Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osobowosc

Polecane posty

Gość gość

Mam 34l lecze sie u specjalisty 13l bez znacznej poprawy ale lekarza prowadzacego juz zmienilam, przepisalam sie do innego. Stwierdzono u mnie zaburzenia osobowosci- osobowosc niedojrzala, zaburzenia adaptacyjne, pogranicze uposledzenia umyslowego, epizod depresyjny. Nigdy nie mialam faceta , nigdy mnie nikt nie kochal, nie mam kolezanek, znajomych. Na swiecie mam tylko siostre i matke ale i z nimi mam kontakt c*****y, nie rozumie mnie matka i siostra( mojej choroby). Czy mozna zmienic osobowosc, tak chcialabym wkoncu byc zrozumiana, lubiana i kochana?

Gość gość
Na osobowość składają się też zdolności i umiejętności nabyte. Nie musisz udawać kogoś innego, ale musisz poprawić swój sposób kontaktu z otoczeniem. To można wypracować, przy średnim poziomie inteligencji. Głupotą jest tylko oczekiwanie, że świat zrozumie cię, taką jaką widzisz się sama. Kontakty międzyludzki sprowadzają się do wielu schematycznych zachowań. Może nie staniesz się super lubianą osobą, ale pracując nad sobą, możesz stać się osobą nieodtrącaną :).

Gość gość
Acha bo jeszcze siostra mnie utwierdza w tym ze ja jestem glupsza od mojej bylej kolezanki, czuje sie z tym zle. Ja nie umiem sie wypowiadac i ukladac, budowac dobrze zdan, ciezko nawiazuje kontakty miedzyludzkie, jestem zamknieta w sobie, malo pewna siebie, skryta, nieufna. Jak to wszystko w sobie zmienic jak? a do psychologa chodzę ale tez niezawsze mnie rozumie.

Gość gość
dlaczego mi nikt nic wiecej nie odpisuje. taka jestem tepa, czy glupi temat?do tego wszystkiego dochodzi tez moje zanizone poczucie wlasnej wartosci i pesymizm

Gość gość
Jak chcesz mieć mięśnie to ćwicz ciało, jak chcesz łatwiejszego kontaktu z ludźmi, to ćwicz swój język. Można nauczyć się budowania zdań, a nawet opowiadania dowcipów. Tyle, że nad tym trzeba PRACOWAĆ.

Gość gość
Jak mam pracowac nad soba, jak, gdzie mam chodzic, co mam robic wszedzie jestem odtracana, czy to szkola czy to praca a pasji zainteresowan nie mam.

Gość gość
Ja mam nawet zly kontakt z matka i ze siostra a rodziny zadnej innej ciotkow, wujkow, kuzynostwa nie mam. Samobojstwo popelnic czy co. Wiem ze z ta osobowoscia nigdy nie wyjde zamaz a chcialabym chociaz miec jednego przyjaciela a ja kompletnie nie mam nikogo ,nawet nie mam sie przed kim wygadac.