Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BioGaia za duża dawka POMOCY przedawkowanie?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny proszę o radę bo mój pediatra nie odbiera telefonu... Moja córcia ma 2 miesiące i od tygodnia męczą ją kolki, podajemy BioGaię i Espumisan. Dziś przez przypadek walcząc z 2-godzinnym płaczem mąż podał córci zamiast 20 kropli Espumisanu - 20 KROPLI BIOGAI (a dawka z opakowania to 5 kropel na dobę...). Na ulotce nic nie ma o przedawkowaniu, czy może to zaszkodzić naszemu dzieciątku?! Proszę o rady i pomoc...

Gość gość
Nic jej będzie. Spokojnie.

Gość gość
To probiotyki, nic jej nie będzie.

Gość gość
Spokojnie te probiotyki nie są szkodliwe. Gdybyś stale dawała większe dawki to może wtedy by się coś działo, ale jednorazowo na pewno nie zaszkodzi. A na przyszłość przeczytaj na ulotce ile można dać na dobę i tej dawki się trzymaj.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, dodwoniłam się wreszcie do pediatry i to samo usłyszałam, ulzyło mi... Mąż myślał, że dał Espumisan, a o była Biogaia. Ma nauczkę, aż się trząsł z nerwów... dziękuję jeszcze raz.

Gość gość
"Spokojnie te probiotyki nie są szkodliwe. Gdybyś stale dawała większe dawki to może wtedy by się coś działo, ale jednorazowo na pewno nie zaszkodzi. A na przyszłość przeczytaj na ulotce ile można dać na dobę i tej dawki się trzymaj." a ty musisz ją pouczać? nie przeczytałaś zę to mąż się pomylił?

Gość gość
Kurcze ale przy chorobie czy antyb zebyscie sie tak nie pomylili...