Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu mieszkanie w mieście to prestiż a na wsi obciach?

Polecane posty

Gość gość
a kto tak mówi? ty tak uważasz? a może zdzisia z mariolka tak ci nagadały?:D

Gość gość
ja myślę, że dlatego, że na wsi masz swój dom 200m, basen za domem, ogród, kort tenisowy i szklarnię, żeby jeść swoje warzywa, a także dużo miejsca, choćby, żeby poleżeć na kocu, lub pograć w piłkę. nędza, co nie? znacznie większy prestiż w mieście wygoda i luksus, samochody pod blokiem jeden na drugim, obsrane trawniki, menele w śmietniku, łazienka 2m2 a całe mieszkanie 35, przy jedzeniu płynie rurą pół metra od ciebie kał sąsiada z góry, a jak sie tam rżną, to regał ci sie trzęsie. no po prostu luksus.

Gość gość
gość dziś jak są pieniądze to wszędzie będzie fajnie, a jak nie ma to w mieście będzie klita w bloku, a na wsi licha chałupa, której nie ma za co remontować;)

Gość gość
dokladnie

Gość gość
a co mi radzicie? odnowic do na wsi ruderke? czyieszkac w duzym miescie ale na malym metrazu z babcia, jej corka i siostra meza?? ogolnie to tam mieszkaja same kobiety...:(

Gość gość
mi chca w krk kupic mieszkanie. ale nie wiem czy sie nie ud.upie tym, a jak mi sie znudzi po 3 latach, a jak smog bedzie coraz gorszy

Gość gość
maz nie chce slyszec o wsi bo ludzie sie znaja.. totalna wiocha fakt, ale tam moglabym miec dziecko, a z jego rodzina boje sie ze bede musiala zachrzaniac od rana i wieczora dla nich. Oni ciagle maja gosci i ploty leca:(. a na wsi spokoj tam sie wychowalam i moja Siostra mieszka niedaleko:)

Gość gość
A bzdury ja mieszkam na wsi rok i nie znam nikogo

Gość gość
tak? no ja ich znam wszystkich bo tam zylam do 14lat chyba.. I ten dom sie zapuscil jak babcia zmarla:(

Gość gość
bardzo nie lubie 'obrabiania' tylka a mialam tam duzo kolezanek I byla rywalizacja o lepsze studia, prace itp.teraz jako jedyna ja bym tam byla bez dziecka no bo kazda juz 'dzieciata' I to mnie przeraza tam najbardziej....:( plotkarstwo, a dom bysmy mogli sobie odnowic ale czy to nie zmarnowana kasa?....

Gość gość
To wymyślili wieśniacy bo każdy kto mieszka w bloku woli dom

Gość gość
moj kolega tez ma domek na wsi a woli zyc w bloku. chyba chodzi o wygode I prace glownie. o cieplo w zime

Gość gość
w miescie sa sklepy, promocje lepsze jedzonko, fryzier itp. a na wsi 1 marny sklep na srodku wioski albo wcale:(

Gość gość
ja bym na tej wsi zamieszkala ale przypomnialam sobie ze tam nie ma zadnego sklepu wlasnie:( I polowa ludzi wyjechala za granice stamtad....:(

Gość gość
nie jest tak, to tylko myslenie tzw. mieszczan, którym słoma z butów wychodzi. kto jest normalny, ten nie ocenia przez miejsce zamieszkania

Gość gość
Mieszkam na wsi niedaleko miasta (7 km).U nas coraz więcej ludzi (nowobogaccy i nie tylko) buduje domy,Wszystko by było ok gdyby nie ich głupie maniery.Płoty nieraz jak w Oświęcimiu,jedeN dosłownie taki sam - podwójny.Faktycznie gdyby ktoś chciał ich napaść i by tam wlazł to nikt z sąsiadów by nie wiedział że coś się stało.Niektórzy mieszkają tu nawet ok. 20 lat i nie jednego nie widziałem na oczy! Otwiera się brama wyjeżdża auto i to wszystko,nawet dzieci chodzą do miasta do szkoły,a co się bę da z wieśniakami zadawać ! :D Jak ktoś się urodzi "wieśniakiem" to i tak umrze :D

Gość gość
z mojego doświadczenia wynika, ze największa wiocha mieszka w mieście. burak co zakłada te tematy też z miasta.

Gość gość
najgorsze to chyba ujadanie biednych piesow na wsiach w nocy:(

Gość gość
no i muczenie krow ;)

Gość gość
nie najgorsze jest pianie koguta o 5 rano;). Dlatego lepiej trzymac kury bez koguta hehe xd;) ;)

Gość gość
13:48 skoro nie ma sklepu to otwórz własny sklep

Gość gość
ja kupiłam mieszkanie w dużym mieście i za cenę tego mieszkania moglabym mieć 3 piętrowy dom na wsi z ogrodem, działką, hektarami itp kwestia wyboru, ja nie lubię małych społeczności z którymi znasz się całe życie i każdy o każdym wszystko wie, a że jego dziadek był taki a tamtaego prababka to miała nieślubne dziecko, ploty itd nie lubię tej atmosfery lubie miasto gdzie wyskocze gdzie chcę , kino,teatr,pub, przejażdżka na rowerze,do sklepy takiego czy innego, galerie,spotykam ludzi.Jak się pokłócę w pracy z daną grupką ludzi to w mgnieniu oka odnajduje się gdzie indziej,lubię robić zakupy na ryneczkach różnych, starocie oglądam Po prostu coś sie dzieje