Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Palenie śmieci dla ogrzania

Polecane posty

Gość gość

Witam.co zrobić z osobą która pomimo wezwań straży miejskiej ciągle zasmradza osiedle paląc śmieci w domu sprawa zglaszana notorycznie przez lokatorów.

Gość gość
U nas to samo. Smród z każdego domu, wszystkich potrują :-(

Gość gość
i dla tego bedziemu umierac na raka dzisiaj co 5 polak a jutro co 2 polak umrze na raka smieci wydzielają dioksyny tak samo jak sztuczne ognie w ciagu jednej nocy zostaje wydalonych trucizn do srodowiska co przez rok czemu ekologowie tym sie nie zajmuja tylko zwierzetami

Wczoraj szedłem ulicą, to tak ktoś zakopcił ulicę węglem, że można było się zaczadzić, nie dało się dosłownie oddychać. Moim zdaniem powinni jak najszybciej wprowadzić zakaz palenia węglem w piecach, chociaz wiem, że to nie jest takie proste, bo to wciąż jedno z najtańszych źródeł ogrzewanie, a w Polsce, jednak duża częśc społeczeństwa to nie są zamożni ludzie.

Umieścić filmik na youtube z nazwą miasta i dzielnicy, prezentującą jak dym od sąsiada się toczy. Zainteresować media - temat jest na fali. Na policję to sobie można iść, ale jak media zrobią szum, dopiero wtedy policja się przejmie. Może w głębi duszy Cię będą przeklinać, ale interweniować będą skuteczniej.

Gość gość
to jest straszne! my mamy zbiornik na gaz LPG bo chcemy oszczędzić środowisko i przynajmniej nie dokładać sie do zanieczyszczeń powietrza! ale widzę, zę inni za nas nadrabiają! to jakieś nieporozumienie!

Gość Syllwia_fikk
U mnie także zbiornik na gaz, dzierżawię z Amerigasu i już kolejny sezon w ten sposób ogrzewamy dom.

Gość gość
Napisz ile wychodzi ogrzewanie domu tym gazem na sezon?

Gość gość
Nie wyobrażam sobie palić śmieciami! tak samo jak węglem! wszędzie smog a jeszcze się dokładają ludzie do tego zanieczyszczenia! Nie rozumiem! my z tego względu dzierżawimy zbiornik LPG, znaleźliśmy amerigas w jakimś opracowaniu o ekologicznych sposobach ogrzewania i jesteśmy zadowoleni. I sumienie też mamy czyste!

Gość gość
To jest najgorsza forma ogrzewania domu jaka może być. Nie dość, że trujemy siebie to jeszcze przyczyniamy się do tworzenia smogu. Ja nigdy nie zdecydowała bym sie palić śmieciami....nie jestem swieta bo raz czy dwa wrzuciłam plastikową butelke do pieca :P ale to było raz.... Teraz z mężem robiliśmy remont i wymieniliśmy piec i pomby ciepła. Dobrą oferte znaleźliśmy w sklepie www.andre-tech.pl.