Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spadek wagi w 3 trymestrze

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem w 34 tygodniu ciąży. Do tej pory wszystko przebiegało książkowo. Przytyłam do tej pory 10 kg, czyli myślę, że wielkiego dramatu nie ma. Ale ostatnio zaczęłam chudnąć, mimo że nie zmieniłam nic w swojej diecie i sposobie życia. Spadło mi już 3 kg. Ktoś miał może taką sytuacje, albo wie jaka może być przyczyna? Trochę się martwię. Wizytę u lekarza mam za 4 dni.

Gość gość
powiedz koniecznie lekarzowi bo waga w ciazy nie powinna leciec w dol, ja w ktoryms momecie stanelam ok 33 tyg i za chwilke okzalao sie na usg ze zaczynaja mi sie zmiejszac wody i dzidzia bardzo slabo przyrasta gdzies od ok 33 tyg jednak rosla tylko wolniutko ponizej normy, musialam co 3 tyg miec usg zeby kontrolowac jej wzrost i w efekcie wywolywali mi porod wczesniej zeby nie bylo zagrozenia dla dziecka, ale dzidzia urodzila sie zdrowa tylko malutka 2300kg, wiec koniecznie poinformuj lekarza bo musza to sprawdzic nie powinnas leciec w dol to wlasnie jest czas kiedy sie na wadze porzyrasta najwiecej

Gość gość
dodam jeszcze, u mnie do 32-33 tg tez wszystko bylo ksiazkowo ten problem zaczal sie w 3 trymestrze

Gość gość
u mnie ok. 30 tyg. waga staneła w miejscu na miesiac i nic sie nie działo. za to od ubiegłego tyg. przytyłam juz 1kg, mimo ze podobno w 38 tyg. sie juz nie tyje. nie ma reguły, ale lekarz koniecznie musi sprawdzic, czy wszystko ok.