Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thesunandthemoondandthestars

Rozwod z Niemcem. Nie mam dokad odejsc...

Polecane posty

Gość thesunandthemoondandthestars

Prosze. Blagam o pomoc. Jestem 1,5 roku zamezna z Niemcem. Razem wychowujemy dziecko z mojego 1 zwiazku. Chcemy sie rozwiezc. Nie istotne teraz dlaczego. W kazdym razie maz byl miloscia mego zycia i super tata dla mego dziecka. Ojciec maluszka mieszka w PL. Nie placi alimentow. Maz nalega na nasza wyprowadzke. Jak najszybciej. Kwestia dni :( Problem w.tym,,ze nia mam dokad. Niw mam nikogo w PL. Przyjechalam tu z 2 walizkami. Nie pracowalam. Za slabo znam.jezyk. Nie mialam oszczednosci. Wiem. Moj blad. Prosze nie wiszac na mnie psow. I tak.mi ciezko. Rozumiem, ze jako osoba, ktora tutaj nigdy nie pracowala, i nie jest zarejestrowana w JC nikt mi nie pomoze. Tym bardziej, ze nie mamy wspolnych dzieci. Maz mowi, ze tak mi tu umili zycie, ze sama szybko pojde. I naciska. Ze to nie hotel. A my z corcia kosztujemy. Straszy ze wyrzuci nas. Jako " dobry maz" laskawie chce przez rok separcji wysylac mi Kindergeld i do tego dorzuci 100 €. Mam sobie isc. Chocby dzis. Wynajac cos w Pl. Obojetnie gdzie. Blagam o pomoc!!!!,Szkoda mi dziecka...

Gość gość
Przykro mi, że trafiłaś na buca. Ja, jako osoba z wątku wyżej, rozumiem Cię.

Gość gość
Ah, zapomniałam. Możesz poszukać na poczatek domu samotnej matki.

Gość thesunandthemoonandthestars
Dom Samotnej Matki... Moj maz jak mu mowie, ze tam pojde to wrzeszczy,,ze dopoki jestesmy malzenstwem nie ma mowy!,Bo go beda ciagac po policjach i pytac jak zamezna kobieta tam trafila. I zrobia z niego przempcowca. Tam bardzo chcialabym zostac w DE. Corka poznala.jezyk. Chodzi do 1,klasy :(

Gość gość
Puszczalas sie stad dziecko; niewiec wie o tym doskonale i teraz wzial sobie kolejna polke; polecialas na bogatego zagraniczniaka; bylas jego utrzymanka/nie pracowalas; teraz zostajesz sama z dzieckiem, bez pracy, mieszkania itd. Dziecko nie ma normalnej rodziny przez ciebie

Jasne! :D

Gość gość
gdzie mieszkasz?

Gość gość
Kobieto, a dlaczego ty nie pracujesz? Skoro dziecko chodzi do szkoły?? To nawet na pół eteatu w fabryce nie mogłaś sobie nic znaleźć, tylko wisiałaś na nim ? Tobie nie współczuję, ale dziecko już ma na starcie straszne przykrości. Straszne, swoją drogą jesteś głupsza niz ustawa przewiduje, nie myślisz? Nie masz planów? Własnej woli??. On każe ci się wynosić, ale zabrania ci iść do domu samotnej matki?? i dlaczego ma ci wysyłać przez rok kindergelt, skoro ten zasiłek jest na dziecko a nie dla niego. W co ty się dałas wmanewrować???? Nie masz swojego konta?

Gość gość
jak nie masz srodkow do zytia to wystap na alimenty na siebie... napisz kochana autorko dlaczego sie rozwodzicie, bo nie chce mi sie wierzyc ze on jest jest nagle takim chujem bez powodu ;)

Nie pracowalam m.in. bo mieszkam na wsi. O prace tu ciezko. Ale tez dlatego, bo dziecko ma lekcje od 8.35. Miejsca w swietlicy brak. Rozwodzimy sie z roznicy chatakterow i dlatego, ze ex-ojciec dziecka ciagle mi nie daje zyc. Ciaga po Sadach. Z powodu kontaktow. A mnie bil. Powoduje koszty u mego meza przez sprawy sadowe i ciagle klotnie. Ex odgrazal sie ze zniszczy mi zycie. Dotrzymuje slowa...

Lekcje do 11.35. Tak wiem. Zadne wytlumaczenie.

Gość gość
Jak to mozna nie miec nikogo w Polsce? A co z domu dziecka jestes?

Gość gość
nie chce mi sie wierzyc, ze ten wspanialy ojciec i czlowiek zachowuje sie nagle w tak podly sposob ze wzgleu na roznice characterow i twojego ex...

Wedlug prawa niemieckiego musisz byc zamezna 5 lat! ...wowczas mozesz zostac w D.

Mowi, ze juz nie da rady. Ja powoduje koszta przez ciagle Sady itp. Cierpliwosc mu sie skonczyla...Ciagle.przez.to.sie klocimy.

1,5 roku po slubie.

Gość gość
Dla mnie to jest slabe prowo. Miec meza Niemca i nie znac jezyka :D To o czym i jak Ty z nim rozmawiasz kobieto, czy tylko klekasz przed nim?

Urodzony w PL. Jest tu prawie 30,lat.

Gość gość
Czyli farbowany lis a nie zaden Niemiec.

Gość polki to szmaty
następna tępa suka co na obcokrajowca poleciała, bo obcy to lepszy, buahahahaha... co za durne z was peezdy, to teraz dawaj doopy i zarabiaj na siebie i bękarta, niemiec mądry że takie puszczalskie gòwno kopnął w doope, jesteś zdrajczynią narodu rozumiesz!!!

Gość gość
To prowokacja,prawdopodobnie pisana przez moderacje dla zwiekszenia zainteresowania forum,którys juz z kolei niezliczonych topików tej osoby...chyba ze faktycznie komus bardzo bardzo sie nudzi,ale teraz dochodze do wniosku ze to modka,nie ma ludzi az tak bez życia

Gość gość
czyli jesteś w czarnej doopie, poszukaj sobie araba albo czarnego, zrobią ci więcej dzieci

Gość gość 34
też bym nie chciał aby jakiś ex hooj się przypíerdalał ciągle, dlatego tylko debil bierze sobie babe z obcym bachorem, to proszenie się tylko o problemy

Gość gość
i wtedy dostaniesz zasiłki! pomyśl o tym!

Gość gość
A baby biorą facetów z bachorami i, nie narzekają.

Gość gość
Nie ma facetow sa mezczyzni ! Przestan dyskryminowac mezczyzn ty damska szowinistko

Gość gość
Idz du Jugendamt tam ci pomoga. On cie tak wyrzucic nie moze i befzie ci musial Unterhalt placic.

Na mnie, czy na dziecko? Coreczka nie jest mego meza.

Gość gość
Jak chcesz zostać w DE to musisz szybko znaleźć pracę i uczyć się języka. To podstawa!