Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BLAGAM pomozcie....!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem z mieszkaniem. Chodzi o to ze wynajmujemy z synem domek (bez lazienki, sedesu oraz odplywu). Jestesmy zameldowani u mojego ojca, ktory lata temu dostal mieszkanie w bloku (50m2) na moja niepelnosprawnosc. Mieszkanie nie jest wykupione, obecnie mieszka tam ze swoja kobieta. Nas nie chce do mieszkania dopuscic. Mimo, ze jestem zameldowana na pobyt staly sa wieczne awantury o byle co, a ze nie stac nas na "normalne" mieszkanie wynajelam ten domek. W lecie bylo ok. Ale przyszla zima... Mroz wchodzi nam do domu. Praktycznie caly czas siedzimy w kurtkach. Zlozylam podanie i wniosek o przyznanie mieszkania z zasobow miasta jednak mi go odrzucili, twierdzac, ze dochod mam, ale u ojca jest nadmetraz. Co moge w tej sytuacji zrobic? Syn i ja mamy orzeczenie o niepelnoaprawnosci (od urodzenia oboje stopy konsko-szpotawe po operacji), synek w\ wieku 7lat ma ogromna wade wzroku +7.5 i +8.0. Co moge w tej sytuacji zrobic? Bardzo prosze o jakies wskazowki bo na prawde juz nam sie zyc nie chce :-( pozdrawiam Wszystkich serdecznie.

Gość gość
Tu to każdy napisze coś tam, coś tam. A Tobie potrzebne prawne konkrety. Zapytaj na forach prawnych, jesli chodzi o mieszkanie, zarówno to że ojciec was nie wpuszcza, jaki i to co możesz zrobić. Jest jeszcze rzecznik praw dziecka (oczywiście skontaktuj się z filią). A w mopsie byłas? nic nie doradzili?

Gość gość
Tu masz kilka linków, gdzie drogą internetową możesz się za darmo poradzić. forumprawne.org/ e-prawnik.pl/forum/ forumprawnicze.info/ www.forumprawne.net/ www.lexforum.pl/