Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zimno w wynajetym pokoju

Polecane posty

Gość gość

Jestem na kontrakcie zawodowym w innym miescie i wynajelam pokoj z lazienka w domu pewnej pary. W nocy temperatura w pokoju spada do 14 stopni. Oni spia po drugiej stronie korytarza, wiec maja podobna temperature, ale byc moze z powodow finansowych sie na to godza, Probowalam z nimi rozmawiac, ze to jest niedopouszczalne, Ii powiedzieli, ze cos z tym zrobia, ale jak narazie nie ma zmian, Co mam dalej robic?

Gość gość
Mam grzalke, ale oni maja ogrzewanie na gaz, ktory jest tutaj tanszy niz prad, wiec powiedzialam im chcac aby w gruncie rzeczy bylo taniej niz dogrzewanie na prad.

Gość gość
Jak tylko w nocy to to nie problem. Podwójna kołdra "zimowa" plus gorący termofor w nogi i się śpi dużo lepiej niż w przegrzanym pokoju. A i dla urody lepiej ;) Najgorsze jest tylko wypełznięcie rano z ciepłego kokonu ;)

Gość gość
Dla mnie zimna temperatura w nocy jest wlasnie gorsza niz w dzien, poniewaz w dzien nie ma mnie od 7:45 rano do 19.30 wieczorem, wiec moga sobie wtedy zkrecac i oszczedzac. Mam problemy zdrowotne i nie moge spac w temperaturze nizszej niz 18 stopni.

Gość gość
Czesto miewam krwotoki miesiaczkowe w nocy i wstaje nawet po kilka razy w jedna noc. Nie bede funcjkonowala w takiej temperaturze, poniewaz w koncu sie zaziebie. Tutaj gdzie jestem jezeli sie wynajmuje i ma sie umowe (tak jak ja), to nie moze byc temperatura nizsza niz 18 stopni w nocy. Jezeli wlasciciel sie tego dopusci, a lokator to zglosi, to moze dostac nawet do kilku tysiecy kary. Oni mi powiedzieli, ze jestem wygodna lokatorka, poniewaz jestem cicha, czysta i w ogole malo tutaj przebywam z racji pracy, wiec biora pieniadze prawie za nic, i w tej jednej kwestii musza isc na ustepstwo.