Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedobry szczeniak

Polecane posty

Gość gość

Szczeniak jest w domu 3 dobe bo został zabrany od suki z kojca.Suka nie żyje ,zmarła przy -24 i nadal lezy w budzie nie ma do niej dojscia.Musielismy zabrać szczeniaka no bo jak go przy niej zostawić i na takim mrozie.Szczeniaka okąpaliśmy,corka strasznie tą sunie kocha i z żalu za tamtą zaczeła piescić psine po pysku (tak z boku) ..pies tego wyraznie nie lubi bo warczał .Zabroniłam jej tak robić i kazałam isc spać ale jej nadal było zal szczeniaka ,nagle wskoczył jej na łozko a ona znowu objeła pysk w dwie rece i tak z boku wydawała psu do słuchu głosnego cmoka.Wychodze z łazienki patrze co ona robi pies warczy ,nie zdąrzyłam podbiec a pies charknął corke .:-(Dostał bure a córa juz wie ze ma tak nie robić tylko co to teraz pomoże.:-(ma rane ,bez szycia sie nie obeszło.Szczeniak ma rok w lipcu .Lekarz ładnie zszył ale blizna chyba będzie:-(

Gość gość
Po czasie wydaje mi sie ze matka szczeniaka została otruta.

Gość gość
Nie dosc ,ze szczeniak przezyl traume to jeszcze dopuscilas do tego zeby twoj dzieciak go torturowal :O oddaj zwierze do schroniska zeby znalezli mu normalny dom !!!

Gość gość
Te wasze psy chyba półdzikie były... Żal suczki. A szczeniak zachowuje się jakby was prawie nie znał. Trzeba to nadrobić. Musi dostawać smaczne kąski i pochwały za dobre zachowanie (za pozostanie na swoim legowisku, za wykonanie np polecenia "siad" itp.) i zdecydowane "nie" i zgonienie gdy wchodzi na łóżko. Uczcie go tolerowania dotyku poprzez miłe, przyjazne poklepywanie ale nie tulenie za łeb, bo to dla psa oznaka dominacji i czuje się zagrożony. Można potem ćwiczyć inne głaskanie, ale nie naraz, nie od razu. Nie znam sytuacji ale musicie dużo się dowiedzieć o psach, dużo. Na razie podstawa: bezpieczne, ciepłe miejsce, jedzenie, budowanie zaufania (chwalicie za cokolwiek, głaszczecie ale po barkach, po boku pyska, bez patrzenia w oczy), zdecydowane nakazy np pójścia na posłanie... Sprawdzajcie czy wam ktoś czegoś nie wrzuca na posesję, bo po psach wezmą się za was.

Gość gość
Jakie torturował?Ona tą sunie kocha bardzo i z racji tego ze jest taką sierotą teraz ta psina to ją tak piesciła...zeby jej wynagrodzić bol po matce.Córa bardzo kocha psy,ja też.Corka ma blizne:-( .Nigdy bym nie oddała psa do schroniska!

Gość gość
"oddaj zwierze do schroniska zeby znalezli mu normalny dom !!!" Bajki też piszesz? Zastanów się dobrze. Jeśli pies teraz ma ludzi, którym na nim zależy, to już lepszych będąc w schronisku, nie znajdzie. Cieplej mu też nie będzie. A kto wie czy nie zostałby zabity, ot, w ramach kontroli stanu liczebnego. Schroniska też są różne.

Gość gość
Takie osoby jak autorka nie powinny miec zwierzat , jak mozna winic i karac zwierzaka za swoja durnote ??

Gość gość
glupia krowa- corcia ma blizne ojoj to uspij okaleczonego bachora :D

Gość gość
No własnie ktoś truje,u sąsiada też ktoś otruł dużego psa i też był w kojcu.Nasze zawsze nakarmione,ciepłe budy,dzieci zawsze ouszczają je by pogoniły albo biorą na smycze na spacer.Psy nie są dzikie,nigdy nikogo nie ugryzły ,spokijne i zawsze sie swietnie bawią.Ona po prostu sorowokowała tego szczeniaka.Znalazłam na podworku garnek po jakiejś zupie z makaronem ,oczywiscie nie nasz.Mam podstawy by twierdzić ze ktoś otruł nam psa i chyba nawet wiem po co ,po to zeby nie szczekała i by mogli łazić nicą koło domu w celach rabunkowych np.opał czybobojetnie co.Dom nie ogrodzony wiec pies musi być.

Gość gość
Co do blizny, może i będzie. Mnóstwo dzieci ma jakieś, jak nie po rozcięciu powstałym gdzieś podczas zabawy na podwórku, to po ospie czy w innego powodu. Moja córa też ma kilka. Są te czy inne kremy. Można wypróbować. Wiesz... jeśli chodzi o psa, to ja bym sprowokowała jego agresję, rzuciła go na ziemię trzymając mocno za kark, docisnęła i nawarczała. Potem trochę ignorowania gdy przeprasza, następnie przywołanie, polecenie i pochwała gdy pies wykona. Na co dzień więcej zabawy z pochwałami... Ale to trzeba umieć. Ja miałam hodowlę dobermanów, to się nauczyłam. Tutaj trudno mi krok po kroku wszystko wyjaśnić.

Gość gość
Zadnych bajek nie pisze -bachor wkrotce znudzi sie szczeniakiem a autorka przywiaze do drzewa w lesie -takie zwierze wymaga opieki i milosci ,a nie traktowania jak zabawka!

Gość gość
23.15 Gdzie piszę że winię?To tylko zwierzę ,ono nie rozumie.Szrama na ustach tonpoważna sprawa ,tymbardziej że corka jest śliczna.

Gość gość
Zgłoście to policji. Przepraszam że tak osądziłam, pisząc że te psy żyły jak półdzikie. Sprawa jest straszna. Bardzo, bardzo mi przykro z powodu suczki. Ostrzegliście innych sąsiadów? Takie ścierwa jak ci, co otruli psa, powinno się eliminować.

Gość gość
Nasze psy mają wiecej miłosci niż niejeden człowiek na tym p*********m padole łez!!Po co bralibysmy ją do domu ??hmm?Winny jestvmąż,tylko i wyłącznie on.

Gość gość
"corka jest sliczna.."teraz to jiz jest tylko oszramiomym bachorem :D

Gość gość
gość dziś Nasze psy mają wiecej miłosci niż niejeden człowiek na tym p*********m padole łez!! tak tak i dlatego trzymacie psy na zewnatrz na mrozie :O

Gość gość
23.20 Własnie my tak robimy od dawna ,wiem jak sie trenuje psa ,bo ojciec kiedyś odkupił myśliwskiego wyżła.Kiedyś mielismy policyjnego owczarka niemieckiego ktory zmarł ze starosci to było jakieś 25 l.temu.oprocz tego miał nowotwor .

Gość gość
tak go wytrenowalas ze oszkalowal morde coruni :D

Gość gość
nastepnym razem glupi po mamusi bachor sie zastanowi zanim zacznie traktowac psa jak zabawke !

Gość gość
23.30 to ze tam są to własnie wina mężaZroviłam mu awanture jak tsk moze meczyć zwierzeta ale co to da jak on jest uparty.jak osioł..Budy wypchalismy kocami.Sunia nie zamarzła,została otruta U sasiada tez otruto psa,sasiad mieszka zaraz obok..i to wcale nie w zimie.Nawet domyslam sie kto to zrobił.Stale nam ktos kradnie opał i rozne inne rzeczy.Ciagle ktoś chodzi koło domu.Daleko nie szukać.

Gość gość
najlepiej zganic wine na kogos za smierc zwierzaka .. :O

Gość gość
Jaką zabawke?kto ci powiedział ze traktuje go jak zabawkę??Cora nie jest kilkulatkiem .Było jej żal psiny!I nie zycze sobie nazywania w ten sposób mojego dziecka.Ona nawet teraz po tym wszystkim nie ma żalu do psa.Ma wielkie serce ,a masci owszem są podobno i po zdjeciu szwów zastosujemy.Wiesz jaki jest ulubiony sklep corci?zologiczny,w ktorym kupuje miski szsmpony dla psa,karmy,sztuczne kosci i obroże..wiec faruj sobie.

Gość gość
Winny jest maz zr są w kojcach oraz osiba ktora otruła,to nie pierwszy taki pies otruty.Osoba sama sie chealiła że ma trutke .Na moich oczach topili swoje kociaki w garnku z wodą pod przykrywką.Chorzy ludzie.Tamtej zimy normalnie było widać jak drewna ubywa i było słychać jak gnotki spadają za domem.Trzy pompy jedna po drugiej znikły od domu bo maz wszystko zostawia lezeć ,.Tamtym sie akurat wtedybpompa spaliła,dom nieogrodzony ,nie raz łazili nam po garażu ze niby maz od nich ciś pozyczył i oni /on po to przyszedł.

Gość gość
Winny jest maz zr są w kojcach oraz osiba ktora otruła,to nie pierwszy taki pies otruty.Osoba sama sie chealiła że ma trutke .Na moich oczach topili swoje kociaki w garnku z wodą pod przykrywką.Chorzy ludzie.Tamtej zimy normalnie było widać jak drewna ubywa i było słychać jak gnotki spadają za domem.Trzy pompy jedna po drugiej znikły od domu bo maz wszystko zostawia lezeć ,.Tamtym sie akurat wtedybpompa spaliła,dom nieogrodzony ,nie raz łazili nam po garażu ze niby maz od nich ciś pozyczył i oni /on po to przyszedł.

Gość gość
23.33 morde to masz ty i twoje dziecko .

Gość gość
jak to kto ?ty -trzymacie szczeniaka na mega mrozie ,a potem twoj bachor torturuje zwierze po traumie ,no i co z tego ze kupuje obroze ?wez sie ogarnij durna babo bo nie rozumujesz lepiej od swojego rozpiszczonego dzieciora..

Gość gość
Mieszkasz na jakiejs zabitej dechami wiosce to sie znajdzie jakis amator dla twojego oszkalowanego potwora :D

Gość gość
23.53 Uwazaj co mowisz bo takie słowa wracają sie szybciej niż myślisz a wtedy to twoje dziecko bedzie 10 razy bardziej oszkalowane.Juz jedna taka zyczyła smierci moim dzieciom i mnie a teraz sama pochowała dziecko.Słowo sie obraca i do własciciela wraca a wtedy uderza z podwojną mocą.

Gość gość
23.50 Proponuję wylewać swój jad na innym temacie albo udać sie do psychiatry.Psy są na podworku jedynie z winy męża.bo on tak chce.Kojce i budy zrobił kilkunastoletni syn bo mąż nawet tyle nie potrafi zrobić.

Gość gość
nie ma to jak wierzyc w zabobony wiesniaro :D