Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorowitakobieta

Co lepsze?

Polecane posty

Gość chorowitakobieta

Mam sporą niedoczynność tarczycy,lekką nadwagę.Mam dylemat....boję się,że roztyję się przez tabletki 10 krotnie,bo mnie ktoś już tym straszył.A już mam poważne następstwa z powodu tarczycy,wzrok mi słabnie,włosy się plączą na głowie,nie mam okresu wcale,mam problemy skórne.Lepiej poddać się leczeniu i tyć czy zachować wagę jaką mam obecnie i czekać co dalej będzie?

Gość gość
chodzi ci o antykoncepcyjne? nawet jakbym miala zdrowa tarczyce nie bralabym tego swinstwa. wole sie wyrzec seksu niz lykac antyki! chemia, wzrost ryzyka zachorowania na nowotwory itd.

Gość chorowitakobieta
18.47- nie....chodzi mi o Euthyrox (na leczenie tarczycy)Ponoś to też wpływa na wagę.

Gość gość
ponoć*

Gość gość
Przyjmuję euthyrox50 już od kilkunastu lat. Przytyłam ok.5 kg przez te wszystkie lata nie stosując przy tym żadnej diety, ale za to czuję się o niebo lepiej niż przedtem.

Gość gość
biore Letrox. i jest ok, bez niego bym nie schudla przeciez bo bym miala mega niedoczynnosc i umarlabym pewnie po jakims czasie. jak ty to widzisz, ze bedziesz chodzic z nieleczona taczyca a potem w koncu zapadniesz w spiaczke albo serce ci wysiadzie, nie mowiac o reszcie 300 rzeczy na ktore ma wplyw tarczyca. szok!

Gość gość
gość 19.02 ma rację Nie zdajesz sobie sprawy ze skutków nieleczonej tarczycy

Jeśli będziesz się zdrowo odżywiać i pilnować racjonalnej diety, to będzie dobrze. Pamiętaj, że tarczycy nie wolno lekceważyć! Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak poważne następstwa może mieć niebranie tabletek. Takie problemy są często nieodwracalne lub zostają na długie lata. Więcej o diecie przy niedoczynności http://www.szczyptasoli.pl/odchudzanie-a-niedoczynnosc-tarczycy/