Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci na usg tez wyglądały

Polecane posty

Gość gość

Tak dziwnie ? :) oglądam usg z 35 tyg ciazy (ostatnie ) i synek ma n nim takie dlugie czoło wypukłe i dziwny nosek taki na dol :) wasze tez miały podobnie ? To moja pierwsza ciaza a ja wszystkim się stresuje

Gość Mamusiaporazdrugi
A mialas usg w 3d? W tym tyg to juz normalna dzidzia powinna byc. Ja widzialam swoje dzieciaczki w 15 tyg w 3d choc nie prosilam to one wygladaja jak mali kosmici :-)

Gość gość
Nie nie ja to czarno białe w 2d . :) normalnie wyglada tylko czoło takie wypukłe i nosek dziwny . A że jestem histeryczka to już sobie nawkrecalam :) :) a ktoś mi powie ile kosztuje usg 3 d ? U mnie w mieście chyba nawet nie robią . Bo 3 d to takie żółte ?

Gość gość
Mi na badaniach prenatalnych zrobiono zdjęcie 3d. Tak jest takie żółte. I normalnie wyglądało.

Gość gość
Autorko nie nakrecaj się. To tylko usg, ten obraz jest bardzo znieksztalcony jeśli chodzi o twarz ( na 2d z profilu czoło jest zawsze wysokie). Jesteś już w tak zaawansowanej ciąży ze zaraz zobaczysz dziecko na żywo :) ja miałam usg 3d pod koniec ciąży i córka miała tak gigantyczny i szeroki nos ze szok. Urodziła się zdrowa, twarz ma bardzo proporcjonalna a nos normalny.

Gość Mamusiaporazdrugi
A roznie ja np zmienilam lekarza na tego ktory ma usg standardowe i usg 3d ale podejrzewam ze znajoma tam pracuje i lekarz jakos inaczej nas traktuje i zrobil o tak sobie 3d w cenie normalnej wizyty, ale wiem ze jakos drozej sie placi chyba, nie wiem bo nawet nie kreci mnie to bo najlepiej na zywo ale jakos tak przy okazji sie z tym zetknelam :-)

Gość gość
U mnie normalnie dziecko wyglądało, jak się przyjrzałam to tylko górna warga taka dziwnie większa, po urodzeniu rzeczywiście tak było. Słodko to wygląda.

Gość gość
Ja nie jestem zacofana i zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki mam męża również wspierał porody.

Gość gość
Zdjęcie USG jest jednak robione przez powłoki brzuszne, więc nie oczekuj, że zobaczysz słodkiego bobasa tak, jak by on wyglądał na żywo. Nawet na najlepszym sprzęcie zdjęcie może być różnie. Moja córcia wyglądała zazwyczaj jak mały kosmita. To zupełnie normalne. Dużo zależy też od tego, jak maluch się ułoży. Zapewniam Cię, że Twoje dziecko po urodzeniu będzie zupełnie normalnym noworodkiem. ;p

Gość gość
Myślę że w wodach płodowych dziecko wygląda conajmniej śmiesznie. Ja po zobaczeniu zdjęć w 3d mojej coreczki bylam w szoku. Nie wiadomo do kogo podobna jak kosmitka. Śmieszny nosek nie dość że duży to jeszcze taki "napuchniety"..ale to przez te wody płodowe. Poza tym jak się przytuliła do ścianki to jak też miała wyglądać? :-) Ciekawa jestem jak wasze wrażenia po zobaczeniu zdjęć waszych pociech w 3d?

Gość gość
do gość 2017.01.13 - mąż wspierał porody, to ile ty tych porodów już zaliczyłaś, czyżbyś była ciąża za ciążą, ja pieprze, etatowa