Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to mala waga w 27tc

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem w 27tc i 3d Dzis usg Waga dziecka 880gram Wszedzie czytam ze dziecko ma ju 1kg wg stron o ciazy i porodzie Na portalach dziewczyny pisza ze maluszek ma ponad 1kg Martwie sie czy to nie malo bo wg tych wszytskich wyliczen program na wydruku pokazal ze dziecko ma 25tyg a nie 27 i 3d To duza roznica 2 tyg

Gość gość
Najważniejsze- co na to lekarz? Skierował do szpitala, na badania? Nie- to po co szukasz problemu na siłę?

Gość gość
Moj maluszek w 29tc wazyl 1049g i lekarz mowil ze malutki ale w normie. Sama wazylam 2600 jak sie urodzilam i pewnie bedzie malutki po mnie, mąż 3500 jak sie urodzil

Gość gość
Moje w 26tyg.sie urodzily-wazyly 720i820g.

Gość gość
Co powiedział lekarz?

Gość gość
Wszedzie czytasz ze dziecko ma kilogram bo to srednia waga,a Twoje jest na 5centylu,na 90centylu ma 1240.

Gość gość
Nic nie rozumiem o co chodzi. Z tymi centylami?. Dr moja jest taka ze nigdy nie straszy nie mówi nic co zaniepokoilo by przyszla mame Ale sama patrzyła na usg dluzsza chwile i. Gadala do siebie ze roznica az 2 tyg to sporo biorac pod uwage ze do grudnia dziecko mialo ciagle ewen roznice z om i usg np 2 dni ale nie ponad 2 tyg Pytala ile miala pierwsza córka jak sie urodzila itp Ja aktualnie przytylam od poczatku ciąży jakies 5.4kg Wazylam sie 3 tyg temu i bylo 66.8 kg i dzis takze 66.8kg a zaznaczam ze bylam po śniadaniu i bez wc Nie biore żadnych witamin w ciąży doslownie zadnych i w sumie nigsy ich nie biore taka jestem i nie umiem sie przelamac do zazywania jakichkolwiek tabletek.ale to nie podlega dyskusji Starsm sie odżywiać zdrowo. Dbam o siebie Mije pierwsze dziecko ma ponad 4 lata i okaz zdrowia.

Gość gość
Dodam ze pierwsze dziecko ur z waga prawie 4 kg Gdzie ja sama przytylam zaledwie 8kg przez cala ciaze

Gość gość
no jak pierwsze dziecko 4 kg a drugie do tylu to chyba coś nie tak. może IUGR ?

Gość gość
Mój synek w 27 tc miał 860 g, a byłam wtedy w szpitalu i żaden lekarz nie wspomniał by za mało ważył. Ale drobny po mnie, urodzony z wagą 2800 g

Gość gość
Zmień kobieto lekarza. Jak może ci nie powiedzieć jak coś niepokojącego zobaczy na usg? Potem się rodzą te kaleki bez nóg czy innymi deformacjami. Jak sobie można tak pozwolić?

Gość gość
Spokojnie moje w tych tygodniach też było malutkie a później jak zaczęło rosnąć to jak szalone urodziłam z waga 3050 a martwilam się że 2600 nie będzie miało. Każda ciaza inna tak samo jak dziecko będzie wszystko dobrze.

Gość gość
Nie czytaj internetu!!! Ufaj lekarzowi!!!

Gość gość
Moje w 28 tyg waży już 1500 g. Duże po tatusiu :)