Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Norwegia z rodziną.

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Mój mąż pracuje w Danii od 2lat. Zjeżdża raz na 4miesiące. My z córką lecimy raz na dwa tygodnie na weekend. Dostał ofertę pracy w Norwegii. Tam są nasi znajomi. Mieszkają 5lat. Razem. Na stałe. Nasza córka ma 3.5roku. Jestem w 8miesiącu ciąży. Co myślicie o wyjeździe do Norwegii na stałe. W Polsce mamy dom, który splacamy lecz moglibyśmy go wynająć.Znamy język angielski. Norweskiego ani jednego słowa. To okazja, która może się nie przytrafić. Dopóki jesteśmy młodzi. Co Wy myślicie o tym? Rozmawialiśmy z rodzicami, oni są za wyjazdem bo jak twierdzą w Polsce i tak nigdy nie będzie dobrze. Mają rację. Chociaż wiem, ze pierwsze lata napewno będą ciężkie.

Gość gość
Czarnowąsy Miejscowość, Polska Czarnowąsy – część miasta Opole położonego w województwie opolskim. Miejscowość wraz z obrębem ewidencyjnym wsi włączono do Opola 1 stycznia 2017. Wikipedia Powierzchnia: 9,64 km² Pogoda: 4 °C, wiatr płd., 21 km/h, wilgotność 80% Województwo: Województwo opolskie Hotele: 3-gwiazdkowe za średnio 196 zł. Wyświetl hotele Czas lokalny: piątek, 11:24

Gość gość
Prosze o odp. Nikt nie ma zdania na ten temat?

Gość gość
Norwegia to fatalny pomysl. Jest tam specjalna sluzba BARNEVERNET zajmujaca sie odbieraniem dzieci rodzinom. Wystarczy anonimowy donos sasiadow. Dzieci odbierane sa bez sadu i wywozone w miejsce nieznane rodzicom. Kazdy kraj byle nie norwegia!

Gość gość
W każdym kraju jest coś takiego. Nawet nasi sąsiedzi zachodni też wariuja na punkcie odbierania dzieci.

Gość gość
Sa tylko 2 kraje tak pojepane na swiecie: Norwegia i wlasnie Niemcy ze swoim jugendamtem ktory powstal w 1937 r na rozkaz Hitlera i ta zbrodnicza instytucja funkcjonuje do dzis. Nie, nie w kazdym kraju funkcjonuje cos takiego. W normalnym kraju zabiera sie dzieci z rodzin patologicznych a nie ideologicznych

Gość gość
Uważacie, ze lepiej Dania? Nie wiem już co robić. Termin porodu się zbliża. Nie chcemy żyć z mężem osobno.