( z przyczyn niezależnych ode mnie), ale w koncu tak sie zlozylo, ze ze soba zostalismy. Potem znow sie dowiedziała ,ze sie zareczylismy i znow jak moja mama jej to wygadała to sie miedzy nami popsuło... Teraz az sie boje aż się dowie, ze mamy ustalona date slubu :O Albo kiedys miałam wieksze powodzenie od jej corki na weselu, to zaczela mnie cos tam zlosliwie komentować i sie smiac, ze ubrałam sie niemodnie i kilka dni pozniej wysypal mnie jakby tradzik, ktorego sie nie moglam pozbyc...Myslicie, ze serio ona ma jakies moce, ze mi zle zyczy, czy nie ma co wierzyc w takie przesady?

Gość gość
up

Gość gość
Chciałabym mieć moce tej Pani,bo bym sąsiadów załatwiła,których nie lubię :)

Gość gość
No własnie nie wiem czy to ona ma takie moce i jej juz lepiej nic nie mowic, czy ja sobie wkrecam :P Ale serio kilka takich przypadkow bylo, ona od zawsze mi sie wydawała bardzo fałszywa i zazdrosna, niby milutka, ale kilka razy pokazała na co ja stac np przez plotki bo ona o wszystkich plotkuje choc zyjemy w miescie

Gość gość
Lepiej nie opowiadaj jej za duzo o swoich planach. Ja tez mialam podobnie i to wina kolezanki. Urwalam kontakt i wszystko wrocilo do normy

Gość gość
Ja jej za duzo nie opowiadam, ale moja mama juz czasem tak :O Starałam sie w to nie wierzyć i to olać, mowiłam sobie, ze sobie wkręcam, ale i tak , co ona się dowie o jakimś moim sukcesie to zaraz później zaczyna sie psuć wlasnie w tej dziedzinie z przyczyn ode mnie niezaleznych... przypadek albo i nie

Gość gość
ja mam wrazenie, ze jak cos powiem mojej mamie i ona to rozgada dalej to to sie zepsuje.

Gość gość
Przesąd to nie jest coś co do ciebie przychodzi albo odchodzi. Albo w sobie masz wiarę w coś albo jej nie masz. Jeśli uważasz że jakieś twoje niepowodzenia są skutkiem czyjejś nieprzychylności, to znaczy że w to wierzysz, a jeśli wierzysz to się właśnie dzieje. Podobnie może być z tą kobietą. Jeśli faktycznie źle ci życzy i wierzy w te życzenia to też będzie się działo. Poproś osobę która cię kocha i dobrze ci życzy (najlepiej kogoś z rodziny komu zależy na twoim szczęściu) żeby podarował ci jakiś drobiazg "amulet" który zawsze bedziesz mogła nosić przy sobie i który będzie twoją tarczą ochronną. Nie ma znaczenia co to będzie, ważne są intencje osoby od której to dostaniesz. Sam fakt posiadania takiego amuletu oraz wiara w jego moc powinny być wystarczającą ochroną przed złym okiem maminej koleżanki.