Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emenelajna

zawieszenie dzialalnosci, oraca na etacie i ciążą

Polecane posty

Gość emenelajna

Witam, mam pytanie odnośnie chorobowego, poźniej macierzyńskiego. temat wyglada tak: prowadziłam działalnośc gospodarcza, którą zawiesiłam w czerwcu 2016r ponieważ zaczełam prace w innej firmie. w październiku zaszłam w ciązę i od listopada jestem na zwolnieniu lekarskim. wczoraj szefowa mnie poinformowała ze zamyka działalność- likwidacja z przyczyn ekonomicznych. dodam, że jestem jedyna pracownicą. Co w związku z moim dalszym chorobowym i macierzynskim? czy przysługuje mi zasiłek macierzynski? jak tak to z jaką stawką? taka jak bym miała na umowie u szefowej (80% wynagrodzenia ponieważ wziełabym roczny)czy tysiąc zl ponieważ firma sie zamknęła. i czy wogole mam mozliwość wyboru urlopu macierzyskiego połroku/rok? prosze o informacje.

Gość gość
Skąd ty wzięłaś ten roczny macierzyński ? Napisz pismo do ZUS, bo to wcale nie jest proste pytanie.

Gość gość
W momencie urodzenia nie będzie cię wiązał żaden stosunek pracy, więc chyba macierzyńskiego nie dostaniesz.

Gość gość
Kolejna która zatrudniła się tylko po to, by zaraz rozchorować się na ciążę. Potem normalne kobiety pracy na umowę dostać nie mogą.