Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgubiony dowód osobisty

Polecane posty

Gość gość

Hej. Powód całego zamieszania, mój zagubiony dowód osobisty był ciągle w moim portfelu, schowany za kartą biblioteczną. Ostatni raz korzystalam z niego 12 grudnia, widziałam go też bodajże 21 grudnia jak korzystałam z karty bibliotecznej. Potem ślad po nim zaginął - nie ma go w domu, półkach, kieszeniach, plecakach. Zauważyłam ten fakt wczoraj - polecialam już dzisiaj do urzędu zgłosić ten fakt. Teraz, dla pewności idę do banku by dowód mi dołączyli do tego całego zbioru dowodów utraconych - czy jak to się tam zwie. Nie mam konta w banku. 2 miesiące temu skończyłam 18 lat - czy w związku z tym można mnie wziąć jakieś kredyty? Nie mam pracy, dalej się uczę. Przez te 3 tygodnie mogło się wiele z tym dowodem wydarzyć, dlatego zastanawiam się, jak duże jest zagrożenie.

ja, będąc na studiach zgubiłam portfel, w którym miałam m.in. właśnie dowód. Zgłosiłam to na policji. Wydaje mi się, że jeśli zgłosi się takie zdarzenie to nikt już nie będzie mógł użyć Twojego dowodu, po to chyba właśnie się to zgłasza.

Gość gość
Nie że chcę cię straszyć, ale niestety jakies małe ryzyko istnieje. Najlepiej zadzwoń na policje i spytaj się, co masz robić w razie jakby okazała się że ktoś coś na ciebie zaciągnął.

Gość gość
gośc 15:07 ale ona zgłosiła to dopiero po 3 tyg, co innego jakby od razu