Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku wasze dzieci zaczęły chodzić?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Lekarz tak tej dziewczynie powiedział, że to od zbyt wczesnego chodzenia dziecko ma problemy. Dostało wkładki do butów i jakoś tam z tego wychodzą, więc jakiejś strasznej tragedii nie ma. Nie mam powodów, by uważać, że lekarz badający to konkretne dziecko, nie wie, co mówi. 1/10 to akurat taka przykładowa liczba, bo nie znam przecież żadnych konkretnych statystyk, więc nie doliczaj się konkretnych 10 procentów. Równie dobrze mogłam napisać 1/50 lub 1/100. To akurat ma najmniejsze znaczenie. Chodzi o to, że większość dzieci będzie ok, ale zdarzą się pechowe wyjątki.

Gość gość
Corka 10 miesiecy miala, gdy stawiala pierwsze kroki. Synek mial 16 miesiecy.

Gość gość
Nam również ortopeda mówił, że im później zacznie chodzić tym lepiej dla kości, stawów i kręgosłupa.

Gość gość
gość wczoraj Piszesz, bez żadnego zrozumienia, a sama to potwierdzasz. Każde dziecko rozwija się inaczej. Chyba jest mało takich debilek, które 8miesięczniaka wsadzają w chodzik. Są dzieci, które w wieku 8 miesięcy zaczynają chodzić same i nie powiesz mi, że dziecko ma w tym wieku super mocny kościec. Mało tego te dzieci też w większości nie raczkują, a wiesz dlaczego? Bo mają wrodzoną dysleksję i inne i łatwiej im stanąć na nogi, niż latać na kolanach. Wkładanie dziecka do chodzika pozbawia dziecko ćwiczeń koordynacyjnych i takie dziecko może nabyć w/w zaburzeń. Chodziki powinny być zabronione. x Autorko, ale co masz na myśli pisząc nie chodzi. Nie chodzi sam, czy w ogóle nie chodzi nawet trzymają się ścian, czy twojej ręki. Bo to jest różnica. Moje dzieci chodziły w wielu 10 i 11 miesięcy, a siostrzeniec ma 13 miesięcy i super chodzi, ale za rękę, bo się po prostu boi puścić.